27 / 04 / 2024

SGK uzmanı duyurdu! Tekrar vergi affı mı çıkıyor? 

SGK uzmanı duyurdu! Tekrar vergi affı mı çıkıyor? 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2022 yılı Aralık ayına kadar vergi ve prim borçları için yapılandırma geldiğini hatırlatarak 2024 yılı vergi affıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2024'te vergi affı mı çıkıyor? 



SGK Uzmanı Özgür Erdursun vergi affı ve prim borçlarıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Dursun, 2022 yılının Aralık ayına kadar vergi ve sigorta prim borçları için yapılandırma geldiğini hatırlatarak "2024' yılında tekrar bir yapılandırma ihtiyacı doğacaktır" dedi.

2024'TE VERGİ AFFI ÇIKACAK MI?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haber göre; Kamuoyunda vergi affı veya vergi barışı olarak bilinen, 7440 Sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun 31.12.2022 tarihine kadar vergi ve sigorta prim borçları için yapılandırma (halk dilinde af ancak bu bir af değildir, verginin aslı silinmez, gecikme faizinin bir kısmı silinir, borç taksitlere bölünür)" ibareleri yer aldı.  SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2024'ün ikinci yarısında bir vergi affı beklediğini resmen duyurdu.

SGK uzmanı duyurdu! Tekrar vergi affı mı çıkıyor? 

2024'TEKRAR BİR YAPILAŞMA İHTİYACI DOĞACAK

2024 yılında tekrar bir yapılandırma ihtiyacı doğacağına vurgu yapan Erdursun sosyal medya üzerinden su paylaşımı yaptı: ''"2024'ün ikinci döneminde tekrar yapılandırma yasası çıkar diye düşünüyorum.

Vergide gecikme faizi aylık yüzde 3.5! Vergisini düzenli ödeyemeyenlerin borçları kar topu gibi büyümeye devam ediyor. Banka hesapları bloke ediliyor. Evi arabası varsa E-haciz işlemi yapılıyor. Geçmiş yıllara göre işyeri kapanışı sayısı daha yüksek oranda artmaya devam ediyor, Yeni açılan işletme sayısı oranı geçmiş yıllara göre düşüyor.Ticaret yapmak, işletmenin sürdürülebilirliğini sağlamak zorlaşıyor."  ifadelerini kullandı. 

VERGİ AFFI NEDİR?

Vergi affı, vergi kanunlarına aykırı hareket edenlere uygulanan idari ve hukuki yaptırımların ortadan kaldırılması. Bir başka deyişle devletin çıkaracağı bir kanunla alacak hakkından vazgeçmesi demektir. 

VERGİ  BORCU NEDİR?

Vergi borcu, bir bireyin veya şirketin devlete ödemesi gereken vergileri ifade eder. Vergi borcu, gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi (KDV), emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi gibi çeşitli vergi türlerini içerebilir.

 

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

 


Geri Dön