Genel

Siemens raylı sistemlerdeki 100. yılını Marmaray ile kutladı!

ölge çapında faaliyet gösteren Siemens Rail Automation tarafından gerçekleştirilen bu devreye alma işlemi, TCDD tarafından İstanbul'un iki yakası arasında yapılacak banliyö hattı işletmesinin ilk adımını oluşturuyor.



Siemens Rail Automation'ın tren yolu sinyalizasyon ve kontrol teknolojileriyle katkı sağladığı Marmaray Projesi'nin İstanbul Boğazımın altından geçen ilk etabı, 29 Ekim'de hizmete alındı. 


Projenin 13 kilometrelik yeni bölümü İstanbul Boğazı'nın altından geçen demiryolu tüneli ile Anadolu yakasında Ayrılıkçeşme ve Üsküdar istasyonları ile Avrupa yakasında Sirkeci, Yenikapı ve Kazlıçeşme olmak üzere beş istasyondan oluşuyor. Bölge çapında faaliyet gösteren Siemens Rail Automation tarafından gerçekleştirilen bu devreye alma işlemi, TCDD tarafından İstanbul'un iki yakası arasında yapılacak banliyö hattı işletmesinin ilk adımını oluşturuyor. 


T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DHL),"CR3 Marmaray Projesi" olarak bilinen Gebze-Halkalı Banliyö Hattı'nın demiryolu sinyalizasyon ve kontrol teknolojileri tedarik işinin ihalesini, 2011 yılında İspanyol Invensys Rail Dimetronic (şimdi Siemens Rail Automation) ve başka bir İspanyol inşaat şirketi olan OHL ortak girişimine vermişti. 

Türkiye'nin demiryolu yatırım planlarının ana unsurlarından birini oluşturan Marmaray Projesi; İstanbul'da 63 kilometrelik bir banliyö hattının modernizasyonu ve İstanbul Boğazı'nın altından geçen bir demiryolu tünelinin tasarım, uygulama ve tamamlanması işlerini kapsıyor. 


KENDİNİ KANITLAMIŞ TEKNOLOJİLER

Siemens'in tedarik ettiği ve başka hatlarda da kullanılmış olan en son teknoloji ürünü çözümler kendini kanıtlamış teknolojileri kapsıyor. Bunlar arasında Ankara-Konya arasında yeni açılan Yüksek Hızlı Tren Hattında kullanılan ERTMS teknolojisi ile Madrid metrosunda halen kullanılan ve ayrıca Sao Paulo şehrinde CPTM isimli banliyö trenleri ağının üç hattına kurulmakta olan CBTC sistemi bulunuyor. 


Ekonomik Çözüm