Ekonomi

SGK resmen duyurdu! Kadın işverenlere 20 ay boyunca 3 bin 984 TL destek verilecek!

SGK'nın gerçekleştirdiği açıklamayla birlikte hibe desteği ne ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Peki hibe desteğinin şartları neler? Hibe desteğine nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar...

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gerçekleştirdiği açıklamayla birlikte hibe desteği ne ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

Kadınların iş hayatında yer almasını sağlayacak önemli projeler hayata geçiriliyor. SGK bu konuda harekete geçti ve kadın istihdamını artırmaya yönelik adım attı. 

Peki hibe desteğinin şartları neler? Hibe desteğine nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar...

 

Kadın işverenlere destek olmak, onların iş dünyasındaki rekabete karşı daha dayanıklı olmasını sağlamak, girişimci kadınların haksız rekabete karşı koruma altında olmasına imkan vermek, kadınlara yeni iş imkanları oluşturmak ve kayıtlı kadın istihdamının yükselmesi için SGK yeni bir adım attı.

Bu kapsamda SGK, Avrupa Birliği destekli "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" yani "Women-Up" Projesi devreye alındı ve detaylar açıklandı. Başvurulara ilişkin ayrıntılar ortaya çıkarken, şehirler için kontenjanlar da verildi. 

Peki hibe desteğinin şartları neler? Hibe desteğine nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar... 

Projeyle beraber, kadın işverenlere, ek kadın istihdamı kapsamında işçinin işverene maliyetinin yüzde 65'lik kısmını aşmayacak şekilde en çok 320 Euro verileceği belirtildi. Söz konusu miktar 2022 yılı için 3 bin 984 TL 44 kuruş olarak açıklandı. "Women-Up" Projesi tespit edilen kriterler kapsamında 7 şehir de uygulanacak. 

SGK 3 BİN 984 TL KADIN İSTİHDAM PROJESİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

"Women-Up" Projesinin, hazırlık, tanıtım, başvuru ve kayıt, ödemelerin yapılması ve izleme ve destekleyici faaliyetler olacak şekilde 5 aşamadan meydana gediği belirtildi.

Konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, son senelerde Türkiye genelinde kadın istihdamının oldukça yükseldiğini belirtti ve bü yükselişi dünya standartlarının üzerine çıkarmayı planladıklarını belirtti. Aydin, SGK'nin kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında rehberlik ve bilgilendirme çalışmaları ile risk odaklı ve veri paylaşımına dayalı çapraz denetimlerde bulunduğunun altını çizerek, "Kayıtlı işçi çalıştıran işverenlere yönelik prim teşviklerinin yanı sıra kurum olarak biz de kayıtlı istihdamı artırmaya yönelik projelerle bu mücadeleye destek veriyoruz." şeklinde konuştu.

Aydin, kadınların nitelikli işler çerçevesinde istihdam edilmesinin önem arz ettiğine, bunun için de özellikle SGK reformu ve devamındaki süreçte çok sayıda reformun devreye alındığına dikkat çekerek, "Kadın istihdamının artırılması için prim teşvikleri uygulanmakta, Avrupa Birliği ile birlikte finanse edilen veya kurumsal kaynaklardan karşılanan projeler yürütülmektedir" dedi. Projenin, kadınlara ait yeni kurulan ve küçük ölçekli işletmelerin büyümesi hedefiyle hayata geçirildiğinin altını çizen Aydin, "Kadın girişimcilere yönelik iletişim toplantıları, yurt içi ve dışı fuar ziyaretleri organize edilerek, kadın istihdamı konusunda saha araştırmaları yapılarak, kadın girişimcilere doğrudan danışmanlık hizmeti de verilecektir" ifadelerini kullandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, kadınların istihdamına ilişkin projelere önemli tutarda fon kullandıklarına vurgu yaparak, "Bakanlık olarak kadınlarımızın iş gücüne katılımı ve istihdamına ilişkin hedeflerin ana politikalarını 'ulusal istihdam stratejisi' çerçevesinde yürütüyoruz. Bakanlığımızın sunduğu teşvik ve destekler sayesinde bugün kadın istihdamımız 9,5 milyona ulaşmıştır." açıklamasında bulundu. Erkan, projeyle beraber hem kayıtlı kadın istihdamında ve kadın girişimciliğinde yükseliş öngörüldüğünü; aynı zamanda da kadın işverenlere ait işletmelerin sürekliliğe kavuşmasının hedeflendiğini dile getirdi. 

SGK 3 BİN 984 TL KADIN İSTİHDAM PROJESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Ahaber'de yer alan habere göre; "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında megakent İstanbul'da 1000, başkent Ankara'da 900, Samsun'da 500, Aydın, Denizli, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta 400 olacak şekilde toplamda 4 bin kadın işveren ve bu işletmelerin istihdam ettiği 4 bin kadın işçinin yararlanması öngörülüyor. Destek 20 ay boyunca verilecek. 

İşverenlerin hibe başvuruları e-Devlet aracılığıyla yapılabilecek. İstenen kriterlere sahip olan işverenler, kesin kayıt için proje çerçevesinde açılan ofislere gönderilecek.

Elon Musk'tan yatırım tavsiyesi: Altın ya da dolar almayın, ev alın

Benzin ve motorine şok zam! Bu gece yarısından itibaren! İşte 22 Mart 2022 benzin ve motorin fiyat listesi...

Resmen açıklandı! Faizsiz motorin kredisi verilecek

Euro kuru dalgalanıyor! Euro bugün kaç TL 22 Mart 2022?

Milyonlarca emekli merak ediyor! Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?