06 / 05 / 2024

Silivri Saray Evleri 'nden Osmanlıya modern yorum!

Silivri Saray Evleri 'nden Osmanlıya modern yorum!

Yumak İnşaat tarafından Silivri'de denize sıfır 20 bin metrekare alanda inşa edilen ve 11 blok 86 daireden oluşan Silivri Saray Evlerinin yüzde 75'i tamamlandı



Yumak İnşaat tarafından Silivri'de denize sıfır 20 bin metrekare alanda inşa edilen ve 11 blok 86 daireden oluşan Silivri Saray Evlerinin yüzde 75'i tamamlandı. Bu yılın ekim ayında anahtar teslimi yapılacak projede yer alan evlerin yüzde 40'ı satılmış durumda. Satışlarının yüzde 40'ını gerçekleştirdiklerini aktaran Yumak inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Baran, 'Yüzde 85'ini yeşil alanın oluşturduğu Silivri Saray Evleri, özel mimari yapısı ve çok katlı olmayan binalarıyla toplu konut görünümünden uzak, bahçe kullanım imknı sunuyor' dedi. Baran, Osmanlı mimarisine modern bir yorum getirerek yaptıkları Silivri Saray Evlerinde; kapalı yüzme havuzu, otopark, güvenlik, fitness salonu, yürüyüş parkuru, oyun alanları, kafeterya ve  kamelyalar gibi sosyal mekanların yer aldığını söyledi. 86 dairenin de deniz manzarasına hkim olduğunu ifade eden Baran, Franke marka ankastre sistemi, kumandalı panjur sistemleri, Buderus kombi, dış cep-hede larex ahşap kaplama sistemi, Kılıçoğlu çatı sistemi, Vitra, Artema gibi marka yapı ürünlerim kullandıklarını aktardı.

Kanal İstanbul konut ihtiyacını artıracak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'nin 1/100 binlik planlan kapsamında yer alan yat limanı projesinin, deniz cephesinde bulunduğunu kaydeden Mahmut Baran, Kanal İstanbul projesinin Silivri'yi cazibe merkezi yapacağını söyledi. 'çeşitli üniversitelerin kampus kurmayı planladığı Silivri, yatınm için de günümüzün ön plana çıkan bölgelerinden biri. Dolayısıyla eğitim ve sağlık konulannda çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından yapılması düşünülen yatınmlar ile hızlı tramvay ve metronun gelecek olması, E-5 ve E-6 yolları üzerindeki Silivri'yi turizm, teknoloji, lojistik ve ticari sektörlerin göz-bebeği yapacak' diye konuştu.

Gayrimenkul değer artışının yüksek olduğu büyük şehirlerin kabına sığmadığını ifade eden Mahmut Baran, 'Nüfusun hızla artması, şehrin iç kısımlannda arsa bulmanın imkansız hale gelmesi ve gayrimenkul fiyatlannm yüksek olması yatınmla-nn şehir dışına taşınmasına neden oluyor. Dolayısıyla yatınmcılann şehrin gelişim yönü doğrultusunda yatırımlarını yönlendirmeleri gerekiyor' dedi. Büyük şehirlerin hızla genişlemesine paralel bazı bölgelerdeki gayrimenkul fiyatlarının çok kısa zamanda katlandığını söyleyen Baran, bu bölgelerden birinin de, Silivri olduğunu kaydetti. İstanbul'un hem batıya hem de doğuya yani Silivri yönüne büyümek zorunda olduğunu belirten Baran, 'Denize 40 kilometre sahili olan Silivri, gelecekte yatırımcılarla alıcılara büyük paralar kazandıracağının işaretlerini veriyor. İBB tarafından çıkarılan yeni 1/100 binlik imar planlarına işlenen havaalanı, liman, üniversite, eğitim, sağlık, teknoloji ve lojistik alanları yeni bir Silivri perspektifi ortaya koyuyor' dedi.
Dünya


Geri Dön