Ekonomi

SGK’da birikmiş paranız olabilir. Kafanızı duvarlara vurmayın! Hemen kontrol edin! Kontrol sayfası bu haberde!

SGK’da biriken paralarınız çekilmediği zaman devlete aktarılıyor. Bu yüzden hesabınızı takip etmeniz gerekiyor. Nasıl kontrol edileceğine ilişkin detaylar haberimizde... Bunun yanı sıra çekilen paralardan kalan küsuratlar da banklarda yüklü miktarlar halinde kalabiliyor

Vatandaşların bankalarda bulunan paraları belli bir süre sonra unutulabiliyor. Bunun yanı sıra çekilen paralardan kalan küsuratlar da banklarda yüklü miktarlar halinde kalabiliyor. Bu konuda yapılan açıklamalarda bankalarda kalan paraların çekilmesi konusunda defalarca uyarılar yapıldı.

Yapılan uyarılarda vatandaşlara belli bir süre verileceği, bu zaman diliminde çekilmeyen paraların TMSF’ye aktarılacağı ifade ediliyor. Vatandaşların bu kaybın yaşamaması için kesinlikle e-Devlet’ten sistematik olarak takibinin yapılması gerekiyor. Uzmanlar, vatandaşların maddi kayba uğramaması için haklarını bilip, takip ederek biriken paralarını almaları konusunda uyarıyor.

Siz de adınıza ödeme yapılıp yapılmadığını denetleyerek paranızı çekebilirsiniz. İşte detaylar...

 

SGK’DA PARA BİRİKEBİLİR 

Uzmanlar, vatandaşların haklarını yeteri kadar bilmediğini, örneğin bir kişinin yakını öldüğünde ölüm parası hakkının doğduğunu, bu konuda çoğu kişinin ayrıntıları bilmediğini söyleyerek insanları konuyla alakalı uyarıyor.

Ayrıca uzmanlar ölüm parasını en büyük evladın çekebileceğini ama evlatların da hesaplarına tek tek aynı oranın yatırıldığını, bu paranın bir bankaya ya da PTT’ye bir ödeme emri şeklinde geldiğini, araştırılmadığı halde bir süre sonra ödemenin iptal olacağını söylüyor.

Eğer siz de size ait hak edilmiş bir parayı almak istiyorsanız, takibini yapmanız gerekiyor. Aynı zamanda, ölüm parası gibi ölen babanın maaşlarını alan kız çocukları evlenirken çeyiz parası ödemesi de alabiliyor. Çok bilinmeyen bir başka ödeme de yeni doğum yapan çalışanlara ödenen süt parası ve bakıcı parası veya geçici iş görmezlik gibi ödemeler olduğu biliniyor.

PARALAR NASIL TAKİP EDİLEBİLİR?

Öncelikle T.C. kimlik numaranız ile e-Devlet internet sitesine giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonrasında arama çubuğuna “SGK Şahıs” yazarak aratmanız gerekiyor. Dört adet kaydın çıkacağı ve bu kayıtlardan en aşağıdaki yani “SGK Şahıs Ödemeleri Sorgulama” bölümüne girmenizin gerektiği belirtiliyor. Eğer adınıza biriken ödeme varsa burada görüneceği, açılan sayfada ödeme ve yardımların çıkacağı ve mutlaka belli aralıklarla bu şekilde sorgulama yapmanız gerektiği vurgulanıyor.

Bu bağlantıya tıklayarak şahıs ödemelerinizi sorgulayabilirsiniz.

SGK’dan öyle bir yardım yapılıyor ki! Maaşlarının 24 katına kadar destek veriliyor! Bu parayı hemen alın!

Vergi ve SSK borcu olanları ümitlendirecek gelişme! Bu haberi alanlar resmen zevkten dört köşe oldu!