SGK'lı herkesi kapsıyor! Ayda 35 liraya sağlıkta 'Özel' koruma imkanı!
Milyonlarca SGK'lı ayda sadece 35 TL ödeyerek çok 'Özel' koruma sağlayabiliyor. Peki, Özel korumadan nasıl ve kimler yararlanabiliyor? İşte detaylar.... Tamamlayıcı sağlık sigortası; özel sağlık sigortasından yararlanmak isteyen ancak bütçesi kısıtlı olan kişilerin SGK anlaşmalı özel hastanelerden yararlanma imkanı saplıyor
Milyonlarca SGK'lı ayda sadece 35 TL ödeyerek çok 'Özel' koruma sağlayabiliyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası; özel sağlık sigortasından yararlanmak isteyen ancak bütçesi kısıtlı olan kişilerin SGK anlaşmalı özel hastanelerden yararlanma imkanı saplıyor.
ÖZEL KORUMA NELERİ KAPSIYOR?
- Primleri sigorta şirketlerine göre farklılık göstermekle birlikte ortalama ayda 35 TL ödeyerek TSS’li olabilirsiniz.
- TSS kapsamında ise yatarak ve ayakta tedavi teminatlı ve sadece yatarak teminatlı olarak 2 farklı poliçe bulunuyor.
- Yatarak tedavi teminatında; cerrahi ve dahili yatışlar, kemoterapi, yoğun bakım, radyoterapi, diyaliz, küçük müdahale giderleri, kroner anjiyografi, standart tek kişilik özel oda, yemek ve bir kişilik refakatçi giderleri yüzde 100 karşılanıyor.
- Ayakta tedavi teminatında ise laboratuvar hizmetleri, doktor muayene, görüntüleme ve tanı hizmetleri, ileri tanı yöntemleri ve fizik tedavi giderleri karşılanıyor.
KORONA VE SALGINLAR
- Vatan'ın haberine göre, öte yandan birçok sigorta şirketi tarafından sadece korona değil, tüm salgın hastalıklar da tamamlayıcı sağlık sigortası teminatı kapsamına yer alıyor.
- Bu nedenle sağlığın öneminin daha iyi anlaşıldığı pandemi döneminde tamamlayıcı sağlık sigortasına ilgi patlaması oldu.
- Türkiye Sigorta Birliği verilerine bakıldığında, pandemi öncesi yıl olan 2019’da 1 milyon 354 bin kişi tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanırken, iki yıl içinde yani 2021 sonunda bu sayı 2 milyon 600 bine ulaştı. Böylece 2 milyon 540 kişi olan özel sağlık sigortalısı sayısı da aşılmış oldu. Peki, firmalarda yararlanabiliyor mu? İşte yanıtı...
İŞLETMELER DE YÖNELDİ
- Bu ilgi patlamasında en önemli etkenlerden birisi de şirketlerin bu ürüne daha çok yönelmesi olurken, Bireyler özel sağlık sigortasına göre sağladığı yüzde 30 fiyat avantajı sebebiyle tamamlayacı sağlık sigortasını tercih ederken, daha önce çalışanına devlet sigortası dışında seçenek sunmayan şirketler de söz konusu alana yöneldi.
- İşletmeler, pandemi döneminde çalışanları açısından yarar sağlamayı; hem iş güvenliği ve sürdürülebilirliği hem de personelin bağlılığı anlamında önemsediği için özellikle tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerini aldı.
İKİ ÜRÜN ARASINDAKİ FARKLAR NELER?
- Özel sağlık sigortasında SGK aranmaksızın hastane ağı seçeneği mümkün olurken tamamlayıcı sağlık sigortasında özel hastanenin SGK ile anlaşmasının olması koşulu var.
- Tamamlayıcı, fark veren bir sağlık sigortası olduğu için primleri daha uygun ve bütçe dostu oluyor. Yani sigorta, SGK’nın ödediğinin üzerini tamamlıyor. Özel sağlık sigortasında ise tercih edilen plana göre tamamlayıcı sağlığın en az üç, en çok beş katı fiyatlar oluşabiliyor.
- Yatarak tedavi; özel ve tamamlayıcı sağlık sigortasının ikisi kapsamında da yüzde 100 ve limitsiz olarak karşılanabiliyor.
- Ayakta tedavi için özel sağlık sigortasında yüzde 20 bir katılım payı belirleniyor. Tamamlayıcı sağlıkta ise kullanım sayısı mevcut olduğu için daha avantaj sağlayabiliyor.
- Tamamlayıcı sağlık müşterileri sadece 15 TL fark ödeyerek ayakta tedavi işlemini rahatça yaptırabiliyor.
- Hem özel sağlık hem de tamamlayıcı sağlık sigortası, anlaşmalı eczanelerde ilaç parasını ödüyor.
- Poliçede sadece sağlık değil, doktor danışma hattı, psikolojik destek, uzaktan teletıp, dijital check-up, diş paketi, diyetisyen hizmeti gibi bazı ek teminatlar da yer alıyor. Bunlardan senede bir kez ücretsiz yararlanılabiliyor.
FİRMALARA SAĞLADIĞI YARALAR NELER?
- Sağlık sigortası yaptırmak, işletmelerin hem risk yönetimi hem de çalışanına sağladığı imkan açısından büyük önem taşıyor.
- Tamamlayıcı sağlık ürünü ile işletmeler çalışanlarına SGK anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında fark ücreti vermeden sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı sunuyor.
- Bazı tamamlayıcı sağlık poliçelerinde iş kazası ve meslek hastalıkları da kapsama alına biliniyor.
- Ayrıca başvuru formu, elden hasar bildirimi gibi süreçleri olmadığı amacıyla operasyonel yükü de bulunmayan bir ürün.
- İşverenler, bu ürün sayesinde yüzde 15 ila 35 arasında değişen oranlarda vergi avantajından da yararlanabiliyor
- Senelik asgari ücreti aşmamak kaydıyla çalışanın brüt maaşının yüzde 15’ine kadar olan kısmı vergiden indiriliyor.
7 Mayıs 2022 dolar/TL ne kadar? Dolarda son dakika gelişmeleri...