26 / 06 / 2024

Sıfır otomobil alacaklar dikkat! 1 milyon liranın altında hangi otomobiller var?

Sıfır otomobil alacaklar dikkat! 1 milyon liranın altında hangi otomobiller var?

Sıfır otomobil alacak vatandaşlar bu listeye bakmadan otomobil almasın. Çünkü, değeri 1 milyon liranın altında sadece 8 marka otomobil kaldığı kaydedildi. Hangi otomobil modelleri 1 milyon liranın altında satışa sunuluyor.



Son zamanlarda hızla yükselen sıfır otomobil rakamları maalesef tüketicilerin otomobil sahibi olmalarını zorlaştırıyor. Paylaşılan fiyat listelerine kapsamında 1 milyon liranın altında sadece 8 model kaldı. Sıfır otomobil alacaklar bu listeye bakmadan almasın.

OTOMOBİLLERDE UYGULANAN YÜKSEK VERGİ

Türkiye'de otomobil sektöründe vergi yükünün ağırlığı altında ezilmeye devam ediyor. 800 bin TL'nin altında sıfır kilometre bir otomobil bulmanın artık mümkün olmadığı bu dönemde, 1 milyon TL altındaki araçların bile neredeyse lüks sayılabilecek fiyatlara sahip olması dikkat çekiyor. Hyundai i10'dan MG ZS'ye kadar uzanan model yelpazesi 806.000 TL ile 994.000 TL arasında değişen fiyatlar ile sınırlı kalıyor. Bu fiyatlandırmanın ana sebebi, Türkiye'nin otomobil üzerinden aldığı vergilerin Avrupa'da birçok ülkeyi geride bırakması. Türkiye otomobil satışları üzerinden uyguladığı vergi oranlarıyla Avrupa'da lider konumda​​.

karar.com'da yer alan habere göre; Sıfır kilometre bir Audi almak isteyen bir müşterinin, araç başına ödediği verginin aracın kendisi kadar olabileceği, hatta "bir araba kendine üç araba devlete" sözüyle ifade edilen vergi yükünün altında ezildiği belirtiliyor​​.

Sıfır otomobil alacaklar dikkat! 1 milyon liranın altında hangi otomobiller var?

Bu yüksek vergi oranları, Türkiye'deki otomobil piyasasının dünya örnekleriyle kıyaslandığında çok daha yüksek fiyatlarla satılmasına neden oluyor. Araç üzerinden alınan KDV ve ÖTV gibi vergiler, Türkiye'de otomobil sahibi olmayı zorlaştırıyor ve bu durum tüketiciyi olumsuz etkiliyor. Otomobil piyasasındaki bu fiyatlandırma ve vergilendirme politikalarının, hem tüketiciler hem de otomotiv sektörü üzerindeki etkileri, uzun vadede ekonomik ve sosyal sonuçlar doğurabilecek önemli bir konu olarak öne çıkmaktadır.

1 MİLYON LİRANIN ALTINDAKİ OTOMOBİLLER

Hyundai i10: 806.000 Türk Lirası'ndan satılıyor. 

Fiat Egea: 814.900 Türk Lirası'ndan satılıyor.
 
Kia Picanto: 823.000 Türk Lirası'ndan satılıyor. 

Dacia Sandero: 883.000 Türk Lirası'ndan satılıyor. 

Citroen C3: 898.000 Türk Lirası'ndan satılıyor. 

Hyundai i20: 904.000 Türk Lirası'ndan satılıyor. 

Renault Clio: 906.000 Türk Lirası'ndan satılıyor. 

MG ZS: 994.000 Türk Lirası'ndan satılıyor. 

ODMD açıkladı! Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller neler?

Citroen'den mart ayına özel büyük kampanya! İkinci el fiyatına sıfır araba! Araba almak isteyenlere müjde!

500 bin TL'nin altında sıfır otomobil var mı? Güncel otomobil fiyatları nasıl?

Chery Omoda 5 modelinde 150 bin TL kredi, 12 ay vade ve sıfır faiz avantajı! Araba almak isteyenler bayilere akın etti!

Sıfır otomobil alanlar dikkat! Ekspertiz hizmeti alırken bilinmesi gerekenler!


Geri Dön