Genel

Shopping Fest süresince AVM'ler 23:00 kapanacak!

En büyük bütçe katkısını ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı yapıyor. 2011 için alışveriş gıda dışı ve konaklama dışı 3 milyar dolar bir gelir elde edilmesi bekleniyor  

18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında '40 gün 40 gece alışveriş' sloganıyla gerçekleştirilecek olan İstanbul Shopping Fest yaklaşırken, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD), perakendecilere 'Belediyeler ve devlet üzerine düşeni yapıyor.

Biz de şimdi neler yapacağımızı bulalım' demeye hazırlanıyor. Bunun için BMD İstişare Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı ve AMPD İstişare Kurulu Üyesi Cem Boyner'in davetiyle bir araya gelecek olan 30 büyük marka, beyin fırtınası estirecek. Burada alınacak kararlar da daha sonra o gün o masada bulunmasa da Türkiye ve organizasyon için önem taşıyan diğer markalara bildirilecek.
Bugün gerçekleştirilecek olan toplantı için davetli listesi hayli kalabalık. Davetliler BMD ve AMPD'nin yüksek istişare kurulu ve yönetim kurulu üyelerinden oluşuyor. Aralarında LC Waikiki, Ramsey, Desa, YKM, Damat, Aydınlı Grup, Derimod, Tvvigy, Penti, Mudo, Flo, Collezione, Ayakkabı Dünyası, Colin's, Vakko, Demsa Group, Faik Sönmez, Koton, İkea, TeknoSa, Tefal, Stefanel, Park Bravo, Boyner, Kiğılı'nın bulunduğu birçok marka bu organizasyon için davet edildi. Birçoğunun da o gün toplantıda boy göstermesi bekleniyor. Masada neler konuşulacağı madde madde netleşmiş değil. Sadece konununistanbul Shopping Fest olacağı ve organizasyon için neler yapılması gerektiği konusunda beyin fırtınası estirilecek.

'ARTIK GÖREV MARKALARA DÜşžÜYOR'

BMD İstişare Konseyi Başkanı Abdullah Kiğılı 'Bu organizasyon için birçok dernek ve üst düzey yöneticileri çağırdık. Shopping Fest için artık görev markalara düşüyor. Biz de bu görevin neler olduğunu birlikte konuşacağız. Bu toplantı sadece bu yılla sınırlı kalmayacak, istanbul bir kere kültür başkenti oldu ve bu bitti. Oysa Shopping Fest hep sürecek. Biz de bu toplantılarla her yıl kendimizi güncelleyerek en iyiyi bulacağız. Zaten perakendeci Shopping Fest'e olumlu rapor verdi ve organizasyonu destekliyor' diye konuştu.
 


GEçEN HAFTA DA AVM'LER TOPLANDI

Bu, Shopping Fest için ilk beyin fırtınası toplantısı değil. Geçtiğimiz hafta cuma günü de AVM patronları bir araya gelmiş ve organizasyon için neler yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunmuş. Tarih yaklaşırken sektörün giderek daha çok sahip çıktığı istanbul Shopping Fest'in bütçesi 50 milyon lira. En büyük bütçe katkısını ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı yapıyor. 2011 için alışveriş gıda dışı ve konaklama dışı 3 milyar dolar bir gelir elde edilmesi bekleniyor. Bu arada Shopping Fest boyunca mağazalarda indirim de yapılacak. Shopping Fest süresi boyunca bütün alışveriş merkezleri saat 23.00'e kadar açık kalacak.
Habertürk/Ayşagül Akyarlı Güven