Genel

Şile'de icradan 437 bin TL'ye satılık arsa!

Şile İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Şile İlçesi, Şuayipli Köyü, Atmaca Mevkii, 1 pafta, 929 parselde yer alan 6 bin 255 metrekare alanlı arsayı satışa sunuyor

Şile İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

ŞİLE İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GAYRİMENKULUN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2009/156 Talimat

Satılmasına Karar Verilen Gayrimenkulun Cinsi, Niteliği, Kıymeti, Adedi, Önemli Özellikleri: Taşınmazın Tapu Kaydı:

İstanbul ili, Şile ilçesi, Şuayipli Köyü, Atmaca mevkiinde, 1 Pafta, 929 Parsel sayılı taşınmazlarsa
niteliğinde, 6.255,85 m2 alanlı tam hisse

Taşınmazın Evsafı:

Taşınmaz Şile ilçesi, Şuayipli Köyü yerleşim alanı dışında bulunmaktadır. Köy merkezine yaklaşık 500 mt mesafededir. Yakınında inşaat halinde binalar mevcuttur. Taşınmaz Şile-Ağva yoluna yaklaşık 200 mt mesafede, denizi görür ve yaklaşık 500 mt mesafede, önü açık manzaralı bir konumdadır. Arazi yaklaşık %30 eğimde bulunmaktadır. Taşınmazın yakınında su ve kanalizasyon  alt yapısı bulunmaktadır. Şile-Ağva yolundan taşınmaza bağlantılı yol açık ve kullanılabilir durumdadır. Taşınmaz arsa Şile Belediyesi hizmetlerinden faydalanmaktadır. Arsa yakın komşularında su,elektrik, telefon hatları mevcuttur. Kanalizasyon alt yapısı bulunmaktadır. Şile-Ağva ana yolu üzerinde doğalgaz hattı bulunmakta olup, gelecek dönemlerde doğalgaz bağlantısı yapma imkanı bulunmaktadır, Arsa üzerinde ekonomik değeri olan herhangi bir müktesat bulunmamaktadır.

Taşınmazın İmar Durumu:

İstanbul ili, Şuayipli Köyü, 1 Pafta, 929 Parsel sayılı taşınmaz tasdikli mevzi imar planında TAKS=0,15 KAKS=0,30 yapılaşma yoğunluğunda, H=6,50 mt irtifada, ayrık nizam 2 kat konut alanında kalmaktadır.

GAYRİMENKULUN KIYMETİ: 437.909,50.-TL

SATIŞ ŞARTLARI:

1 - Yukarıda ayrıntıları ile belirtilen taşınmazın birinci satışı 01/04/2011 Cuma günü, saat.14.00 den 14.10'a kadar Şile İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa bunların alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak kaydı ile ikinci satışı 11/04/2011 Pazartesi günü aynı yerde ve aynı saatlerde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak kaydı ile artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadarki artırma bedelinin tahmin edilen kıymetin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi gerekir. Aksi halde satış talebi düşecektir.

2-) Satışa iştirak edeceklerin muhammen bedelin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı .istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale damga resmi, tapu harç ve masrafları ve KDV alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

3-) ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgelerle birlikte onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-)Satış bedeli hemen veya verilen müddet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133. maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelinin yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca bir hükme hacet kalmakksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden tahsil edilecektir.

5-)Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-)Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/156 Talimat sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.(İİK m. 126)
(*)llgililer tabirine irtifak hakkı Sahipleri de dahildir.
*Bu örnek bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com