Ekonomi

SGK'lı emekliye iptal kararı! E-devletten kontrol edin, emekliliğiniz yanabilir!

Emeklilikte iptal kararı söz konusu oldu. E-Devlet üzerinden tüm çalışanların bunu kontrol etmesi gerekecek. O koda sahip vatandaşların emeklilikleri yanabilir. İşte dikkat edilmesi gereken detaylar…Vatandaşlar yaşlılık dönemlerinde maaşlarını alarak keyifli bir şekilde zaman geçirmek istiyor

Yüzbinlerce vatandaş emekliliğinin gelmesiyle birlikte rahat olabilmeleri adına yıllarca çalıştı. Vatandaşlar yaşlılık dönemlerinde maaşlarını alarak keyifli bir şekilde zaman geçirmek istiyor. Fakat hizmet dökümünde o kodların bulundu vatandaşların emekli yanabilecek. E-Devlet üzerinden sorgulama yapılması gerekiyor.

O kodlara dikkat

Milyonlarca vatandaş emeklilik adına gün sayımı yaparken yeni bir sorun gündeme geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu denetimlerinde işyerlerinin adına bazı kodlar veriyor. Bu kodlar iste orada çalışan vatandaşların emekliliklerinin yanmasına sebep olabiliyor.

SGK’nın yapmış olduğu denetimlerini ardından S, Ş ve K kodları veriyor. Bu kodların anlamı şu şekilde:

S ve Ş kodu alan iş yerlerim bu kodları almalarının ardından denetim uygulamasına tabi tutuluyor. Şüpheli iş yeri olarak belirtilen işyerlerinin incelenmesini ardından uygun bulunması takdirinde sahte iş yeri olarak değişim yapılıyor. Bunun sonrasında yapılan sahte bildirimlerinde iptali gerçekleştiriliyor.

Ş kodu alan sigortalılar

Ş kodu alan sigortalılar için detaylar merak konusu oldu. Bu iş yerlerinin denetimlere sürdürülürken sigortalı vatandaşların hizmet dökümü üzerinde Ş kodu bulunması takdirinde emeklilik sisteminde buluna biliyorlar. Bu durumda da maaşlara veriliyor. Fakat S kodu bulunan bir hizmet dökümünü ait vatandaşın emeklilik hakkı yanıyor. Hatta maaş alıyorsa bu maaşta kesinti ya da ödeme iadeleri istenebiliyor. Bu durumun çözümü mümkün. Vatandaşlar bildirim yaparsa herhangi bir hak kaybına uğramayacak.

Dikkat edilmesi gereken nokta ise sigortalının Ş koduna sahip bir iş yerinde çalışmış olarak görünüyorsa Sosyal Güvenlik Kurumu’na gidip bildirim yapması gerektiğidir. Bildirim yapan vatandaşlar için herhangi bir sorun yaşanmıyor. Vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiği ile ilgili uyarı yapıldı. Bildirim yapmayanların maaşı kesilecek.

SGK’dan müjde! Tüm tedavi masrafları ödeniyor!

Bağ-Kur’lular dikkat! Bakan Kirişçi’den prim eşitlemesine ilişkin önemli açıklama! Hayaller gerçek oluyor!

SGK ve Bağ-Kur'lular dikkat! Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyor! 1800 pirim günü düşecek mi?