03 / 05 / 2024

SGK uzmanı Erdursun’dan emekliye bayram ikramiyesi hesabı. Tam 10 bin 625 TL

SGK uzmanı Erdursun’dan emekliye bayram ikramiyesi hesabı. Tam 10 bin 625 TL

Emekliler, yaklaşan bayram öncesi açıklanacak ikramiye rakamını merakla bekliyor. Birçok rakam üzerinde konuşulurken SGK Uzmanı Özgür Erdursun,verilmesi gereken tutarı hesaplayarak sosyal medya hesabından paylaştı.



Milyonlarca emekli, 2018 yılından bu yana aldıkları bayram ikramiyesinde bu sene büyük zam bekliyor..Yapılan en son zamlarla en düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken, hükümetten bayram ikramiyeleriyle ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Geçen yıl 2 bin TL olarak ödenen bayram ikramiyeleriyle ilgili bu yılki beklentiler en az 5 bin TL

SGK uzmanı Özgür Erdursun, emekliye verilmesi gereken gerçek bayram ikramiyesi rakamı için asgari ücret karşılaştırmalı bir hesap yaptı. 2018’de emekliye bayram ikramiyesi başladığında net asgari ücretin bin 603 TL, bayram ikramiyesinin de bin TL olduğunu belirten Erdursun bu rakamın asgari ücretin yüzde 62.4”ine karşılık geldiğini söyledi. Bu yıl asgari ücret 17 bin TL olduğu için bu rakamın yüzde 62.5’inin 10 bin 625 TL ettiğini söyledi. Mevcut bayram  ikramiyesinin ise şu an asgari ücretin yüzde 12’si olan 2.000 TL olduğunu açıkladı.

Özgür Erdursun’un hesabına göre emeklinin alması gereken bayram ikramiyesi tutarı tam 10 bin 625 TL. Bu rakamı twitter.com/ozgurerdursun X sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşan Erdursun’un gönderisine yorum yağdı.

TAKİPÇİLER İKRAMİYE DEĞİL MAAŞ ZAMMI İSTEDİ 

SSK, BağKur emeklileri şimdi bakın: Kök aylığınız 8, 10, 14 bin TL ise tam bu kadar zam alacaksınız! 

400 bin vatandaş emekli olabilir! Çift ikramiye almak isteyenler en geç mart sonuna kadar başvuru yapmalı!

'Emekli bayram ikramiyesini 5 bin TL yapacaklarını düşünmüyorum' diyen ekonomist duyduğu rakamı açıkladı!


Geri Dön