İhale

Şile Değirmen Otel icradan satılık! 15 milyon 728 bin TL’ye!

Şile İcra Müdürlüğü 8 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen Değirmen Otel’i satışa çıkardı

82 odalı ve kullanım alanı 1914 metrekare olan otel için 15 milyon 728 bin 571 lira tahmini fiyat belirlenirken satışın Şile Kaymakamlığı bodrum kat çay ocağı önünde 17/04/2012 Salı günü saat: 14,00 - 14.15 arasında gerçekleştirileceği kaydedildi.

Detaylar şöyle:

T.C.  ŞİLE İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
Dosya No: 2007/123 Tal.
GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA İLANI
SATILMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKUL CİNSİ, KIYMETİ, ADEDİ, EVSAFI:
İstanbul ili, Şile ilçesi, Hacı Kasım Mahallesi, Plaj yolu mevkii, 12 ada, 37 parsel sayılı Kapı NO: 24, olup, 1.914.00m2. Yüz ölçümlü, iki bodrum+Bir zemin+3 normal katlı Kargir otel (Değirmen otel ) Borçlu adına tam hisseli kayıtlı, taşınmaz açık artırma yoluyla satılacaktır.
İşbu satış ilanı İ.İ.K.'nun 127. maddesine göre tapuda adresi bulunmayan ilgililere ve tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU :
Taşınmaz, İstanbul ili Şile ilçesi Hacı Kasını Mahallesi Plaj yolu mevkiinde 12/37 ada-parselde kayıtlı kargir olup, ismide Değirmen Oteldir. Kapı NO; 24 dür. Değirmen Otel isimli, Turistik tesislerden ibaret olup, yaklaşık 45 yıl önce yapılmış, betonarme karkas yapı iskan edilmiş halde olduğu, 2006-2007 yıllarında deprem yönetmeliğine uygun olarak otel binası tamamında güçlendirme projesi uygulandığı ve yapı taşıyıcı sistemleri takviye edilmiş olduğu, iki bodrum+ Bir zemin-) - üç normal ve çatı katından ibarettir. 37 parsel üzerinde otel binası ile komşu 29 sayılı parsel üzerinde tamamı otel tarafından kullanılan otopark, gezinti bahçesi, çocuk oyun alanları ile oyun araçları,yüzme havuzu , cafe, disco bar, peyzaj ile tanzim ve ağaçlandırılmış alanlar olduğu, alanlar bahçe ve istinat duvarları ile çevrili olduğu.

OTEL KATLARINDAKİ MAHAL VE ÖZELLİKLERİ :
2. BODRUM KATI: Şok havuzu, şok duşları, Türk hamamı+Sauna, Masaj salonları, Kazan dairesi+Tesisat odaları.
1. BODRUM KATI: Sinema salonu, 4 adet idare odaları, iki adet lavabo,iki adet masaj salonu, iki duş, WC’ler, Çamaşırhane, Hidrofor odası, Toplantı odası, Toplantı Salonu, Makina dairesi, güvenlik odası (kameralı ) Bilgisayarlar Isıtma ve havalandırma sistemleri.

ZEMİN KAT :Otel girişi, lobi, mutfak, soğuk hava depoları, 250 kişilik restaurant, 4 adet wc, bilgi işlem merkezi,idari odalar.
1, 2, 3 NORMAL VE ÇATI KATLARINDA OLMAK ÜZERE: 5 tipte 82 adet oda hacmi ve çatı katındaki bar hacimleri bulunduğu, Oda tipleri French Bed 1, 21 adet, ikiz yataklı+French bed.1, 6 adet jakuzili ikiz yataklı french Bed l + Tween Bed. jakuzili 4 adet ikiz yataklı ve çift kişilik yataklı, jakuzili +Tween Bed-44 adet iki kişilik yataklı, odalar olduğu, Tüm odalarda özel şifreli güvenlik kartları sistemi ile giriş sağlanan ahşap kapılar olduğu, zeminlerde halıfleks döşenmiş olduğu, tüm duvarlar saten boyalı olduğu, idari odalarda duvarlar özel kağıtla kaplanmış olduğu, tüm tavanlarda gömme spot aydınlatma sistemi olduğu oda banyolarında ve müşterek kullanımındaki Wc’lerde Hilton lavabolar olduğu, 10 adet banyoda jakuzi bulunduğu, diğer banyolarda küvet ve duşa kabin bulunduğu, odalarla mini kasa, buzdolabı, tablolar televizyon ve telefon bulunduğu, tüm malzemeler 1. sınıf ve bütün mahaller tefriş edilmiş olduğu. 200+100+50-350 kişilik toplantı salonlarının mevcut olduğu, Lobi gibi müşterek kullanım mahallerinin zeminlerinde mermer duvarlarında dekoratif kağıt kullanılmış olduğu.   Otelde  çift  asansör, güvenlik kameraları, havalandırma sistemi, trafo  jeneratör grubu binası, doğal gaz tankı,  hidrofor sistemi, soğuk hava  depoları koridorlarda otomatik elektrik sistemi, yangın sensörleri, ses sistemleri    olduğu, tüm tesisatlar elektrik, su telefon, internet, doğalgaz, sıcak-soğuk tesisatları, pis su  sistemi, klima  tesisatları ve yangın  merdiven  sistemlerinin  bulunduğu, dış cephesi mantolama üzeri ahşap ve mermer kaplama yapılmış  olduğu, otelde yapılan tüm imalatlar lüks inşaatlar grubu, malzeme ve detaylarını kapsamakta olduğu, Otelin Karadeniz'e manzaralı  olduğu. Elektrik, su ve ulaşım  sorunu olmadığı ve  sözü edilen otel Şile ilçe merkezinde ve aktif durumda bulunmaktadır.

TAŞINMAZIN İMAR DURUMU
Şile Belediyesi İmar ve şehircilik Müdürlüğünün M.34.6.ŞİI.0.13-67962 Sayı ve imar durumu konulu 28.08.2008 tarihli yazısı ile İstanbul ili Şile ilçesi Hacı Kasım Mahallesi 12 ada, 37 parsel sayılı taşınmaz Şile Kentsel sit alanı uygulama imar planı tastık sınırı içinde turistik tesis alanında mevcut yapının kontur ve gabarisi ile korunması gereken sahada kalmakta olup, 2863 sayılı yasa ile ilgili mevzuat gereği her türlü proje tamirat, tadilat ve ilave talebi için ilgili koruma kurulu görüşü alınması gerektiği belirtilmiştir.

TAŞINMAZIN KIYMETİ
1.914,00M2. olan parsel miktarı, çevre konumu,ulaşım, imar durumu ve emsallere göre otel inşaat alanı brüt olarak 8.000,00m2. Olduğu, Çevre Şehircilik Bakanlığının V.sınıf A grubu yapıların 2011 yılı inşaat ve tesisat birim maliyeti piyasa fiyatlarıbaz alınarak, otel binası deprem yönetmeliğine göre taşıyıcı sistemleriyle birlikte güçlendirme yapılmış olduğundan yıpranma oranı %5 ortalama olarak uygun görülerek, Şile ilçe merkezinde bulunan Değirmen otel isimli otel binası, arsa, eşyalar, malzemeler, cihazlar, turistik tesisler ve otele ait muhtesatları ile birlikte toplam değerleri 15.728,571.00-TL. bilirkişilerce kıymet taktir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI
I- Satış Şile Kaymakamlığı bodrum kat çay ocağı önünde 17/04/2012 Salı günü günü saat: 14,00 — 14.15 arasında açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60 'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydı ile 27/04//2012 cuma günu aynı yerde ve aynı saatler arası ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da tahmin edilen kıymetin %40'ını ve rüçhanlı alacaklıları alacağını ve satış masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin "yüzde 20 nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi ihale pulu, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. % 18 KDV alıcıya aittir.
3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (+) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içersinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İ.İ.K.'nun 133. mad. gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve yasal faizden alıcı ve kefilleri müteselsilen mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderacatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2007/123 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 25/02/2012
(İc.İf.Kan. 126)
(+) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek: 64'e karşılık gelmektedir.
Basın No: 15017
www.bik.qov.tr


Detaylı bilgi için tıklayın

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com