28 / 04 / 2024

Sıfır otomobilde kampanya dönemi başladı! İşte marka marka tüm detaylar...

Sıfır otomobilde kampanya dönemi başladı! İşte marka marka tüm detaylar...

Sıfır otomobilde kampanyalar yeniden başladı. Toyota, Skoda, Chery, Jeep, Honda, Fiat, Hyundai, Opel, MG, Cupra, Seat, Volkswagen gibi markaların ekim kampanyaları açıklandı. İşte tüm detaylar...



Koronavirüs salgını, kurlardaki hareket ve çip krizi ile fiyatı son iki üç yıldır yükselişe geçen, fırsatçıların müdahalesi ile de fahiş seviyelere çıkan otomotiv piyasasında durum değişti.

Özellikle Ticaret Bakanlığı'nın peş peşe attığı adımlar sonrası ikinci elde fiyatlarda yüzde 10-15'lik düşüş yaşanırken sıfır tarafta ise bayilerde bulunurluk sıkıntısının da çözülmesiyle birlikte krediye erişimde de yaşanan zorluklarla bir zamanlar her ay düzenli olarak yapılan kampanyalar da yeniden yerini aldı.

Öyle ki kimi markalar fiyatlarda 180 bin TL'ye kadar indirim imkanı sunarken kimi markalar ise indirimin yanı sıra 48 aya kadar taksit ve yüzde 80 kredi desteği veriyor.

Kayıt dışı ticaret maksatlı otomobil alan kişilerin siparişlerini iptal etmesiyle gelecek aylardaki siparişlerin öne çekildiğine dikkat çeken sektör temsilcileri bu taleplerin de karşılanmasının ardından sıfır araç satış adetlerinde de düşüşler yaşanabileceğine vurgu yaparak sıfır otoda kampanya yarışının daha da hızlanabileceğine vurgu yapıyor.

İşte markalara göre ekim ayı kampanyaları...

FİAT

Fiat, geçtiğimiz günlerde aile otomobili modellerinde cazip fırsatlar sunan büyük bir kampanya başlattı. Pratikliği ve ekonomikliği ile tanınan bu araçlar 300 bin TL peşinatla satın alınabiliyor. Otomotiv sektöründeki fiyat artışları devam ederken, kısıtlı bütçeye sahip müşteriler daha lüks seçenekler yerine aile otomobillerini tercih ediyor. Özellikle Fiat Egea ve Fiat Fiorino, bu tür bir araç arayan alıcılar arasında en iyi seçenekler olarak ortaya çıktı.

15 BİN TL İNDİRİM 200 BİN TL ÖZEL KREDİ

Fiat Fiorino modeli, yerli üretim olması nedeniyle şu anda önemli ölçüde indirimli fiyatlarla satışa sunuluyor. Fiat markasının sunduğu 15 bin TL'lik indirim sayesinde fiyatlar 537 bin 900 TL'ye kadar düştü. Ayrıca marka, müşterilerine Fiorino modeli için 200 bin TL'lik özel bir kredi desteği de sağlıyor. 18 ay vadeli kredi kampanyası ile araç 337 bin 900 TL peşinatla satın alınabiliyor.

Sınırlı süreli bu teklif, uygun fiyata yüksek kaliteli bir araç arayanlar için mükemmel bir fırsat sunuyor. Müşteriler, indirim ve kredi desteğinden yararlanarak bir Fiat Fiorino sahibi olmanın avantajlarını yaşarken mali yüklerini de en aza indirebiliyor.

FİAT EGEA

Geçtiğimiz günlerde Egea model araçları için yeni bir kampanya başlatan Fiat, Ekim ayı kampanyasının detaylarını da paylaştı. Marka, potansiyel alıcıları cezbetmek amacıyla Egea modellerine özel 200.000 liraya kadar kredi seçeneği sunuyor. Bu kredi 24 ay vadeli ve yüzde 3,68 faiz oranı ile sunuluyor.

Sıfır taşıt kredisi kampanyasından yararlanmak için Fiat ve Koç Fiat Kredi onayı gerekecektir. Bu kampanyanın 2 Kasım 2023 tarihinde sona ereceği ifade edildi.

TOYOTA

Toyota, yeni araç sahibi olmak isteyenlere ekim ayı boyunca fırsatlar başlattı. Kampanya kapsamında Corolla Sedan, 180 bin liraya varan indirimle birlikte 1 milyon 2 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla sunulurken, indirim kampanyasını tercih etmeyenler için 250 bin liraya, 12 ay vade ve yüzde 0 faizli kredi fırsatı bulunuyor.

Toyota Corolla Cross Hybrid, Yaris Cross, Hilux ve Toyota C-HR modellerine de yüzde 0 faiz avantajlarıyla veya nakit indirimleriyle ulaşmak mümkün oluyor.

HYUNDAİ

Hyundai ise ekim ayında gerçekleştirdiği özel bir kampanya ile sıfır kilometre otomobil satın almak isteyen müşterilerine fırsat sunuyor. C-SUV segmentindeki popüler modeli Tucson'un sınırlı sayıdaki Comfort donanım seviyesi, 1 milyon 370 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Aynı zamanda, Hyundai diğer modellerinde de "Şimdi Al, 6 Ay Sonra" öde seçeneği sunuyor. B-SUV segmentinin en çok tercih edilen modellerinden biri olan Bayon ise Elite donanım seviyesinde 60 bin liraya varan indirim imkanı sunuyor.

Hyundai'nin geçen aylarda satışa sunduğu yeni Kona ve yeni Elantra ise 200 bin liraya 12 ay 1,99 faiz imkanıyla satılıyor. Bu kredi seçeneği, Staria modelini de kapsıyor.

RENAULT VE DACİA

İndirim kampanyasına Renault ve Dacia markaları da dahil oldu. Renault Taliant otomatik vites, 498 bin 900 liradan başlayan, Renault Clio otomatik vites, 500 bin 500 liradan başlayan, Renault Megane sedan Joy da 561 bin 500 liradan başlayan ÖTV muafiyetli fiyatlarıyla ekim ayına özel sunuluyor. Renault Megane E-Tech de 1 milyon 499 bin liradan başlayan fiyatla satın alınabiliyor.

Renault'da "Şimdi al Mayıs 2024'te ödemeye başla" kampanyası da tüketicilere sunulurken, Dacia da benzer kampanyaları tüketicilerle buluşturuyor.

OPEL

Opel de ekimde binek ve hafif ticari araç modellerinde uygun satın alma koşulları sağlayan markalardan oldu. Yeni Opel Astra, 1.2 litrelik benzinli motora sahip 6 ileri manuel şanzımanlı Editon donanımında 200 bin lira için 12 ay vade ve yüzde 0,99 faizli kredi, 1.2 litrelik benzinli motora sahip 8 ileri otomatik şanzımanlı Edition donanımı ve 1.5 litrelik dizel motora sahip 8 ileri otomatik şanzımanlı Edition donanımındaysa 250 bin lira için 12 ay vade ve yüzde 0,99 faizli kredi, Elegance ve GS donanımlarında ise 300 bin lira için 12 ay vade ve yüzde 0,99 faizli kredi imkanıyla 1 milyon 239 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla yeni sahiplerini bekliyor.

Ayrıca otomatik şanzımana sahip benzinli Astra modellerinde nakit alımlarda geçerli, 124 bin 900 liraya kadar indirim ayrıcalıkları sunuluyor. Elektrikli Opel modellerinde ekim ayına özel ayrıcalıklar bulunuyor.

CİTROEN

Türkiye'de sevilen markalardan Citroen ekim ayında özel kredi ve takas imkanlarıyla yeni bir araç almak isteyenlere seçenekler sunuyor. Otomobil ve hafif ticari ürün yelpazesine yönelik kredi seçenekleri ve PSA Finans avantajıyla Citroen, ay boyunca müşterilerini showroomlarına bekliyor. Citroen C3 modeli 150 bin lira için 12 ay vade ve yüzde 1,99 faizli kredi ile satışa sunuluyor.

PEUGEOT VE DS 

Bir diğer Fransız markası Peugeot da ekim ayında binek otomobil yelpazesi ve hafif ticari araç modelleri için çok özel kredi ve takas desteği sunuyor. Ekim boyunca sürecek kampanyalar kapsamında yeni SUV 2008, SUV 3008, SUV 5008, 208, 308, yeni 408, yeni 508 ve hafif ticari araç modellerinde uygun faiz oranlı kredi ve takas desteği fırsatları sağlanıyor.

DS Automobiles de ekim ayına özel düşük faizli kredi ve takas kampanyası düzenliyor.

HONDA

Japon otomobil üreticisi Honda da Civic Sedan Executive+ modelini 200 bin liraya 12 ay yüzde 0 faiz avantajı veya 100 bin lira takas desteğiyle müşterilerle buluşturuyor.

NİSSAN

Nissan da Cumhuriyetin 100. yılının kutlandığı ekim ayında otomobil sahibi olmak isteyenlere onlarca fırsatı özel kampanya seçenekleri ile sunuyor. Nissan Qashqai'nin hafif hibrit Designpack versiyonu ekim ayı kampanyasında 125 bin lira ekstra fiyat avantajı ve bireysel müşterilere özel 125 bin lira 12 ay yüzde 0 faiz kredi imkanı bir arada sunuluyor.

Nissan Qashqai'nin diğer hafif hibrit versiyonları ise ya 125 bin lira fiyat desteği ya da 75 bin lira destek ve 125 bin lira 12 ay yüzde 0 faiz seçenekleriyle kampanyadaki yerini alıyor.

Türkiye'de "Yılın Otomobili Nissan X-Trail"de 125 bin liralık fiyat avantajı, Nissan Juke'ta 100 bin lira fiyat desteği veya 12 ay yüzde 0 faiz imkanı sağlanıyor.

JEEP

 Jeep Renegade satın almak isteyenler de ekim sonuna kadar Koç Fiat Kredi'den 200 bin liraya 12 ay, yüzde 0 faizli kredi ve 100 bin liraya varan showroom özel indirimle 1 milyon 460 bin liradan başlayan fiyatlarla yeni araçlarına sahip olabilecek.

Compass satın almak isteyen SUV severlerse kampanya kapsamında Koç Fiat Kredi'den 200 bin liraya 12 ay, yüzde 0 faizli kredi ve 175 bin lira showroom özel indirimiyle 1 milyon 824 bin 450 liradan başlayan fiyatlarla Compass satın alma imkanına sahip oluyor.

KİA

Anadolu Grubu markalarından Kia, ekim ayına özel olarak hazırladığı kampanyalarda 10 bin liradan 100 bin liraya kadar indirim fırsatı sunuyor. Kia ayrıca, Stonic, Cerato, Ceed ailesi ve Sportage için ekim ayına özel olarak hazırladığı kredi kampanyasında 12 ay vade uyguluyor.

SUZUKI

Doğan Trend Otomotiv'in Türkiye'de temsil ettiği Suzuki, akıllı hibrit modeli Swift, ekim ayına özel kampanyaları ile dikkatleri üzerine topluyor.

Yeni bir otomobil satın almak isteyenler için fırsatlar sunan model, 1 milyon 44 bin liradan başlayan fiyatlarıyla kullanıcılar ile buluşuyor. GL Techno ve GLX Premium olmak üzere iki donanım seviyesi ile satışta olan Suzuki Swift Hibrit modelleri için ekim ayına özel 200 bin liraya 12 ay yüzde 0,49 faiz kredi kampanyası veya 60 bin liralık takas desteği sunuluyor.

Ayrıca Doğan Trend Otomotiv tüm Swift hibrit versiyonlarında takas veya kredi kampanyasından faydalanmayan kullanıcılar için ekim ayına özel olarak nakit alım indirimi sağlıyor. Kullanıcılar, nakit alımlarda Swift Hibrit modellerine anahtar teslim fiyatı üzerinden 40 bin liralık bir indirim ile sahip olabiliyor.

MG

Doğan Trend Otomotiv'in temsil ettiği diğer markalardan MG de ekim ayında HS modelinde avantajlı kredi ve ödeme fırsatlarını devreye aldı.

Ekim ayı boyunca geçerli olan kampanyada, MG HS modelinin hem Comfort hem Luxury versiyonlarında 250 bin lira için 12 ay vade ve yüzde 0,49 faizli kredi imkanı ve 100 bin lira takas desteği aynı anda sunuluyor.

Tavsiye edilen takas destekli MG HS fiyatları, Comfort donanımıyla 1 milyon 269 bin lira, Luxury donanımıyla ise 1 milyon 399 bin lira olarak müşterilerin beğenisine sunuluyor.

VOLKSWAGEN

Volkswagen Ticari Araç ise ekim ayında California ve Grand California modellerine sınırlı sayıda araç için fiyat avantajları sunuyor. Sınırlı sayıdaki araç için ve ekim ayı süresince geçerli olan kampanyada, 2.0 TDI 204 PS DSG California Ocean'ın fiyatı 3 milyon 150 bin liradan başlıyor, aynı modelin 4Motion seçeneği ise 3 milyon 250 bin liradan başlayan fiyatla satışa sunuluyor.

Kampanya kapsamında otomatik şanzımanlı 2.0 TDI 177 PS 4Motion Grand California modelinin kampanyalı anahtar teslim fiyatı ise 3 milyon 500 bin liradan başlıyor.

Kampanya süresince modellerin renk opsiyonlarında da özel fiyat fırsatları sunuluyor. Metalik renk farkı California için 27 bin 500 lira, Grand California için 55 bin lira, çift renk opsiyonu ise her iki modelde 120 bin lira olarak belirlendi.

CUPRA

Cupra ve Seat, Türkiye'de satışta olan bazı modellerinde geçerli olmak üzere ekim ayına özel kampanya uyguluyor. Seat'tan yapılan açıklamaya göre, Cupra'nın SUV modeli Formentor 1.5 TSI 1 milyon 756 bin TL'den; Cupra Ateca ise 1 milyon 850 bin TL'den başlayan tavsiye fiyatıyla satışa sunuluyor.

Tüm Cupra yetkili satıcılarında ekim ayı boyunca sürecek kampanya kapsamında bireysel başvurularda 300 bin TL'ye 12 ay vadede aylık yüzde 1,79 faiz oranıyla kredi kullanma seçeneği sunuluyor.

SEAT

Ekim sonuna kadar devam edecek kampanyada Seat'ın Leon 1.5 FR versiyonu, 110 bin TL indirim avantajıyla 1 milyon 360 bin TL'den başlayan kampanyalı tavsiye edilen satış fiyatıyla satılıyor.

Seat Ateca modeli, 99 bin 500 TL'ye varan indirimle 1 milyon 515 bin 500 TL'den; Tarraco ise 197 bin 500 TL'ye varan indirimle 1 milyon 782 bin 500 TL'den başlayan tavsiye edilen kampanyalı satış fiyatıyla sunuluyor.

Tüm Seat yetkili satıcılarında geçerli kampanya kapsamında 300 bin TL'ye 12 ay vadede aylık yüzde 1,79 faiz oranıyla bireysel kredi imkanı mevcut.

SKODA

Kampanya doğrultusunda Skoda araçlarına daha kolay ve uygun fiyatlarla sahip olma fırsatını araç sahibi olmak isteyen vatandaşlara sunmaya devam ederken kampanyanın detayları oldukça merak edildi. Skoda Kamiq, etkileyici modeliyle başlangıç fiyatı olarak 1.199.900 TL'den başlıyor. Üstelik, Skoda Kamiq alımlarında 110.000 TL'ye varan indirim fırsatı ve 200.000 TL'lik cazip faizsiz kredi imkanı vatandaşlara sunulmaya devam ediyor.

Skoda Fabia modeli, Ekim ayında 1 milyon TL'nin altında bir fiyatla alıcılarla buluşuyor. Ayrıca %0,99 gibi son derece düşük bir faiz oranıyla özel kredi imkanları da sunulmaya devam ediyor.

CHERY

Chery’nin Ekim ayına özel sonbahar kampanyası kapsamında, Chery Tiggo 8 Pro modelleri 2.500 TL yakıt desteğiyle satışa sunuluyor. Yakıt destek tutarı 2.500TL ile sınırlıdır.

Chery Tiggo 7 Pro 50.000 TL takas desteği kampanyası veya 100.000 TL, 12 ay, %0 faizli kredi fırsatıyla SUV tutkunlarının beğenisine sunuluyor. Kampanyadan sadece Chery Tiggo 7 Pro modellerinin Luxury veya Excellent versiyonlarını satın alan müşteriler yararlanabilir. Belirtilen kampanya 1 – 31 Ekim 2023 tarihleri arasında katılım gösteren Chery Yetkili Satıcıların’da geçerlidir. Takas desteği ve %0 faiz kampanyaları birlikte kullanılamaz. Kampanya stoklarla sınırlıdır.

Chery Omada 5 modeli Ekim ayında 50.000 TL takas desteği veya 100.000 TL için 12 ay, vade ve %0 faiz kredi kampanyası ile satın alınabiliyor. Takas desteği ve %0 faiz kampanyaları birlikte kullanılamaz. Kampanya stoklarla sınırlıdır.

Kampanyadan sadece Chery Tiggo 7 Pro modellerinin Luxury veya Excellent versiyonlarını satın alan müşteriler yararlanabilir.


Geri Dön