05 / 05 / 2024

şžile'de icradan 207 bin TL'ye satılık tarla!

şžile'de icradan 207 bin TL'ye satılık tarla!

şžile İcra Müdürlüğü, İstanbul iİi, şžile İlçesi, Karamandere Köyü, Köy Civarı Mevkii 2 cilt, 201 sayfada kayıtlı 205 parsel nolu, 2 bin 400 metrekare çoban odası, ağıl bulunan tarla vasfındaki taşınmazı satışa sunuyor



şžile İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

şžİLE İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
TAşžINMAZ AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/492 TALİMAT

Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymeti, Adedi Evsafı;

Taşınmazın Bilgileri: istanbul ili, şžile ilçesi, Karamandere Köyü, Köy civarı mevkii 2 cilt 201 sayfada kayıtlı 205 parsel nolu 2.400 metrekare çoban odası, ağıl bulunan tarla vasfındaki taşınmaz

Takdir Olunan Kıymeti: 207.367,70 Türk Lirası kıymet taktir edilmiştir.

İmar durumu: Dosyada mevcut şžile Belediye Başkanlığının 26.11.2010 tarih ve 109802 sayılı imar durumu yazısında şžile ilçesi, Karamandere Köyü, 205 parsel sayılı taşınmaz Köy yerleşik alanı dışında, Tarım il. Md. Ve iski Md.'den ve başka kurumlardan kısıtlayıcı bir hüküm yok ise, yapılaşma yoğunluğu=KAKS: 0,05 (%5) dn fazla olmamak, saçak seviyesi tabii zeminden H: +6.50 M'den fazla olmamak, iki katı aşmamak, yola ve parsel sınırlarına 5.00m. den fazla yaklaşmamak, yapı toplam alanı 250.00 m2'yi geçmemek koşulu ile bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabilir alanda kalmaktadır.

Halihazır durumu: şžile ilçesi, Karamandere Köyü, Köy yerleşik alanı içinde bulunmaktadır, parsel kadastral yola cephelidir. Parsel üzerinde 1 adet ayrık yapı nizamında tek katlı betonarme karkas taşıyıcı sistemde bina vardır. Bina 110 m2 olup yaklaşık 15 yaşındadır. 3 oda, salon, mutfak, banyo+ wc hol, salon terası bulunmaktadır. Ekonomik değerde 1 adet elma, 1 adet armut ve 1 adet nar ağacı bulunmaktadır.

Arttırma yeri ve zamanı: Birinci satış şžile Adliyesi icra Müdürlüğünde 08/04/2011 cuma günü saat 11.00-11.10 arası yapılacaktır. İlk açık arttırmada teklif edilen bedel muhammen kıymetin % 60 ini ve varsa rüçhanlı alacaklıların bu gayrimenkul ile temin edilmiş alacakları mecmuunu aşmadığı taktirde en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak üzere arttırma 10 gün daha uzatılarak 18/04/2011 pazartesi günü yine aynı yer ve saatlerde şžile Adliyesi icra Müdürlüğünde yapılacaktır.'
ikinci açık arttırmada muhammen kıymetin % 40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartı ile en çok arttırana ihalesi yapılacaktır.

ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerinin haklarını, faiz ve masrafa dair olan iddiaların dayanağı belgelerle 15 gün içinde icra Dairesine bildirmeleri icap eder. Aksi halde hakları tapu siciliyle sabit olmadıkça satış bedelinin paylaşılmasından hariç kalırlar.

Artırma şartnamesi herkesin görebilmesi için 09.02.2011 tarihinden itibaren Müdürlüğümüzde açık bulundurulacaktır.

Artırmaya iştirak etmek isteyenlerin artırma şartnamesini okumuş ve münderecatını aynen kabul etmiş ad ve itibar olunacaklardır, ihaleye iştirak etmek isteyenlerin muhammen kıymetin % 20'si nis-petinde pey akçesi (TL olarak) veya o miktar milli bir bankanın teminat mektubunun verilmesi gerekir. Satış peşin parayla iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere kendisine mehil verilebilir, ihale pulu, 1/2 tapu harcı ve masrafları ve % 18 KDV alıcıya aittir. Tellaliye resmi ve tapu satım harcı birikmiş vergiler satış bedelinden ödenecektir.

ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

Fazla bilgi edinmek isteyenlerin 2010/492 talimat nolu dosya numarası ile müdürlüğümüze müra-caatları ilan olunur.
ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No:27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön