Kent Haberleri

SGK Uzmanı emeklinin 2024 Temmuz zammını açıkladı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri merakla Temmuz 2024 zammını beklerken, emekli maaşları ile ilgili yeni açıklama Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç’ten geldi. Peki Temmuz 2024'te en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 

4A 4B 4C emekli maaşlarına önümüzdeki Temmuz ayında yapılacak zam büyük bir merakla bekleniyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bir taraftan zam için geri sayım sürerken bir taraftan da emekliler SGK uzmanları tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç de milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen emekli maaşları ile ilgili açıklama yaptı. 2024 yılının Ocak ayında en düşük emekli maaşı 10 bin Türk Lirası şeklinde belirlenmişti ve maaşlara yapılan zamların yetersiz olduğu eleştirileri de sık sık dile getiriliyordu. Fakat milyonlarca kişi tarafından dört gözle beklenen ara zam emekli maaşlarına yansımadı.

Şimdi gözler de bu senenin Temmuz ayına çevrildi. Önümüzdeki Temmuz ayında en düşük emekli maaşı artacak ve emekli kök aylığı zamlı şekilde hesaplanacak. 

Peki emeklilerin Temmuz 2024 zammı ne kadar olacak? Önümüzdeki Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte SGK Uzmanı İsmail Sevinç'in açıklamaları...

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç'e göre, önümüzdeki Temmuz ayındaki en düşük emekli maaşı tahmini 12 bin Türk Lirası şeklinde olacak. Söz konusu bu artışla beraber 10 bin Türk Lirası maaş alan emekliler için maaşlar 12 bin Türk Lirası'na çıkacak.

Fakat Sosyal Güvenlik Uzmanı Sevinç'e göre, hükümetten peş peşe gelen açıklamalar, emeklilerin beklentilerini karşılamayabilir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamalara göre, önümüzdeki Temmuz ayında beklenen artışın olmayacağı düşünülüyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Sevinç, söz konusu bu durumun emekliler için büyük bir hayal kırıklığı olabileceğini belirtiyor.

Sonuç olarak, bu yılın Temmuz ayında en düşük emekli maaşının 12 bin Türk Lirası'na kadar yükseleceği tahmin ediliyor, fakat konu ile ilgili olarak resmi açıklamaların beklenmesi gerekiyor.

 

Konut fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne? 

Ev sahibi 2,5 yıllık mücadele sonunda evine kavuştu! İlk işi 'kiralık değildir' afişi asmak oldu!

Limak'tan Bodrum oteline ilişkin açıklama: Yeni imar planı talebimiz olmayacak!