Ekonomi

Sigortalı olan sosyal yardımı alır mı?

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım ödeneklerine dair vatandaşlar pek çok soru yöneltmektedir. Onlardan biri de “Sigortalı olan sosyal yardımı alır mı?” sorusudur.

Sigortalı çalışanların bakanlık tarafından verilen sosyal yardımlardan yararlanıp yararlanamayacağı pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır.

İşte “Sigortalı olan sosyal yardımı alır mı?” sorusunun yanıtı ve bu konuya dair merak edilen diğer detaylar…

SİGORTALI OLAN SOSYAL YARDIMI ALIR MI?

Bu konuya dair Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Canbolat, açıklamada bulunmuştu. Bilal Canbolat, sigortalı çalışıyor olmanın sosyal yardımlardan faydalanmaya engel olmadığını belirterek, “Hane içinde kişi başına düşen geliriniz aylık net asgari ücretin 1/3’ünden az olması şartı ile sigortalı çalışmaya devam ederek de; gıda yardımı, aşevi yardımı, yakacak yardımı, eğitim ve giyim yardımları, özel amaçlı ve diğer verilen aile yardımlarından bunlara ek kronik hastalara elektrik tüketimi yardımı, çoklu doğum yardımından yararlanabilirsiniz. Hane içinde kişi başına düşen geliriniz aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az ise, sigortalı çalışmaya devam edip kronik hastalıklara yani Tüberküloz ve SSPE vb.  hastalıklara yönelik yardımlardan faydalanabilirsiniz. Ailenizden dolayı bakmakla yükümlü olunan kişi olarak sağlık hizmetlerinden yararlanmıyorsanız ve İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme kurslarına ve işbaşı eğitim programlarına katıldıysanız, İŞKUR’un ödediği primle sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz” şeklinde açıklamada bulundu.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet sistemi üzerinden ya da ikametgâh adresine yani yaşanılan yere bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Aile destek paketi başvurularının ne zaman başlayıp ne zaman sona ereceği merakla araştırılıyor. 450 ile 600 TL arasında değişen bu tutarlar Bakanlık tarafından en fazla 12 ay süre ile Aile Destek Programı ödemesi yapılır. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödenmesini izleyen Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

Polis promosyonları yattı mı? Polis promosyonları ertelendi mi?

Engelli aracın ÖTV ödemesi ne kadar? Engelli araç alım limiti 2023 artacak mı?

İlk İşyerim projesi nerelerde? İlk evim ilk iş yerim nasıl başvurulur?