Ekonomi

SGK’dan müjde! Tüm tedavi masrafları ödeniyor!

SGK’dan önemli bir duyuru geldi. Bu hastalık ile baş ediyorsanız, tüm tedavi masraflarınız ödenecek. İşte detaylar!Sosyal medyadan da haber veren kurum, o hastalığın tedavisini üstlendiklerini belirtti

Sağlık Uygulamaları Tebliği ile yurttaşların pek çok hastalığının tedavisi SGK tarafından ödenmektedir. Sosyal medyadan da haber veren kurum, o hastalığın tedavisini üstlendiklerini belirtti.

İşte haberin ayrıntıları…

SGK sosyal medyadan paylaşım yapmakta olan, yaygın bir hastalığın tedavisini ücretsiz olarak yapılacağını bildirdi. İşte, SGK tarafından tedavi masrafları ödenen o hastalık ve merak edilen detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yurttaşların bazı hastalıkların devlet hastanesindeki tedavisini devlet bütçesinden karşılanmaktadır. Son olarak hemofili hastalığı tanısı ya da tedavisi için gereken işlemlerin bedellerinin Sağlık Uygulamaları Tebliğ (SUT) çerçevede karşılandığını belirten SGK, bu bağlamda 2022 yılında 20 binin üstünde hemofili hastasının tedavisini üstlendiğini açıkladı.

HEMOFİLİ HASTALIĞI NEDİR?

Hemofili, kanın pıhtılaşma yeteneğinin azalması neticesi ile oluşan bir kanama bozukluğu. Yaralanmalar ya da ameliyat ardından aşırı kanama ve morarma, ufak kesik dahi olsa şiddetli kanama, yaradaki kanamanın durup tekrar başlaması, diş eti kanaması, diş çekimin ardından kanamanın durmaması ve sebepsiz ve zor durdurulan burun kanaması gibi belirtiler göstermektedir.

Bu belirtilerle karşılaşan vatandaşlar bir uzmana başvurması ve tedaviye başlaması önemli bir husustur. SGK, hemofili hastalığı ile mücadele edenlerin tedavi masraflarının SUT çerçevesinde karşılandığı duyuruldu.

BAKAN DUYURDU! 9 BİN PRİM GÜNÜ AÇIKLAMASI GELDİ!

Bağ-Kur’lu çalışanların prim günü eşitlenmesine dair heyecanlandıran açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Üretici ve yetiştiricinin 9 bin prim günü ile emekli olma konusu için Bakan Kirişci, “SGK ile ilgili bir husustur. Biz yurttaşların sözcüleri olmak zorundayız. Teknik bir konu olduğu için çok fazla ayrıntıya giremiyorum” diye konuştu.

ÜRETİCİ VE YETİŞTİRİCİLERDEN ÇAĞRI

9 bin prim günü ile emekli olma imkanına kavuşan çiftçi ve hayvan yetiştiricileri de tıpkı 4A Bağ-Kur ve 4B SSK’lı çalışanlar gibi 7 bin 200 gün ile emekli olmayı talep ederken, primlerde eşitleme talep eden TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik ise, “Çiftçilerimiz, emeklilik koşulları konusunda 4/a kapsamında çalışan vatandaşlar gibi 7200 günde emeklilik hakkına sahip olmaları sosyal adalet anlayışının da bir gereğidir" dedi.