Genel

SGK rapor parası günlük ne kadar 2022? Rapor parası ne zaman yatar?

Rapor parasına dair birtakım detaylar merak edilmektedir. Onlardan biri de rapor parasının ne zaman yatacağına dair sorulardır. İşte rapor parasına dair araştırılan konular!E-devlete giriş yapıldıktan sonra“4A/4B İş Göremezlik Ödemesi Görme” ekranına girerek gerekli bilgilere erişim sağlayabilirsiniz

RAPOR PARASININ YATIP YATMADIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİZ?

SGK tarafından alınan rapor için hesaplanan “Geçici İş Görmezlik Ödeneğini” e-Devlet sistemine giriş yaparak kolaylıkla öğrenebilirsiniz. E-devlete giriş yapıldıktan sonra“4A/4B İş Göremezlik Ödemesi Görme” ekranına girerek gerekli bilgilere erişim sağlayabilirsiniz.

İşte rapor parasına dair merak edilen diğer detaylar…

SGK RAPOR PARASI GÜNLÜK NE KADAR 2022?

Asgari ücretliler 2022 yılı için ayakta tedavide günlük 144.5 TL, yatarak tedavilerde de 108.42 lira günlük rapor parası alınabiliyor. Asgari ücrete gelecek olan zamla bu rakamlar da güncel halini alacaktır.

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? RAPOR PARASI E-DEVLETTE NE ZAMAN GÖRÜNÜR?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesi ile yani bildirimin üzerinden en geç 15 gün geçmesi ile birlikte çalışanların PTT ya da e-Devlet sistemi üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır.

Bu ücretin hesaba yatırılması ile birlikte 2 ay içinde alınması gerekir. Bu süre içinde alınmayan ücretler de SGK'ya tekrar iade edilir.

RAPOR PARAM YATMADI KİMİ ARAMALIYIM?

Rapor paranızın ne zaman yatıp yatmadığını öğrenmek için; size verilen rapor tarihlerinizle birlikte ALO 170'i arayıp detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.

UNUTULAN RAPOR PARASI NASIL ALINIR?

Verilen rapor kapsamında uygunluk durum tespiti bilindiği üzere SGK görevlileri tarafından yapılmaktadır. Eğer rapor yetkililer tarafından onaylanmış, kabul edilmiş ise PTT kapsamında gerekli ödemeler yapılmaktadır.

Ödemelerin tamamlanmasından sonra kişiler PTT’ye giderek unutulan rapor parasını alabilme olanağına sahip olurlar. Bu işlemden sonra da kişilere onaylama süreci ile alakalı SMS gönderilir, bilgilendirme yapılır. Gönderilen SMS ile de istenen tutar kişilere geri verilir. Kişilerin istedikleri tutar kendi şahsi banka hesapları üzerinden yatırılır. Aynı zamanda kişiler bankaları vasıtası ile sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilme imkanı verilir. Geri ödenmeme ihtimali ise kişilerin rapor süresinin 3 günün altında olması halinde gerçekleştirilir.

10 yıllık pasaport kaç günde çıkar? Hangi renk pasaport almalıyım?

Ocak 2023 TEFE TÜFE zam tablosu şaşırttı! İşte emekliye ve memura maaşı!