Sigortacılıkta yeni dönem! SEDDK tek tek yeni dönem stratejilerini açıkladı
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, sektörünün kronik sorunları ile ilgili çalışmalara başladıklarını ifade etti. İşte detaylar…Sigortacılık ve Özel Emeklilik sektörlerinin ülkemizin ekonomisindeki önemine dikkat çekilirken, sürdürülebilir büyüme vurgusunu gerçekleştirdiler
SEDDK yönetimi, yeni iletişim stratejisi dahilinde ilk kez basın mensupları ile bir araya geldi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik sektörlerinin ülkemizin ekonomisindeki önemine dikkat çekilirken, sürdürülebilir büyüme vurgusunu gerçekleştirdiler.
Başkan Mehmet Akif Eroğlu, 2. Davut Menteş, kurul üyeleri Fatih Küçükcan, Mahmut Güngör, Doç.Dr. Yusuf Dinç ile beraber başkan yardımcıları ve daire başkanları basın mensupları ile buluştu. Yeni yönetim, sektörlerin sağlıklı devam edişi, gelişimi ve ekonomiye katkısı amacı ile yapısal çözümlerden, ortak akıl ile geliştirilen iş birliklerine vb, birçok başlıkta yeni vizyon ve misyonlarını anlattı.
Kurumun kurucu ekibine teşekkür eden Eroğlu, şunları söyledi:
“Kurumumuz kısa zamanda sektörün tüm paydaşların referans noktası olmayı elde etti. Her geçen gün güçlenen kadromuz ile sektörün sağlıklı bir şekilde gelişimi amacı ile ortak akıl ve istişare ile tüm paydaşları yakından dinleyerek çok önemli işlere imza atacağımıza inancımız tam. Şeffaf bir yönetim tarzını özümsediğimiz yeni dönemimizde her alanda sahada ve proaktif bulunacağız.
Attığımız her adımları ve sektörlerimiz ile ilgili bilgileri sosyal medya hesaplarımızdan bildirerek güçlü bir iletişim politikası izleyeceğiz. Sorunlara yapısal çözümler vermek için sektör paydaşlarının da içinde yer aldığı çalışma grupları geliştirdik. Amacımız ise eylem planı oluşturarak hızlı ve detaylı şekilde aksiyon almak."
"TRAFİK SİGORTASINA YAPISAL ÇÖZÜMLER GETİRECEĞİZ"
25 milyon araç sahibi olanları yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortası ile ilgili kamuoyuna birçok haberin olduğunun altını çizen Eroğlu, “Trafik sigortası bugün dünya bütünündeki hemen hemen tüm ülkelerde branşın özelliği olarak gereği sorunlu bir alan. Ama bizim ülkemizde bu durum biraz daha fazla kamuoyunda yer almakta. Biliyoruz ki yapısal çözümler oluşturmadan primi tarifeyi konuşmaya devam edebiliriz.
EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider
İş arayan mühendislere müjde! Nükleer Güç Santrali’ne 600 kişi alınacak