Sektörel

ShopperTrak perakende pazarına girdi!

AVM'ler ve perakende mağazaları artan metrekare maliyetlerinden maksimum faydayı sağlama yollarını arıyor. Bu sebepten veriye dayalı performans ölçümüne ihtiyaç duyuyorlar.

Perakendecilerin ve AVM’lerin ziyaretçi trafik analizleri için tercih ettiği ShopperTrak, Sensormatic iş birliğiyle pazara girdi.

 

Mağazaların maliyetleri her geçen gün artmaya devam ediyor. AVM'lerde perakendeciler müşteri trafiği, trafiğin satışa dönüş oranları ile mağaza performans yönetimlerini veriye dayalı yapmaya ihtiyaç duyuyorlar. Müşteri yoğunluğuna göre yapılan doğru personel planlaması ile maliyetlerini kontrol altına alıyor, satışlarını artırıyorlar.   

 
Türkiye'de Sensormatic güvencesiyle perakendecilerin hizmetine sunulan ShopperTrak, üç boyutlu kameralarla yakaladığı görüntüleri bulut tabanlı bir platform üzerinde analiz ediyor. Müşterilerin akıllı telefonlarından gelen Wi-Fi ve Bluetooth sinyallerini de algılayabilen entegre çözüm, bu sayede müşterilerin mağaza içindeki konumlarını analiz edebiliyor.
 


AVM'lerde daha verimli kiralama için kapsamlı analizler


ShopperTrak ile elde edilen trafik ve ziyaretçi davranış analizleri mağazalara çok yönlü avantaj sağlıyor. 

 

ShopperTrak'ın sunduğu diğer avantajlardan biri de AVM içinde müşterinin ilk ziyaret ettiği mağazadan, mağazaların genelde hangi sırayla ziyaret edildiğine, koridor trafiğinden mağazalara giriş oranlarına kadar zengin çeşitlilikte veriler analiz ediliyor.