Silifke Belediyesi'nden büyük fırsat! Taksitle 2 gayrimenkul satıyor! Sakın kaçırmayın!
Silifke Belediyesi, 2 adet gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 24 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. İşte detaylar...Satışa çıkarılan gayrimenkuller Taşucu ve Kurtuluş Mahallesi'nde yer alıyor
Silifke Belediyesi, 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Satışa çıkarılan gayrimenkuller Taşucu ve Kurtuluş Mahallesi'nde yer alıyor.
Satışa çıkarılan gayrimenkullerin alanları 1049 metrekare ve 27 bin 644 metrekare olarak açıklandı.
Muhammen bedelleri 40 milyon 79 bin 822 TL ve 5 milyon 731 bin 158 TL olarak belirlenen gayrimenkullerin geçici teminat bedelleri için herhangi bir rakam belirtilmedi.
Yatırımcılar tarafından merakla beklenen ihaleler 24 Ağustos 2022 tarihinde saat 13:00 ve 13:10'da Saray mahallesi İnönü Bulvarı No:1 Silifke/MERSİN adresinde bulunan Silifke Belediyesi Hizmet Binası 3.kat Meclis Salonunda yapılacak.
İhaleye katılmak isteyenler, ihale şartnamesini ve eklerini Silifke Belediyesi Hizmet Binası 1.katta yer alan Emlak İstimlak Müdürlüğünde görebilir. İhaleye katılacak olanların ihale şartnamesini ve eklerini Silifke Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden 500,00 TL karşılığında satın almaları zorunludur. Söz konusu şartname bedeli geri ödenmez.
Yine ihale ilanında belirtilen detaylara göre, ihalesi yapılan gayrimenkulün satış bedeli peşin olarak tek seferde ya da alıcının taksitle ödeme talebi halinde ise satış bedelinin dörtte birini sözleşme esnasında peşin olmak üzere, kalanı da hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte birer ay ara ile 3 eşit taksitte ödenecek olup, alıcının taksitle ödeme talebi olması durumunda alıcı ile sözleşme yapılacak ve gayrimenkulün apu devri tüm taksitler ödendikten sonra yapılacak.
T.C.
SİLİFKE BELEDİYE BAŞKANLIĞI
TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ
MADDE 1- İHALE KONUSU VE ŞEKLİ
Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda tabloda niteliği belirtilen 2(iki) adet taşınmazın 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 36. Maddesine göre kapalı teklif usulü ihale ile satışı yapılacaktır. Satışı Yapılacak Taşınmaz;
Yukarıda tapu kaydı, niteliği, diğer özellikleri, muhammen satış bedelleri ve geçici teminat miktarı belirtilen taşınmazların ihalesi 24 Ağustos 2022-Çarşamba günü Saray mahallesi İnönü Bulvarı No:1 Silifke/MERSİN adresinde bulunan Silifke Belediyesi Hizmet Binası 3.kat Meclis Salonunda yapılacaktır.
İstekliler, ihale şartnamesini ve eklerini Silifke Belediyesi Hizmet Binası 1.katta bulunan Emlak İstimlak Müdürlüğünde görebilir. İhaleye katılacak olanların ihale şartnamesini ve eklerini Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden 500,00 TL karşılığında satın almaları zorunludur.
Şartname bedeli geri ödenmez.
Ayrıca www.silifke.bel.tr/ adresinden taşınmaz mal satış ihale ilanı ve şartnamesine ulaşılabilir.
MADDE 2- MUHAMMEN BEDEL ve GEÇİCİ TEMİNAT MİKTARLARI
Taşınmazın muhammen satış bedeli ve geçici teminat miktarı yukarıda belirtilmiş olup, ihaleye katılacak istekliler ihale muhammen bedelinin en az %3’ü olan geçici teminatı teklif zarfları içerisinde banka teminat mektubu olarak sunacak veya peşinen Belediye banka hesabına/veznesine yatırarak teklif zarfları içerisinde tahsilat makbuzunu ya da banka dekontunu sunacaklardır. Bankalar ve Özel Finans Kurumlarının verecekleri teminat mektupları limit içi ve süresiz olmalıdır.
İhaleye katılacaklar teklif zarflarını, yukarıda belirtilen ihale tarih ve saatine kadar Silifke Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta/kargo vasıtasıyla da gönderilebilir.
MADDE 3-İHALEYE KATILMA ŞARTLARI
2886 Sayılı Devlet İhale Kanununda belirtilen niteliklere haiz olmak ve anılan Kanunun 36.maddesi ve devam eden maddelerine istinaden kapalı teklif usulüne göre teklifte bulunmak, geçici teminatı yatırmak şarttır. İhaleye iştirak edeceklerin bedeli karşılığında ihale şartnamesi satın almaları zorunludur. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 6. maddesinde belirtilen şahıslar doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar.
MADDE 4- İHALE TEKLİF DOSYASINDA ARANACAK BELGELER İsteklilerin ihale teklif dosyasında aranacak belgeler;
a) Taşınmazın muhammen satış bedeli ve geçici teminat miktarı 1.maddede belirtilmiş olup, ihaleye katılacak istekliler ihale muhammen bedelinin en az %3’ü olan geçici teminatı, teklif zarfları içerisinde banka teminat mektubu olarak sunacak veya peşinen Belediye banka hesabına/veznesine yatırarak teklif zarfları içerisinde tahsilat makbuzunu ya da banka dekontunu sunacaklardır. Bankalar ve Özel Finans Kurumlarının verecekleri teminat mektupları limit içi ve süresiz olmalıdır.
b) İş bu şartname ekinde verilen teklif mektubu usulüne uygun şekilde doldurularak sunulacaktır.
Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir.
c) İsteklinin gerçek kişi olması halinde, tasdikli nüfus cüzdanı sureti ile Nüfus Müdürlüğünden alınmış onaylı Yerleşim Yeri(İkametgah) Belgesini sunması gereklidir.
d) İsteklinin tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge ile tüzel kişiliğin faaliyetinin devam ettiğini gösterir faaliyet belgesini sunması gereklidir.
e) İsteklinin tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerinin, tüzel kişiliğin ihaleye iştirak eden
temsile yetkililerinin noter tasdikli imza beyannamelerinin sunulması gereklidir.
f) Gerçek ve ya tüzel kişi adına vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesinin sunulması gereklidir.
g) Şartname bedeli olan 500,00TL’nin ödendiğine dair makbuz teklif zarfı içerisinde sunulacaktır.
h) İsteklinin Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf olması halinde;
h.1. Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf Genel Merkezlerinin bulunduğu yer resmi makamlarınca veya kuruluşlarınca ihale ilanının yapıldığı tarihten sonra alınmış ve halen faaliyette bulundurduklarına dair belge ibrazı,
h.2. Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf tüzel kişiliğinin noter tasdikli imza sirküleri ile temsile yetkili kılınanların noter tasdikli imza beyannamelerinin sunulması gereklidir.
i) İhaleye iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde iş ortaklığının her bir ortağı tarafından 4. maddenin (c), (d) ve (e) bentlerinde yer alan belgelerin ilgisine göre ayrı ayrı sunulması zorunludur.
j) Taşınmaza ait satış şartnamesinin her sayfası ayrı ayrı ihaleye katılacak olan isteklilertarafından imzalanarak teklif zarfı içerisinde sunulacaktır.
MADDE 5- TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI VE SUNULMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR
5.1.Tekliflerin hazırlanması
Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulupkapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır.
Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır.
5.2.Tekliflerin verilmesi
Teklifler ilanda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında komisyon başkanlığına verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.
5.3.Dış zarfların açılması
Tekliflerin açılma saati gelince, kaç teklif verilmiş olduğu bir tutanakla belirtildikten sonra dış zarflar hazır bulunan istekliler önünde alınış sırasına göre açılarak, istenilen belgelerin ve geçici teminatın tam olarak verilmiş olup olmadığı aranır. Dış zarfın üzerindeki alındı sıra numarası iç zarfın üzerine de yazılır.
Belgeleri ile teminatı usulüne uygun ve tam olmayan isteklilerin teklif mektubunu taşıyan iş zarfları açılmayarak başkaca işleme konulmadan, diğer belgelerle birlikte kendilerine veya vekillerine iade olunur. Bunlar ihaleye katılamazlar.
5.4.İç zarfların açılması ve son tekliflerin alınması
Teklif mektuplarını taşıyan iç zarflar açılmadan önce, ihaleye katılacaklardan başkası ihale odasından çıkarılır. Bundan sonra zarflar numara sırası ile açılarak, teklifler komisyon başkanı tarafından okunur veya okutulur ve bir listesi yapılır. Bu liste komisyon başkanı ve üyeleri tarafından imzalanır.
Şartnameye uymayan veya başka şartlar taşıyan veya 37 nci maddenin son fıkrası hükmüne uygun olmayan teklif mektupları kabul edilmez.
Kapalı teklif usûlü ile yapılan artırma ihalelerinde; geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere, oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü veya yazılı teklif alınmak suretiyle ihale sonuçlandırılır.
Ancak, geçerli teklif sayısının üçten fazla olması durumunda bu işlem, geçerli en yüksek teklif üzerinden, oturumda hazır bulunan en yüksek üç teklif sahibi istekliyle, bu üç teklif ile aynı olan birden fazla teklifin bulunması halinde ise bu istekliler dahil edilmek suretiyle yapılır. Komisyon, uygun gördüğü her aşamada oturumda hazır bulunan isteklilerden yazılı son tekliflerini alarak ihaleyi sonuçlandırabilir. Bu husus, ihale komisyonunca ikinci bir tutanakla tespit edilir.
5.5.İhale sonucunun karara bağlanması
5.4. üncü madde gereğince kabul edilen teklifler incelenerek;
a) İhalenin yapıldığı, ancak ita amirinin onayına bağlı kaldığı
b) Tekliflerin daha ayrıntılı bir şekilde incelenmesi için süreye ihtiyaç duyulduğu ve
şartnamelerde daha uzun bir süre öngörülmemiş ise ihalenin 15 günü geçmemek üzere başka bir güne bırakıldığı,
c) İhalenin yapılmadığı,
Hususlarından birine karar verilir ve bu husus gerekçeli bir karar veya karar özeti halinde yazılarak, komisyon başkan ve üyeleri tarafından imzalanır ve durum hazır bulunanlara bildirilir.
5.6.İhalenin yapılamaması
Kapalı teklif usulü ile yapılan ihalelerde, istekli çıkmadığı veya teklif olunan bedel komisyonca uygun görülmediği takdirde, ya yeniden aynı usulle ihale açılır veya idare yararı görüldüğü takdirde, ihalenin bitiş tarihinden itibaren 15 gün içinde iş pazarlıkla yaptırılır. İşin pazarlığa bırakılması halinde şartnamede belirtilen nitelik ve şartların aynen muhafazası zorunludur.
MADDE 6- İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır. Yabancı isteklilerin Türkiye'de gayrimenkul edinilebilmesine ilişkin şartları taşıması zorunlu olup, Türkiye'de tebligat için adres göstermesi zorunludur. Yabancıların ihaleye iştirak etmesi halinde idareye sunacakları her türlü belgeleri, yeminli tercüman bürolarında Türkçe’ye çevirmek zorundadır.
MADDE 7- İhaleye posta veya kargo ile de başvuru yapılabilir.
MADDE 8- Satış şartnamesinde belirtilen hususlarla taşınmaza ait dosyasındaki bilgileri ve tapudaki takyidatları alıcı aynen kabul etmiş sayılır. İhalenin kesinleşmesinden sonra ihale uhdesinde kalanlar, satış şartnamesine aykırı bir talepte bulunamazlar.
MADDE 9-İhaleye katılacak isteklilerin Silifke Belediyesine hiçbir şekilde borcu bulunmayacaktır.
MADDE 10-Taşınmaz malın fuzuli işgal altında bulunması halinde, Belediye fuzuli işgali olan bu taşınmaz maldan tahliye için hiçbir sorumluluk yüklenmez ve müşteri bunu Belediyeden isteyemez. Taşınmaz mal işgal edilmiş haliyle alıcı adına idarece tescil ettirilmek suretiyle mahallinde satış yapan idare yetkilileri ile alıcı arasında bir tutanak düzenlenerek alıcıya teslim edilir. Teslim tutanağında taşınmaz mal ile birlikte satışa konu eşya veya levazım var ise bunlarda ayrı ayrı belirtilir.
MADDE 11- İDARENİN YETKİSİ
İhale Komisyonu gerekçesini kararda belirtmek suretiyle, ihaleyi yapıp yapmamakta tamamen serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.
MADDE 12- İHALENİN ONAYI VE TEBLİĞİ
İhale komisyonları tarafından alınan ihale kararları ita amirince karar tarihinden itibaren en geç 15(onbeş) iş günü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirince karar iptal edilirse, ihale hükümsüz sayılır.
İta amirince onaylanan ihale kararları, onaylandığı günden itibaren en geç beş (5) iş günü içinde alıcı veya yasal temsilcisine (vekiline) imza alınmak suretiyle elden veya iadeli taahhütlü mektupla tebligat adresine postalanarak tebligat yapılır.
İhale kararlarının ita amirince iptal edilmesi halinde de, durum istekliye aynı şeklide bildirilir.
MADDE 13- İDARENİN SORUMLULUKLARI İLE ÖDEME KOŞULLARI VE ZAMANI
İhalesi yapılan taşınmazın satış bedeli peşin olarak tek seferde ya da alıcının taksitle ödeme talebi halinde ise satış bedelinin dörtte birini sözleşme esnasında peşin olmak üzere, kalanı ise hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte birer ay ara ile 3 eşit taksitte ödenecek olup, alıcının taksitle ödeme talebi olması halinde alıcı ile sözleşme yapılacak ve taşınmazın tapu devri tüm taksitler ödendikten sonra yapılacaktır. Ancak takside bağlanan borcu ve kanuni faizini karşılayacak tutarda kesin ve süresiz banka teminat mektubu sunulması halinde ve 4721 sayılı Medeni Kanununun ilgili maddelerine istinaden, satışı yapılan taşınmaz mal üzerine tapuda Belediye lehine kanuni ipotek tesis edilmesi şartı ile tapu ferağı verilebilecektir. İdare alıcının talebi halinde ve talebi uygun gördüğü takdirde, kanuni faizi uygulamak koşulu ile yukarıda belirtilen ödeme planındaki taksit sayısını max. 6 taksite kadar arttırabileceği gibi ödeme süresini de max. 1(bir) yıla kadar uzatabilir.
İdare, alıcının tüm ödeme yükümlülüğünü tamamen yerine getirmesinden itibaren veya takside bağlanan borç ile ilgili banka teminatı alınması ve tapu ipoteği tesis edilmesinden itibaren otuz (30) günlük süre içinde taşınmaz üzerindeki takyidatları kaldırmak, ferağ işlemlerini tamamlamakla yükümlü olup, tapuda resmi olarak yapılan ferağ işleminden itibaren 30(otuz) gün içerisinde ve şartnamede belirtilen sınır ve niteliğe göre satılan taşınmazı alıcıya teslim etmekle yükümlüdür.
MADDE 14- ALICININ SORUMLULUKLARI
Alıcı, 08/09/1983 tarih, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 31.veya 76. Maddelerine göre onaylanan ihale kararının, yukarıda belirtildiği şekilde tebliğinden itibaren, 15(onbeş) gün içinde taşınmaz satış bedelini ya tamamen peşin olarak tek seferde ödeyecek, ya da taksitle ödemek üzere İdare ile taksit sözleşmesi imzalayacaktır. Satış bedelinin peşinen tek seferde ya da taksitle tamamı ödendikten sonra alıcı, İdarenin verdiği 30(otuz) günlük süre içinde tapu tescilini adına almak zorundadır. Bu zorunluluklara uyulmadığı taktirde, protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın, ihale bozulur ve geçici teminat irat kaydedilir. Alıcı taksitli ödeme talebinde bulunup, taksit ödemeleri bitmeden kalan taksitleri ile faizler tutarında süresiz kesin teminat mektubu sunarak tapu ferağını talep ettiğinde taksitli tapu ferağ sözleşmesi yapılacaktır. Alıcının bu taksitli tapu ferağ
sözleşmesi hükümlerine göre ve kendisine yapılan tebligata rağmen kalan taksit borçlarını ve hesaplanan faizlerini süresinde ödememesi halinde borçlarına karşılık olarak alınan kesin teminat irat kaydedilir.
MADDE 15- HARÇ VE GİDERLER
Taşınmaz malın satışında (tapu tescil işlemleri) her türlü vergi, resim, harçlar, ipotek masrafları, diğer giderler ve ihale satış bedeli üzerinden binde 5,69 oranında alınan karar pulu, binde 1,89 oranında alınan damga vergisi ve taksitli satış halinde binde 9,48 oranında sözleşme damga vergisi alıcıya aittir.
MADDE 16-HÜKÜM BULUNMAYAN HALLER Şartname ve eklerinde hüküm bulunmayan hallerde 2886 sayılı Devlet İhale Yasası hükümlerine göre işlem yapılacaktır.
MADDE 17– İHTİLAFLARIN ÇÖZÜM YERİ
İhale konusu taşınmaz satışı ile ilgili olarak doğabilecek ihtilafların çözümünde Silifke Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
MADDE 18- Bu şartname ve eklerinde yazılı hususları tamamen okuyup anladığımı, şartname ve eklerinde belirtilen kurallara aynen uyacağımı taahhüt ederim. Her çeşit tebligat, aşağıdaki adresime yapılır.
Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!
Trabzon'da uygun fiyata arsa satışı! Elinizi çabuk tutun sakın kaçırmayın!
Gaziantep Belediyesi'nden 1 adet gayrimenkul! Belediyeden bu fırsat kaçmaz!