28 / 04 / 2024

Sigortada yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor! Detaylar peş peşe geldi!

Sigortada yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor! Detaylar peş peşe geldi!

“2’nci Uluslararası Sigorta Zirvesi” sigorta sektörünün temsilcilerini buluşturdu. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, sigorta sektörünün afet yaralarının sarılmasında önemli rol oynadığını aktarırken, SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, 'Sigorta 3.0'la birçok değişimin yaşanacağını söyledi



“Afet Riskleri ve Sigorta: Afetlerin Etkilerini Azaltmada Sigortacıların Rolü” temasıyla gerçekleştirilen uluslararası 2’nci Uluslararası Sigorta Zirvesi’nde, fikir alışverişlerinin yanı sıra katastrofik hasarları düşürmeye yardımcı olacak en iyi uygulamaların ve en iyi tecrübelerin paylaşılması hedefleniyor.

Zirve’ye katılan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Açılışta konuşma yapan Çelik, “Finans sektöründe yaklaşık yüzde 5 oranında paya sahip sigortacılık ve özel emeklilik sektörünün ekonomimize olan katkısı, aldığı payın çok ilerisindedir. Bunun yanı sıra, bu sektörler Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde hazırlanan ve afet yaralarının sarılması, makro finansal istikrar, enflasyonun tek haneye düşürülmesi, büyüme ile istihdamın sürmesini esas alan Orta Vadeli Program (OVP) için de son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

Sigortada yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor! Detaylar peş peşe geldi!

“SİGORTADA ÇEŞİTLİLİK ARTACAK, SEKTÖRE DESTEK SÜRECEK”

Dünya gazetesinden Birol Bozkurt’un haberine göre, OVP çerçevesinde atılacak adımlara vurgu yapan Osman Çelik, afet sigortası mekanizmasıyla insanların tüm afetlere karşı korunacağını, Otomatik Katılım Sistemi’nin işverenlerin de katkısı ile beraber 2’nci basamak emeklilik sistemine dönüşüp Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin kurulacağını ifade etti.

Çelik, demografik değişim ve yaşlanma yüzünden Tamamlayıcı Uzun Süreli Bakım Sigortası oluşturulacağını söyleyerek, Bina Tamamlama Sigortası’nın yanında ayrıca, inşaat kalitesinin yükseltilmesi için Yapı Sorumluluk Sigortası’nın yaygınlaştırılacağını anlattı. Katılım sigortacılığı ve emeklilik uygulamalarının da içinde olduğu Katılım Finans Yasası çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Çelik, Türkiye Yüzyılı’nda yeni fırsat alanlarının değerlendirilmesi için sektöre destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Sigortada yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor! Detaylar peş peşe geldi!

DEĞİŞİM ‘SİGORTA 3.0’ DÖNEMİ İLE BAŞLAYACAK

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu da Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde Sigortacılık Yasası’nda güncelleme, “Sigorta 3.0” olarak tanımlanan dönemde kilometre taşı niteliğinde pek çok değişim yaşanacağını aktardı. Eroğlu, ‘Piyasa Disiplini’ odağında gerçekleştirilecek aktif denetimlerden veri düzenlemesine, ilgili kurumlarda reformdan, şahsi sorumluluğa kadar birçok uygulamanın hayata geçeceğini aktardı.

Emekliye yüzde 39,61 zam! En düşük emekli maaşı 10 bin 470 TL olacak! İşte kuruş kuruş hesaplanan yeni zamlı maaşlar...

Borsada yeni dönem! Resmen başladı! Borsa yatırımcıları dikkat!

TL mevduat faizinde çok konuşulacak artış! Faizler yüzde 50’ye yaklaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön