Ekonomi

Sigorta girişi 2000 öncesi olanlara müjde! Bir dilekçe ile 3.500 TL maaşa sahip olabilirsiniz!

Emeklileri ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Sigorta girişi 2000 yılından önce ise tek bir dilekçe vererek emekli olabilirsiniz. İşte detaylar! Maddi nedenlerden dolayı kayıt yaptıramayan vatandaşlar, geriye dönük borçlanma sayesinde emekli olabilecekler

2000 tarihinden önce kendine ait bir işyeri açarak, kayıt yaptırmayanlar için SGK önemli duyuruda bulundu. Maddi nedenlerden dolayı kayıt yaptıramayan vatandaşlar, geriye dönük borçlanma sayesinde emekli olabilecekler.

İşte haberin detayları…

Sigorta girişi 2000 yılı öncesinde bir işyeri açan ama kayıt yaptırmayan vatandaşlar emeklilik hakkı kazanabilir. SGK hizmet birleştirmesi ayrıntılarını vatandaşlarla paylaştı. SGK'ya dilekçe ile başvuru yaparak emekli olma hakkı elde edebilirler. Ama başvuru süresine dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar yer almaktadır.

DİLEKÇE İLE BAŞVURU YAPARAK EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ!

Emekli olmak için yıllardır çalışıp bekleyen pek çok kişiyi yakından ilgilendiren önemli açıklamalar yapıldı. SGK tarafından yapılan açıklama doğrultusunda dilekçe ile başvuru yapıp, emekli olabileceği duyuruldu. EYT düzenlemesi de bir yandan heyecanla bekleyen binlerce vatandaş erken emekli olabilmek için artık neredeyse gün sayıyor. SGK tarafından yapılan yazılı açıklama doğrultusunda 2000 yılı öncesinde kendine ait bir iş yeri açan kişilerin 8 yıl erken emekli olabileceği belirtildi. Bu haktan yararlanmak için belirtilen sürede başvuru yapılması isteniyor.

İŞYERİ AÇMIŞ OLUNMALI!

Emeklilik için vatandaşlardan istenen şartlar arasında sigorta giriş tarihi, prim gün sayısı, ve yaş şartı bulunuyor. Fakat geçmiş yıllarda kendine ait bir dükkan açan ve Bağ-Kur kaydı bulunmayan vatandaşlar için geriye yönelik borçlanma olanağı tanındı. Bu şarttan yararlanmak isteyen vatandaşların 2000 öncesinde bir işyeri açmış olması gerekiyor. Bu tarihten önce dükkan açan kişiler prim gün sayılarını tamamlayarak erken emekli olabilmektedir. Yani kişiler, hizmet birleştirmesi yapabilir. Hatta bazı kişiler doğum ve askerlik borçlanması yaparak da prim gün sayısını arttırma imkanından yararlanabiliyor.

YAZILI BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR

Yukarıda belirtilen şartlara uygun olan kişiler yazılı bir dilekçe vererek erken emekli olma imkanından yararlanabiliyor. Vatandaşlar 6 ya da 8 yıl arasında erken emekli olabilmektedir. Bu durumun SGK'ya mutlaka yazılı bir dilekçe ile iletilir. Bununla birlikte açmış olduğunuz dükkanın 2000 senesinden önce açılmış olması da gerekiyor. O dönemde dükkan açtığını ve Bağ-Kur kaydı olmadığını kanıtlayan kişilere başvuru imkanı sağlanmaktadır.

Maddi olanaklar nedeni ile açtığı dükkan için Bağ-Kur kaydı yaptıramayanlar geçmişe dönük kayıt yaptırarak borçlanma olanağı tanınıyor. Ama bu işlemleri yapmak için şimdi sigortalı olarak çalışıyor olunması gerekir. Emekli olmak için sadece prim gün sayısı eksik olan kişiler bu yöntem ile emekli olabilmektedir.

TOKİ çıkmayan parasını ne zaman alacak 2022? TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?

Altın zincirlerini kırdı! Dört nala geliyor! İslam Memiş’ten rekor açıklama geldi!