Otomobil

Sıfır otomobil almak isteyenler isyanda! Sıfırı bayide bulunmayan otomobiller galeride fahiş fiyatla satılıyor!

Türkiye’de otomobil fiyatlarının artmasına rağmen, parası olan da araç alamıyor. Yeni bir otomobil almak isteyenler fiyatların her gün yükselmesinden şikayet ederken, kimileri de parası olduğu halde araç bulamıyor. Gelen bilgilere göre ise marttan önce hemen hiç bir bayide sıfır araç bulmak imkansızBuldukları için kendilerin şanslı sayanlar da ortalama 100 bin TL fazladan ödemek zorunda kalıyor

Otomobil bayilerinde sıfır araç bulmak artık neredeyse imkansız hale geldi. Buldukları için kendilerin şanslı sayanlar da ortalama 100 bin TL fazladan ödemek zorunda kalıyor.

Otomobil almak için bekleyenlere yine kötü haber geldi. Sadece sıfır otomobilde ikinci elde de inanılmaz fiyat artışları yaşanıyor.

Bayilerdeki satış yetkilileri, ellerinde araç bulunmadığını, sergilenen araçların bile satıldığını belirtiyor. Öte yandan yeni araç almak isteyenlere de, “Marttan önce mümkün değil” yanıtı veriliyor.

Diğer yandan iddiaya göre, bulunmayan araçlar da, daha yüksek fiyatlara oto galerilerde satışa çıkıyor. Dolayısıyla vatandaş da bu duruma isyan ediyor.

ŞUBATTA GELİP SİPARİŞ VERİN!

Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz, konuyla ilgili haberinde, şu ifadelere yer verdi:

“Sıfır otomobil almak için gittiğimiz bir Opel bayiinde, markanın farklı modelleri sergilenmekteydi. Bu bayide bulunan 2022 Opel Corsa’nın sıfırını almak istediğimizi söylediğimizde satış elemanı, 760 bin lira değerinde olan aracın ellerinde bulunmadığını, sergilenen aracın ise satıldığını bildirdi.

Yine aynı markanın farklı modellerini sorduğumuzdaysa, ellerinde hiç sıfır otomobil bulunmadığını söyleyerek, “Tüm araçlarımız satıldı. Mart ayından önce de gelmez. Eğer almak istiyorsanız şubat ayı başında sipariş vereceksiniz” dedi.

Bir başka bayide ise Peugeot marka birçok araç sergilenmesine rağmen alabileceğimiz sıfır araç bulamadık. Yetkiliye, Peugeot 5008 model aracı almak istediğimizi söylediğimizde, şubat ayının sonunda tekrar bayiye gelmemizi tavsiye ettiler.

SIFIRI BAYİDE BULUNMAYAN ARAÇ 100 BİN TL FARKLA GALERİDE SATILIYOR!

Bu kez uğradığımız Citroen bayiinde de durum farklı değildi. Bu bayide bulunan 970 bin TL değerindeki Citroen C4’ü satın almak istedik fakat o ve diğer araçların tümünün satıldığı söylendi. Yetkili, şubat ayından önce sıfır araçların geliş tarihini belli olmadığını bildirdi. Hyundai bayiinde de ellerinde sıfır araç bulunmadığını ve bir iki ay içerisinde geleceğini söylediler.”

Bayilerin ardından bazı galerilere gittiklerini söyleyen Yılmaz,  birçoğunda istedikleri araçların sıfır modelinin bulunduğunu ancak fiyatların, bayilere göre oldukça pahalı olduğunu bildirdi.

Hyundai i20, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Passat ve Fiat Egea, gibi modellerin hepsinin galerilerde sıfırının bulunduğu bilgisini veren Yılmaz, sıfırı galeride bulunan Hyundai i20 otomobili bayide bulamadıklarını ve bu modelin fiyatının galeride 100 bin TL daha pahalıya satıldığını söyledi.