Ekonomi

Sıcak yaz aylarının vazgeçilmesi dondurmaya kış zammı! Rekora koşan dondurma fiyatları artık serinletmeyecek cep yakacak

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma yüzde 65’lik zammın ardından artık adeta lüks haline gelecek. Yetkili isimler yaz aylarında yeni zam beklendiğini de açıkladı. İşte paketli dondurmada yeni fiyatlar…Kış aylarında da tatlıların yanında dondurma servis etmek neredeyse hayal olacak

Daha mevsimi gelmeden büyük zam gelen dondurma, yaz sıcağında ise sevenlerinin cebini yakacak gibi görünüyor. Kış aylarında da tatlıların yanında dondurma servis etmek neredeyse hayal olacak. Artık tüketici tatlı ve dondurmadan yalnızca birini tercih etmek zorunda kalacak.

Bugün itibarıyla paketli dondurmaların fiyatlarına yüzde 65 oranında zam geldi.

Zam haberini, Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanvekili Orhan Özçetin, açıkladı. Özçetin, “Daha önce vatandaşlarımız tatlının yanına dondurma alıyorlardı, tatlının üzerine dondurma koyuyorlardı. Artık bundan sonra sadece birini tercih etmek zorunda kalacaklar” açıklaması yaptı.

Paketli dondurmaya en son geçtiğimiz yılın temmuz ayında zam yapılmıştı. Yeni zam haberi de bugün geldi. Yılbaşı ile birlikte pek çok kalemde yapılan zamlar dondurmayı da etkiledi.

Zamlı rakamların ardından 500 gramlık bir hazır dondurma, 22,90 liradan 39,90 liraya çıkmış oldu.

 

YAZIN NE OLACAK?

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanvekili Orhan Özçetin, zam haberi üzerine açıklama yaparak yazın tekrar zam beklediklerini açıkladı.

Özçetin, “Şu an oran geçen yılın 7’nci ayındaki listeden bu yılın 1’nci ayında çıkan listede yüzde 60-65 civarı bir fark görüyoruz” dediği açıklamasında 16 liralık dondurmanın zammın ardından 25 lira olduğunu duyurdu.

Evlerde tercih edilen en ucuz dondurma ise litrelik dondurmalar oluyor. 500 gramlık dondurma da zammın ardından 22 lira 90 kuruştan 39 lira 90 kuruşa çıkmış oldu.

Özçetin, dondurmaya 2023 yılı haziran ayında tekrar zam gelebileceği yönündeki beklentisini de açıkladı.

ARTAN MALİYETLER, SÜTE GELEN ZAM…

Zam haberinin çocuklar içinde üzücü bir haber olduğunu hatırlatan Özçetin, “Çocukların ulaşabileceği rakamları aşmış durumda” dedi.  Dondurmanın artık lüks tüketim olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Orhan Özçelik, “Tabi onların da artan maliyetler var. Dondurma bilindiğiniz gibi büyük oranda süt ile alakalı bir ürün. Süte gelen yüksek zamlardan sonra dondurmaya geleceği zaten beklenen bir durumdu" açıklamasında bulundu.