05 / 05 / 2024

Şile'de 26 bin 158 metrekarelik alan 14.4 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Şile'de 26 bin 158 metrekarelik alan 14.4 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dikkat çekici yeni bir satış kararı verdi. Oda TV'de yer alan habere göre; İstanbul Şile'de Kurna Köy sahilinde yer alan 4 parsel, bakanlıkça satışa sunuldu. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dikkat çekici yeni bir satış kararı verdi. Oda TV'de yer alan habere göre; İstanbul Şile'de Kurna Köy sahilinde yer alan 4 parsel, bakanlıkca satışa sunuldu. 

Satışa sunulan parseller için verilen ilanda, AVM satış taktiği olarak bilinen "TL'den başlayan fiyatlarla" ifadeleri kullanıldı. İstanbul sayfiye yerlerinden biri olan Şile Kurna Köy (Mahallesi) sahilinde bulunan 4 parsel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca satılıyor. TOKİ'nin de imzasına yer verilen satış ilanına göre, 4 parselin toplam büyüklüğü 26 bin 158 metrekare olarak belirlendi. Her biri için ayrı ayrı muhammen bedel belirlenen parsellerin tamamı, 14 milyon 386 bin 751 Türk Lirası bedelle satışa çıkarıldı. “Mevcut haliyle satılmakta olup teslim alma yükümlülüğü alıcıya aittir” ifadesine de yer verilen arsa satış ilanında, “Vadeli, KDV’den muaf, açık artırma ile satılacaktır” ifadeleri kullanıldı. Satış kapsamında yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade imkanı sunuluyor. 

Şile de 26 bin 158 metrekarelik alan 14.4 milyon TL ye satışa çıkarıldı!

PARK VE GÜNÜBİRLİK TURİZM TESİS İMARLI ARSA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından satışa sunulan arsaların imar niteliği, “Günübirlik turizm tesis ve park alanı” şeklinde belirtildi. 4 parselin de aynı niteliğe sahip olmasına rağmen, çevrede çok sayıda villa yer alıyor. Satışın yapılmasının ardından, çevre yapılaşma koşulları işaret edilerek imar planlarında değişiklik yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Söz konusu arazinin batı ve güneyindeki parseller Turizm-Konut lejantında yer alıyor.

Söz konusu ilana göre ihale 16 Eylül 2021'de Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konferans Salonu’nda ve  İzmir  Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 


Geri Dön