Genel

SGK, SSK'ya ait 4 sosyal tesisini özelleştiriyor!

Toplu olarak satışa çıkarılan ve aynı firmaya verilecek olan tesisler, 25 yıllığına baştan paylaşımlı yap-işlet-devret yöntemiyle özelleştirilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), SSK'nın en güzel sosyal tesislerini özelleştiriyor. Bugün yapılacak ihaleyle Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) ait İstanbul, Ankara ve İzmir'deki 4 sosyal tesisin 25 yıllığına baştan paylı yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle aynı gruba verileceği öğrenildi.

Toplu olarak satışa çıkarılan ve aynı firmaya verilecek olan tesisler, 25 yıllığına baştan paylaşımlı yap-işlet-devret yöntemiyle özelleştirilecek. İki gün sonra yapılacak ihalede tesislere teklif verecek firmaların en az 5 yıl süreyle 4 yıldızlı otel işletmiş olması gerekiyor.

SGK TEK ŞİRKET OLSUN İSTİYOR
Alman bilgilere göre, söz konusu 4 tesisin aynı gruba satılması kararı SGK Yönetim Kurulu'na ait. Gerekçe ise, 4 ayrı şirketle muhatap olmaktansa, bir şirketle muhatap olunması isteği. Şartnameye göre ihaleyi alan firma tesislerin binalarını yenileyecek. Firma yıllık cirosu üzerinden SGK'ya aylık kira bedeli ödeyecek.

EN DEĞERLİSİ ÜSKÜDAR
Boğaz'a nazır 2 milyon 214 bin 22 metrekarelik bir alanda kurulu 37 oda ve 74 yatak kapasiteli İstanbul Üsküdar tesisinin cirodan alınacak aylık kirası 34 bin 664 Euro. İzmir Konak'taki tesisin kirası ise 14 bin 882 Euro. Ankara Kavaklıdere Misafirhanesi'nin aylık kirasının net bugünkü değeri 8 bin 733 Euro iken Beşiktaş'taki tesis için bu bedel 6 bin 718 Euro.
Aslı Işık/Habertürk