28 / 04 / 2024

Siirt'te bin 279 konut projesini hayata geçirdik!

Siirt'te bin 279 konut projesini hayata geçirdik!

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te bin 279 konut projesini hayata geçirdiklerini açıkladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bugün yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadelede destan yazan güçlü bir Türkiye olduğunu belirten Erdoğan, bugün vatandaşını bölücü terör örgütünün insafına asla terk etmeyen, kararlı bir Türkiye'nin olduğunu söyledi.

Çobanların, turistlerin gezdiği, piknik ve kayak yapılan bir Türkiye olduğunu belirten Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Daha iyi bir Türkiye olacak inşallah. Sokaklarında çetelerin dolaştığı, teröristlerin çukurlarla vatandaşımızın hayatını zehir ettiği yokluk ve yoksulluğun hakim olduğu o dönemleri bir daha yaşanmamak üzere geride bıraktık. İşte Siirt önümüzde örnek. İşte Diyarbakır, işte Van, işte Ağrı, işte Hakkari, Şırnak bütün buralar şu anda yenilendi, adeta oralarda yepyeni şehirler kurduk. Siz bize destek olduğunuz müddetçe inşallah bu Türkiye manzarası güçlenerek, güzelleşerek devam edecek. Siz bize sahip çıktığınız sürece inşallah biz de ülkemizin tekrar zulüm ve terör cenderesine alınmasına izin vermeyeceğiz."

Bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne, 290 milyar liralık kamu yatırımı yaptıklarını söyleyen Erdoğan, Siirt'e son 17 yılda 9 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade etti. 

"Çocuklar en güzel sınıflarda eğitim alsın" diye 2 bin 292 yeni derslik inşa ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Bugün 14 bin öğrencisi ve 534 öğretim üyesiyle bölgesinin parlayan yıldızı olan Siirt Üniversitemizi şehrimize biz kazandırdık. Yani Siirtli evlatlarımızı Ankara'ya İstanbul'a değil, üniversiteyi Siirt'in ayağına getirdik." dedi.

Yükseköğrenim öğrencileri için 3 bin 824 kişi kapasiteli yurt binaları açtıklarını belirten Erdoğan, şehre gençlik merkezi, kapalı yüzme havuzu, kamp eğitim merkezi, spor salonu, Kurtalan'a gençlik merkezi yaptıklarını kaydetti.

Eruh Gençlik Merkezi, Baykan Gençlik Merkezi ve Siirt Atatürk Stadyumu Atletizm Pisti'nin proje çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Erdoğan, Siirtli ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, yaşlılara ve engellilere toplam 1,5 katrilyon lira kaynak desteği verdiklerini anlattı.

Siirt'te bin 279 konut projesini hayata geçirdiklerini hatırlatan Erdoğan, "İmar barışıyla 5 bin 285 Siirtli kardeşimizin sıkıntısını çözdük. Siirt'teki 10 tarihi eserimizin restorasyonunu yaparak ihya ettik." diye konuştu.

Sağlıkta, aralarında 300 yataklı Siirt Devlet Hastanesi'nin ve 100 yataklı Kurtalan Devlet Hastanesi'nin de olduğu 6 hastaneyle birlikte toplam 17 tesisi şehre kazandırdıklarını söyleyen Erdoğan, 15 sağlık tesisinin yapımı, 6 sağlık tesisinin ise plan, proje ve ihale çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Ulaşımda 7 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 125 kilometreye çıkardıklarına söyleyen Erdoğan, Siirt Kurtalan yolundaki üç köprüyü, Baykan yolundaki Reşat Baysal Köprüsü'nü tamamladıklarını, Kurtalan, Reşat Baysal varyantı ve havalimanı bağlantı yolu ile Küçüksu-Pervari yolunu da bu yıl bitireceklerini, Siirt ve Kurtalan şehir geçişlerini de bu yıl hizmete sunacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eruh-Şırnak, Siirt-Eruh ve Silvan Malabadi-Haydar Köprü-Van yolunun da gelecek yıl tamamlanacağını kaydetti.

Siirt-Pervari yolunun 25 kilometresinin tamamlandığını, kalan 60 kilometrenin de birkaç yıl içerisinde devreye alınacağını anlatan Erdoğan, Siirt Kurtalan yeni demiryolu hattının etüt çalışmalarını bu yıl tamamlanacağını ve yapımı için gerekli adımların atılacağını söyledi.


Geri Dön