Ekonomi

Shell'den dikkat çeken açıklama: Bunu yapmak imkansız

Ukrayna savaşı Avrupa ülkelerini enerjide Rusya'ya bağımlılıktan kurtulmak için farklı alternatifleri değerlendirmeye almalarına neden oldu. Arayışlar devam ederken Shell'in CEO'su enerji geçişinin tamamlanmadan bağımlılıktan kurtuluşun olmadığını söyledi. Türkiye'ye dün 77 milyon 286 bin 332 metreküp doğal gaz girişi sağlandı

Spot doğal gaz piyasasında dün bin metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 850 lira olarak belirlendi. Türkiye'ye dün 77 milyon 286 bin 332 metreküp doğal gaz girişi sağlandı. Piyasaya arz edilen gaz miktarı ise 84 milyon 514 bin 38 metreküp olarak kayıtlara geçti.

Avrupa ülkeleri ise doğal gazda Rusya'ya bağımlılıktan kurtulmak için farklı alternatifler üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda Yunanistan, Dedeağaç'ta yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) depolama ve gazlaştırma ünitesi (FSRU) projesini başlattı.

MOSKOVA DOĞAL GAZ KARTINI ŞANTAJ İÇİN KULLANIYOR

Moskova'nın doğal gaz konusundaki son şantajları, Avrupa'nın süreci hızlandırmasını sadece gerekli değil aynı zamanda acil de kılıyor.

Öte yandan İngiliz kökenli merkezi Hollanda'da bulunan global enerji şirketi Shell'in CEO'su Ben van Beurden'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

"ENERJİ GEÇİŞİ SAĞLANMADAN BAĞIMLILIKTAN KURTULAMAYIZ"

Enerji şirketi Shell'in CEO'su Ben van Beurden, Avrupa ülkelerinin enerji geçişini gerçekleştirmeden Rus gazının yerini dolduramayacağını söyledi.

Shell'in CEO'su Beurden, Avrupa ülkelerinin enerjide geçişi gerçekleştirmeden Rus gazının yerini dolduramayacağını ifade etti.

Avrupa pazarına daha fazla sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG), şist gazı tedarik edilmesi, Kuzey Afrika'dan, İskandinavya'dan, Norveç'ten boru hattıyla yapılan tedariklerin artırılması gibi önlemlerin makul olduğunu belirten Beurden, sadece bunları uygulayarak Rus gazının yerini doldurmanın mümkün olmadığına dikkat çekti.

Beurden, "Orta vadede enerjide geçiş yapılması kaçınılmaz. Zira şu anda tükettiğimiz tüm Rus gazını tamamen ikame etmek için daha fazla gaz ve LNG almamız imkansız. Bu gerçekleştirilemez" ifadelerini kullandı.

Motorine zam LPG'ye indirim bekleniyordu! Zam haberi geldi LPG fiyatları düştü işte 6 Mayıs fiyat listesi

 

 

 

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına sürpriz zam çalışması duyuruldu! 3600 ek göstergeyle artacak

Ekmek, makarna, kırmızı et, süt ve yumurta fiyatlarına büyük zam haberi

Çiğ süt fiyatına zam geldi! Zamlı tarifenin ne zamandan itibaren geçerli olacağı belli oldu