Otomobil

Sıfır araçlardan sonra şimdi de ikinci ellerde zam şoku! Artık ikinci el araç almak isteyenler servet ödeyecek!

Sıfır otomobilde temin sorunu devam ederken ikinci el araba fiyatları sadece Ocak ayında yüzde 6 arttı. Sektör temsilcileri ise sıfır otomobillerdeki temin sorununun ikinci ele de yansıdığını belirtiyor. İşte detaylar... Sıfır araç bulamayanların talebiyle hareketlenen ikinci el piyasasında da artık araç bulmakta büyük zorluk yaşanıyor

Sıfır kilometre araç piyasasında yaşanan arz problemi ikinci ele yansıdı. Sıfır araç bulamayanların talebiyle hareketlenen ikinci el piyasasında da artık araç bulmakta büyük zorluk yaşanıyor. Bu olay, ikinci el araçlarda da fiyatları yukarı çekiyor.

Konuyla ilgili Otoshops'un Genel Müdürü Melih Mutlu, yaptığı açıklamada ikinci elde de bulunurluğun giderek düştüğüne dikkat çekerek, “Sıfır araç arzı düşük olması sebebiyle ikinci ele talep arttı. Buna karşın, takas veya filo kanallarından piyasaya araç girişi oldukça az. Bu sebeple ocaktan bu yana fiyatlar ortalama yüzde 6 arttı" dedi.

İşte detaylar...

 

ŞUBAT AYINDA PİYASAYA GİRECEK

Otomotiv sektörü 2023’te de tedarik kriziyle başlamış, ötelenen talebin yanında araç fiyatlarında yeni zamların süreceğine yönelik beklenti sıfır araç piyasasında bayi trafiğini hızlandırmıştı. Ama bayiye giden tüketicilerin birçoğu araç bulmadı.
Zira 2022 model araçlarda arz problemi yaşanırken, 2023 model araçlar ise çoğunluklu olarak şubatta piyasaya girecek. Şu anki zamlar 2022 modeller için yapılmıştı. Ama 2023 modellerin de sahaya girmesiyle fiyatlar yeniden değişecek.

Diğer yandan, sıfır araçlara yönelik isteği artıran önemli etkenlerden biri de 1 Ocak tarihi itibarıyla engelli vatandaşların araç alımlarında ÖTV muafiyet limitinin 450 bin 500 TL’den 1 milyon 4 bin 200 TL’ye yükseltilmesi oldu.

İŞTE OCAK 2023 İTİBARİYLE EN UCUZ SIFIR OTOMOBİLLER

(Matrah güncellemesi sonrası – Aralık 2022 – Ocak 2023 fiyatları)

CİTROEN

FORD

HYUNDAİ

NİSSAN

OPEL

TOYOTA

KİA

1 gram bile altını olanlar sakın satmasın! O tarihte yer yerinden oynayacak!

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50'ye yakın sosyal destek ödemesi

Migros kampanyaları peş peşe sıraladı! Çay ve unda yüzde 42 indirim! Stoklar tükenmeden alın!