27 / 04 / 2024

Sıfır ev alacaklara kritik uyarı! Fiyatlarda düşüş beklemeyin, pazarlıksız ev almayın!

Sıfır ev alacaklara kritik uyarı! Fiyatlarda düşüş beklemeyin, pazarlıksız ev almayın!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, ev almayı düşünen vatandaşlar için önerilerde bulunarak dikkat çekici tavsiyelerde bulundu.



Ev almak isteyenler fiyatları mercek altına alırken uzman isimlerden peş peşe yatırım tavsiyeleri geliyor.

Bu kapsamda konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, emlak sektörüne ilişkin dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, sıfır faizli ve uzun vadeli konut kampanyalarının alıcıları beklediğini ifade ederek, ilk el konut alacakların sıkı pazarlık yapmaları tavsiyesinde bulundu. 

Sıfır ev alacaklara kritik uyarı! Fiyatlarda düşüş beklemeyin, pazarlıksız ev almayın!

EV ALACAKLARA PAZARLIK YAPIN TAVSİYESİ

İnşaat firmalarının projelerini tamamlamak ya da elden çıkarmak için çeşitli kampanyalara yöneldiğini söyleyen Akçam, sıfır konut fiyatlarında belki bir gerileme yaşanmamış olabileceğini fakat firmaların kendi ödeme planlarıyla konut satışlarını cazip hale getirdiğini vurguladı.

Sektördeki yeni dinamizme dikkat çeken Akçam, talebin sürekli olduğu projelerde alıcı çekmek adına çeşitli kampanyaların görüleceğine işaret etti.

Sıfır ev alacaklara kritik uyarı! Fiyatlarda düşüş beklemeyin, pazarlıksız ev almayın!

İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI

Anadolu Gazetesi'nde yer alan habere göre, Akçam, ikinci el konutlarla ilgili yaptığı açıklamada, fiyatların enflasyon oranları göz önüne alındığında yatay bir düzey izlediğini kaydetti.

Akçam'a göre, mevcut durumda sert bir fiyat düşüşü beklemek gerçekçi olmayabilir. 2'inci el konut fiyatlarındaki bu istikrar, konut talebi ile nüfus artışı ve inşaat projeleri gibi faktörler arasındaki dengeye dayanıyor.

Türkiye'deki yoğun konut yatırımları ve artan nüfus, talebi artırmış, fakat aynı zamanda aşırı konut projeleri ve inşaatlar sebebiyle arz da artmıştır. Bu durum, ikinci el konut fiyatlarının yükselmesini sınırlayarak arz ve talep dengesini koruyor. Akçam, ikinci el ev alıcılarının karar alma sürecini dikkatlice yönetmeleri ve bu dengeyi göz önünde bulundurmaları gerektiğini vurguladı.

Akçam, konut sektöründeki gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Ankara'da 2023'te 7 bin 394 konut satışı yapıldı. Verilen detaylara göre Ankara'da konut satışları yüzde 12 düşüş gösterdi.

Müstakil evlere talep patlaması yaşandı! 2002'den beri en yüksek ruhsat alımı gerçekleşti!

KİPTAŞ, Sarıyer'de dönüşüme giriyor!

Nova Life Esenler lansmana özel fiyatlarla satışta! Yeni proje! 


Geri Dön