Otomobil

Sıfır arabada 300 bin TL’yi aşan vergi indirimi geldi! Hangi araç kaç para oldu? Hemen bakın sakın kaçırmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile sıfır araç fiyatlarında ÖTV düşüşü kararı alındı. Peki bu adım sonrası hangi aracın fiyatı ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yapılan yeni düzenlemeyle sıfır araç fiyatlarında ÖTV düşüşü yapıldı

Enflasyon ve yüksek vergiler nedeniyle birçok vatandaş için sıfır araç almak artık neredeyse hayal olmuşken, yapılan ÖTV indirimi hayalleri yeniden gerçeğe dönüştürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yapılan yeni düzenlemeyle sıfır araç fiyatlarında ÖTV düşüşü yapıldı. Peki hangi araçlarda fiyatlar düştü, hangi modellerde çok önemli indirimler yapıldı?

317 bin TL indirim yapıldı. O modellerde dev indirim başladı. Bu fiyatı sakın kaçırmayın. İşte indirimli sıfır araç fiyatları...

Sıfır otomobillerde ÖTV indirimi devreye girdi. Buna göre bazı modellerde birlikte o araçlara 300 bin lirayı aşan indirimler geldi.

Seçim öncesi otomobilde beklenen ÖTV indirimi yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konuyla ilgili imzalanan karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, elektrikli araçlarda ÖTV indirim uygulanacak.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA ÖTV İNDİRİMİ GELDİ

Söz konusu indirimin ardından Tesla Model X aracı üzerindeki ÖTV indirimi 318.000 TL olurken, Audi ve Porsche ve Audi gibi elektrikli araçlarda da önemli indirimler gerçekleşti.

Gerçekleşen ÖTV indirimiyle birlikte matrah limitlerinin de yükseltilmesi öngörüldü. Diğer yandan Çin’den gelecek olan elektrikli araçlar üzerine uygulanan ek gümrük vergisi oranı yüzde 10’dan yüzde 40’a çıkarıldı.

Yapılan düzenlemenin ardından, 160 kW güçteki vergisiz ücreti 1 milyon 250 bin TL’yi aşmayan tüm elektrikli araçlar yüzde onluk ÖTV dilimi kapsamına girdi. Fiyatı 1 milyon 250 bin lirayı aşan otomobiller ise yüzde 40 oranında ÖTV vergisi ile satılacak.

TOGG’DA YÜZDE 10 ÖTV DİLİMİNDE

Diğer yandan karar sonrası yerli otomobil TOGG'a da özel indirimler uygulanması hedefleniyor. Yeni düzenlemeyle bu araç yüzde 10’luk ÖTV dilimi üzerinden satışa sunulacak.

HANGİ MODELLERDE NE KADAR İNDİRİM OLACAK?

Peki diğer araçlarda durum ne? Yapılan bu indirimin sonrası hangi elektrikli aracın fiyatı ne kadar oldu? İşte yeni liste:

-Hyundai Kona 100 kW: Eski fiyatı 1 milyon 192 bin lira, yeni fiyatı 937 bin 166 lira.

-Kia Niro EV: Eski fiyatı 1 milyon 780 bin lira, yeni fiyatı 1 milyon 399 bin lira.

Otomobile seçim arası! Fiyatların yükseleceği tarih açıklandı

2023’te Türkiye’de satılan en ucuz sıfır otomobiller hangileri?

Bayram ve seçim öncesi otomobil piyasasında büyük hareketlilik! Satışlar roket gibi fırladı!