Ekonomi

Sigortalı çalışanlara duyuruldu! Sonraki ay maaşınız fazla olacak!

Sigortalı çalışanlarına duyuruldu! Sonraki ay maaşınız fazla olacak!Mayıs ayında 846 TL maaş ile birlikte fazladan yatırılacağı aktarıldı

Mayıs ayında maaşlara yapılacak olan artış ile ilgili ayrıntılar sonunda ortaya çıktı. Mayıs ayında 846 TL maaş ile birlikte fazladan yatırılacağı aktarıldı.

 İşte habere dair ayrıntılar…

Yapılan açıklama ışığında, Mayıs ayında maaşlarında 846 TL'ye kadar artış yaşanacak. Bu artış, çalışan vatandaşlar için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Söz konusu ödeme ile ilgili ayrıntılar ise titizlik ile incelenmektedir.

Ayrıntılara göre, maaş artışı, çalışanların mevcut maaşlarına ek olarak 846 TL'ye kadar ek bir tutarın daha eklenmesi ile gerçekleşecektir. Bu tutar, çalışanların hesaplarına Mayıs ayında otomatik olarak yatırılıyor. Artışın, çalışanlar arasında geniş bir kesimi ilgilendirmesinden dolayı vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanmaktadır.

MESAİ ÜCRETİ KAZANILACAKTIR!

İdrak edilecek olan Ramazan Bayramı'nın ilk günü kutlanacak ve bayramda çalışacak olan kişiler, alacakları mesai ücretini web sayfaları üstünden araştırmaktadır. Bu sene asgari ücret alan bir çalışan, bir günde brüt 333.6 TL mesai ücreti elde edilebilir. Bayramın üç gününde de çalışan bir birey için brüt 1.168 TL ödeme yapılması gerekmektedir. Ama yüzde 15 oranında sigorta primi işçi payı ve yüzde 15'ten başlayan gelir vergisi, brüt ücretten çıkarılmaktadır. Bu yüzden de, bayramın tüm günlerinde çalışan bir işçiye yapılacak ödeme, 846 TL olarak hesaplanıyor.

Bilhassa bayramda çalışanların mesai ücretleri ve ödeme ayrıntılar, vatandaşlar tarafından dikkatle incelenmekte ve web üzerinden araştırılmaktadır. Sigorta primi ve gelir vergisi gibi kesintilerin öz önüne alınması gereken bayram mesai ücretleri, çalışanların maaşlarını doğru bir şekilde hesaplamaları açısından önem taşıyor.

MİLYONLARCA KİŞİYE DİKKAT!

Milyonlarca vatandaş emeklilik konusunda gün sayımı yaparken yeni bir sorun gündem konusu oldu. SGK, denetimlerinde işyerleri için bazı kodlar verdi. Bu kodlar çalışan vatandaşların emekliliklerinin yanmasına sebep olma olasılığı yer alıyor.

SGK’nın yapmış olduğu denetimlerden sonra S, Ş ve K kodları verildi. Bu kodların anlamı şu şekilde: