Ekonomi

SGK'dan son dakika müjdesi geldi! Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kurlulara veriliyor! Sakın kaçırmayın!

Sosyal Güvenlik Kurumu milyonlarca kişiyi ilgilendiren "Evlilik İkramiyesi, Ödeneği" ile gençlerin evlilik hazırlıklarının kolaylaştırıldığını açıkladı. Peki Evlilik İkramiyesi Ödeneği nasıl alınır? İşte merak edilen o soruların yanıtları...Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Temmuz ayında memur, emeklilerle birlikte dul ve yetim aylıkları artış gösterecek

Yazın gelmesiyle düğün sezonu açılırken, Sosyal Güvenlik Kurumu yaptığı duyuruda "evlilik ikramiyesi, ödeneği" ile gençlerin evlilik hazırlıklarının kolaylaştırıldığını açıkladı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Temmuz ayında memur, emeklilerle birlikte dul ve yetim aylıkları artış gösterecek. Söz konusu bu artışla beraber evlilik ödeneği de yükselmiş olacak.

Peki Evlilik İkramiyesi Ödeneği nasıl alınır? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu, dul, yetim aylığı alanlara evlenmeleri halinde verilen evlilik ödeneği için E-devlet üzerinden başvuru yapılabileceğini açıkadı.

Söz konusu evlilik ödeneğinde sigorta kolu ve yaş sınırı yok. Evlenme ödeneğinden yalnızca SSK, Emekli Sandığı'ndan aylık alanlar değil Bağ- Kurlular da faydalanabiliyor.. 4A ve 4B sigorta kolu üzerinden yetim aylığı alanlar aylığının 24 katı, 4C sigorta kolundan aylık alanlar da 12 katı üzerinden evlenme ödeneği alma hakkına sahip.

AYLIĞIN 24 KATI DESTEK MÜJDESİ

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, SSK ve Bağ-Kur sigorta kolu üzerinden yetim maaşı alanlar söz konusu aylıklarının 24 katına kadar evlenme ödeneği alma hakkına sahip. Buna göre, 2 bin TL alan 48 bin TL evlenme ödeneği alabiliyor.

Emekli Sandığı'ndan yetim aylığı alanlar İSE aylığın 12 katı üzerinden evlenme ödeneği alma hakkına sahip. Söz konusu evlenme ödeneği yetim aylığının yattığı hesaba yatırılıyor. Evlenme ödeneğinden yalnızca Emekli Sandığı, SSK'dan değil Bağ- Kur'dan yetim aylığı alanlar da faydalanabiliyor. Evlilik parası anne veya babadan alınan gelir, aylığın iki yılık toplamının peşin ödenmesi anlamı taşıyor. Dul olup yeniden evlenenler ise 2. kez bu ödenekten faydalanabiliyor. Söz konusu bir boşanma durumunda anne veya babadan yeniden gelir, aylık almak için iki yıllık sürenin dolması gerekli. Eşin vefatı halinde aylık bağlanması için çeyiz parasının bitiş süresi beklenmiyor. Evlenme ödeneğinin beş sene  içinde talep edilmemesi halinde hak düşüyor.

İŞKUR ve SGK 1.668 TL ödüyor! İş arayanlar dikkat!

SGK aylık ödemeler için düğmeye bastı! Başvuranlar SGK'dan maaşını hemen alıyor!

SGK düğmeye bastı! Emeklilere maaş kesintisi şoku! SGK kimlerin maaşını kesecek? Hemen öğrenin!