29 / 04 / 2024

Siirt Halk Eğitim Merkezi, 14 milyon liralık yeni binasında!

Siirt Halk Eğitim Merkezi, 14 milyon liralık yeni binasında!

PKK'lı teröristlerce 6-7 Ekim 2014 tarihlerinde yakılması sebebiyle geçici binasında hizmet veren Siirt Halk Eğitim Merkezi, 14 milyon liraya inşa edilen yeni binasına taşındı



Siirt'te PKK'lı teröristler tarafından Siirt Halk Eğitim Merkezi (HEM), modern binasında hizmet sunmaya başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Siirt Halk Eğitim Merkezi, Yeni Mahalle'de inşa edilen 14 milyon liralık modern binasına taşındı.

Önce yağmalanan ve daha sonra ateşe verilerek kullanılamaz hale getirilen halk eğitim merkezi, 700 kişilik konferans salonu, 100 kişilik cep salonu, spor salonu ve çok sayıda atölye ve dersliğe sahip yeni binasıyla şehrin önemli bir ihtiyacını karşılayacak.

Siirt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mehmet Saraç Batur, terör örgütünün eğitim yuvalarına büyük zarar verdiğimi belirtti.

Eski binalarının çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptığını söyleyen Batur, "HEM, o dönem terör örgütü tarafından önce yağmalandı, sonra kundaklanıp yakıldı. Sağ olsun büyüklerimiz o gün çok daha modern bina inşa edeceklerini söylemişlerdi ve bugün itibarıyla bu binaya girmiş bulunmaktayız." diye konuştu.

Binanın ateşe verilmesi sırasında o dönem itfaiye ekiplerinin söndürme çalışması yapmadığını belirten Batur, binadaki yangının kendi kendine söndüğünü aktardı.

Eski binada eğitiminden geri kalmış insanlara açık ortaokul ve lise hizmeti sunduklarını söyleyen Batur, şu şekilde konuştu:

"Orada açtığımız kurslara daha çok yoksul mahalle halkı geliyordu. Binanın yakılmasıyla eğitimden yoksun kalan halk mağdur oldu. O tarihi bina, binlerce kişiye hizmet etmiş bina yıkılmıştı. İl dışından bizi arayanlar, 'Hocam orada ilk tiyatro gösterimi yapmıştım, ilk tiyatromu orada izlemiştim' diyen insanlar için orası özel bir mekandı. O insanların hatıralarını da binayla beraber yaktılar. Sadece bina yanmadı, orada bir tarih yandı."

Binanın bütün altyapısının yanında 400 kişilik konferans salonu, laboratuvar ve diğer birimlerin ateşe verildiğini söyleyen Batur, olayların ardından vatandaşların mağdur olmaması için geçici binalarda hizmetlerini sürdürdüklerini belirtti.

- 300 öğrenciyi kursa hazırlayacak

Mehmet Saraç Batur, temelleri 2017 tarihinde atılan yeni binada her türlü eğitim hizmetini verebilecek fırsatı yakaladıklarını aktardı.

Yeni binaya taşınma çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Batur, şu şekilde devam etti:

"Yeni hizmet binamızda her türlü kursumuza hizmet edecek atölyelere sahip. Yakın zamanda da destekleme yetiştirme kurslarımız açılacak, bunlarla ilgili çalışmalarımız başladı. 300'e yakın öğrencimize de ücretsiz üniversite hazırlık kursu vereceğiz. 2017 yılının nisan ayında temeli atılan yeni binamız hizmet üretebilecek hale geldi. Bu konuda son derece mutluyuz. İlimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olsun diyoruz."

Geçen yıl açtıkları 476 kurstan 10 bin 267 kursiyerin faydalandığına dikkati çeken Batur, bu sayıyı ikiye katlamayı hedeflediklerini de söyledi.

 


Geri Dön