Kent Haberleri

SGK’dan kritik duyuru! O oranlar yeniden belirlendi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Soyal Güvenlik Kurumu (SGK) 22 iş kolluna ilişkin asgari işçilik oranlarının tekrar belirlendiğini Resmi Gazete'den duyurdu. Tebliğde 872 farklı iş için oranlar bir bir açıklandı. SGK Asgari İşçilik Tespit Komisyonunca Belirlenen Çeşitli İşkollarına İlişkin Asgari İşçilik Oranlarını Gösterir Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), asgari işçilik oranları ile ilgili tebliğde değişiklik yaptı.

SGK Asgari İşçilik Tespit Komisyonunca Belirlenen Çeşitli İşkollarına İlişkin Asgari İşçilik Oranlarını Gösterir Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

22 iş kolluna ilişkin asgari işçilik oranlarının tekrar belirlendiği tebliğde, 872 farklı iş yer aldı.

Karara ilişkin metne buradan ulaşabilirsiniz...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7500 LİRA OLDU

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika açıklamasında en düşük emekli maaşının 7.500 lira olduğunu duyurdu. Durum böyle olunca zamlı maaş ödemelerinin hangi tarihte yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

İşte detaylar...

"Zamlı emekli maaşı ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Emekli aylığı zamlı haliyle bu ay içinde yatacak mı?" sorularının yanıtları araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir son dakika açıklaması yaparak en düşük emekli maaşının artırıldığını söyledi. Bu gelişme sonrası milyonlarca emekli zamlı aylıklarını ne zaman ve hangi tarihte yatacağını merak ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7500 TL OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in alternatifli çalışması sonrası emekliye zamma ilişkin yasal düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kararını verdi.

En düşük emekli aylığı yüzde 36’nın üstünde artışla 7500 Türk Lirası olduğu ifade edildi.

Verilen karar sonrası taban aylıkta kümülatif artış yüzde 114'ü geçerken, en düşük emekli maaşı Ocak 2023 öncesi dönemde 3500 lira olarak uygulanıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye uzun zamandır beklenen müjdeyi verdi. Erdoğan, "En düşük emekli aylığını 7 bin 500 Türk Lirası’na yükseltme kararı aldık. Vatandaşlarımıza, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Zamlı emekli aylıklarının ne zaman ve hangi tarihte yatacağı hakkında açıklama gelmedi. Açıklama geldiğinde ayrıntılara haberimizde yer verilecek.

BİM’de çok konuşulacak indirimler başlıyor! 48 parça yemek takımı 1.799 TL’ye, 3’lü meşrubat bardağı 99 TL’ye düştü!

Aile Bakanlığı’ndan annelere ardı ardına müjde! Karşılıksız 600 TL verilecek! Bakan Derya Yanık resmen duyurdu!

İŞKUR silahlı ve silahsız 1620 güvenlik görevlisi alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!