Kent Haberleri

 Sigortalı çalışanlar dikkat! Mayıs ayında 846 TL daha fazla alacaksınız

Vatandaşlar, aylıkları ile alakalı önemli gelişmeleri yakın mercek altına alıyor. Sigortalı binlerce çalışanı kapsayan hususlara dikkat ediliyor. Mayıs ayında aylıklara yapılacak olan yükselişle alakalı ayrıntılar ise sonunda ortaya çıktı. Mayıs ayında 846 TL maaşla beraber fazladan yatırılacağı söyTicari genel sorumluluk sigortası, ticari mülkiyet sigortası, işçi tazminatı, işveren sorumluluk sigortası ve diğerlerini içerir

İşveren Sigortası Ne Anlama Geliyor?

İşveren sigortası, işverenlere yönelik bir dizi sigorta ürününü ifade eder. Ticari genel sorumluluk sigortası, ticari mülkiyet sigortası, işçi tazminatı, işveren sorumluluk sigortası ve diğerlerini içerir. Bazıları eyalet kanunları tarafından zorunlu tutulabilir.

Şirketler tipik olarak kar ve çoğu zaman önemli karlar elde etseler de bu, yükümlülükler nedeniyle para kaybedemeyecekleri anlamına gelmez. 

Örneğin, şantiyede uzun süreli sakatlık yaşayan bir çalışan, yaralanmaya şirketin ihmalinin neden olduğuna inanıyorsa şirkete dava açabilir.

Yapılan açıklamalara göre, Mayıs ayında aylıklarında 846 TL'ye kadar yükseliş olacak. Bu yükseliş, çalışanlar için mutlu edici bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

 Bahsi geçen ödeme ile alakalı ayrıntılar ise titizlikle incelenmiştir.

Ayrıntılara göre, aylık yükselişi, çalışanların mevcut aylıklarına ilave olarak 846 TL'ye dek ilave bir tutarın daha eklenmesiyle olacaktır. 

 Bu tutar, çalışanların hesaplarına Mayıs ayında otomatik olarak iletililecektir. Yükselişin, çalışanlar içinde geniş bir kesimi ilgilendirmesi sebebiyle vatandaşlar bunu büyük bir alakayla karşılanmaktadır.

Sigortalı çalışanlar dikkat! Mayıs ayında 846 TL daha fazla alacaksınız

MAYIS AYI MAAŞINA EK 846 TL

Bayramda çalışacak olan vatandaşlar, ellerine geçecek mesai ücretini internet sayfaları vesilesi ile araştırmaktadır.

 Bu sene asgari ücret alan bir çalışan, bir günde brüt 333.6 TL mesai ücreti elde etmektedir. Bayramın üç gününde de çalışan bir birey için brüt 1.168 TL ödeme yapılması gerçekleşecektir. Fakat, yüzde 15 seviyesinde sigorta primi işçi payı ve yüzde 15'ten başlayan gelir vergisi, brüt ücretten çıkarılmaktadır.

 Bu sebeple, bayramın tüm günlerinde çalışan bir işçiye verilecek ödeme, 846 TL olarak hesaplanmaktadır.

Özellikle bayramda çalışanların mesai paraları ve ödeme ayrıntıları vatandaşlar yönünden dikkatle incelenmekte ve internet üstünden araştırılmaktadır.

 Sigorta primi ve gelir vergisi gibi kesintilerin dikkate alınması gereken bayram mesai paraları, çalışanların aylıklarını doğru bir şekilde hesaplamaları açısından önem arz etmektedir.

Emeklilere büyük müjde! Artık 8 bin TL ödemeyeceksiniz

2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

Altın alacaklar dikkat! Bu son fırsat.. sakın kaçırmayın