Kent Haberleri

SGK'nın bu hamlesi binlerce kişiyi sevindirecek! 2000, 2003, 2007 girişliler bu habere dikkat!

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle beraber, insanlar artık erken yaşta emekli olmanın yollarını arıyor. bazı nedenlerle emeklilik hakkı elde edemeyen vatandaşlar için yeni yöntemler geliyor. Peki erken emeklilik mümkün mü? İşte tüm ayrıntılar.Peki erken emeklilik nasıl olacak? Kademeli emeklilik mümkün mü? Tüm ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz

Emekli olmak isteyen fakat EYT kanunu sonrasında yaşa takılmayı sürdüren vatandaşlar için erken emeklilik yolları açıklandı. Peki erken emeklilik nasıl olacak? Kademeli emeklilik mümkün mü? Tüm ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ERKEN EMEKLİLİK MÜMKÜN OLACAK

8 Eylül 1999 senesinden evvel sigortalı olan bir vatandaş ile daha sonraki senelerde iş başı yapan vatandaşlar arasında büyük farklar meydana geliyor. Eski sistemde 8 Eylül 1999 senesinden evvel sigorta girişi olan çalışan EYT hakkını elde ediyordu fakat 9 Eylül 1999 senesi ya da daha sonra sigortası başlayan vatandaşlar daha sonraki yaşlarda emekli oluyor. Kadınlar 58, erkekler 60 yaşını beklemek mecburiyetinde kalıyor.

SGK'nın bu hamlesi binlerce kişiyi sevindirecek! 2000, 2003, 2007 girişliler bu habere dikkat!

Erken Emekli Olmak İçin Yeni Formüller

 Aralarında bir gün bile fark olan vatandaşlar 17 yıla kadar daha çok çalışmak mecburiyetinde kalıyorlar. Bu husus ile alakalı yeni düzenlemeler için birçok değişik formül değerlendiriliyor. İlk olarak prim süresinin bitmesi, tespit edilen bir sigorta senesine sahip olunması gibi koşullar düşünülüyor. Kademeli olarak yaş düşürülmesi için 2000 ylında işe giren bir kişi 7 bin prim gününü bitirdiği zaman yaş koşulunun 60 yaşına indirilmesi ya da 25 sene sigorta süresi etkenleri düşünülüyor. Çalışmalar bu hususlarda sürmeye devam etse de her koşulda sigortası erken başlayan vatandaşların daha avantajlı olduğu biliniyor. Yapılacak yeni çalışmalarla beraber arada emeklilik farkı olan vatandaşların adaletsizliğin ortadan kalkması öngörülüyor. 

Emeklilik, bir çalışanın belli bir yaşa veya belirli bir çalışma süresine ulaştığında, artık aktif olarak çalışmayı bırakarak çalışma hayatından ayrıldığı bir dönemi ifade eder. Emeklilik, genellikle bireyin sosyal güvenlik sistemi veya özel emeklilik programlarından belirli bir miktarda gelir veya emekli maaşı almasını sağlar.

Emeklilik sistemi, ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. Birçok ülkede devlet tarafından işletilen sosyal güvenlik programları bulunur. Bu programlar, çalışanların emekli olduklarında belirli bir düzeyde gelir almalarını sağlar. Çalışanlar, emeklilik süresi boyunca çalıştıkları dönemlerde ödedikleri primlere ve devlete yapılan katkılara dayalı olarak emekli maaşı veya emeklilik ödenekleri alır.

4A 4B 4C emeklilerine müjde! İşte uygulanacak zam formülü

En ucuz kurbanlıklar nerede satılıyor? Hangi market zam oranını arttırdı?

Uzman isim açıkladı! Otomobil fiyatları düşer mi?