Ekonomi

Sigortasız vatandaşlar üzülmesin! Her ay maaşınız hazır! Sigortasız olanlara maaş bağlanıyor!

Sigortası olmayan vatandaşların üzülmesine gerek yok. Artık her ay maaş alabileceksiniz. İşte detaylar!Peki bu projenin detayları nedir, proje kapsamında kimler başvuru yapabilecek? Ödemeler nasıl olacak? Şartlar nelerdir? İşte tüm ayrıntılar…

Çalışmayan, sigortası olmayan ve ihtiyaç sahibi anneler için yeni bir sosyal destek ödemesi başlatıldı. Peki bu projenin detayları nedir, proje kapsamında kimler başvuru yapabilecek? Ödemeler nasıl olacak? Şartlar nelerdir? İşte tüm ayrıntılar…

ÇALIŞMAYAN ANNELER İÇİN ÖDEME ZAMANI!

PTT aracılığı ile düzenlenen sosyal destek ödemeleri kapsamında ev hanımı anneler için yeni bir ödeme yapılması planlandı. Sigortası olmayan ve çalışmayan anneler PTT üzerinden ödemelerini alabilecek, başvurular İŞKUR üzerinden gerçekleşecek.

Ekonominin iyi olmadığı şu dönemde sigortası bulunmayan, çalışmayan kadınların da bir nebze olsun rahatlaması için düzenlenen proje çerçevesinde çalışmayan ve sigortası bulunmayan anneler için İŞKUR üzerinden başvuruların alınacağı projenin ödemeleri PTT üzerinden annelere yapılacak. Başvurusu onaylanan hak sahipleri ödemelerini her ay düzenli bir şekilde PTT üzerinden alacak.

İŞKUR tarafından ekonomik özgürlüğü olmayan ve aynı zamanda herhangi bir yerde çalışmayan ev kadınlarına yönelik destek verildiği belirtilerek fırsatı değerlendirmek isteyen ev kadınlarının başvurularını yapmalarının hemen ardından aylık maaş bağlandığı belirtildi. İŞKUR üzerinden başlatılan kurslara katılım sağlayan ev kadınlarına aylık ödeme veriliyor.

ÇALIŞMAYAN KADINALRA 7 BİN LİRA ÖDEME!

İŞKUR’un sağladığı eğitimlerle ev kadınları hem meslek öğreniyor hem de 7.050 TL’ye aylık maaş alıyor. Bunun için ev kadınlarının İŞKUR'a başvuru yapması gerekiyor.

İŞKUR tarafından yapılan açıklamada açılan eğitim programlarına katılım için başvurulması gerektiği ifade edilerek kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanması için de işbaşı eğitim programlarına alınacağı belirtildi.

GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

Depremzede kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Deprem kira yardımı nereden alınır?

Hastanelerde çalışmak isteyenlere müjde! KPSS’siz üstelik 11.400 TL ile hemen işe başlayın!