21 / 05 / 2024

Silivri'de icradan 750 bin TL'ye satılık dubleks bina ve arsa!

Silivri'de icradan 750 bin TL'ye satılık dubleks bina ve arsa!

Silivri 2. İcra Müdürlüğü, Silivri İlçesi Ortaköy Merkez Mahallesi'nde bulunan dubleks bina ve arsası satılacak. Toplam bedeli 750 bin TL olan dubleks bina ve arsasının ihalesi  25 Temmuz 2011 Pazartesi günü Silivri Adliyesi Zemin Kat'ta açık artırma sure



Silivri 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen gayrimenkul satış ilanı;

T.C. SİLİVRİ 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI
2010/137 TALİMAT  
Örnek No : 27*

SİLİVRİ 2.ICRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
Hacizli/ipotekli olup, satışına karar alınan taşınmazın cinsi, evsafı ve kıymeti;

TAŞINMAZIN TAPU KAYDI: İstanbul ili, Silivri ilçesi Ortaköy Köyü 266 ada, 4 parsel kayıtlı 1.292,16 m2 yüz ölçümündeki B.A Dubleks Bina ve Arsası olan taşınmaz Aşağıdaki koşullarda satılacaktır.

İMAR DURUMU : Silivri Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğünün 05.11.2011 tarih ve 8482-96883 sayılı yazısında İstanbul ili Silivri ilçesi Ortaköy Merkez Mahallesi 266 ada, 4 parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut alanında kalmakta olup ayrık nizam 2 kat TAKS: 0.15, KASK: 0.30 imar durumu mevcuttur.

HALİHAZIR DURUMU : Silivri İlçesi Ortaköy Merkez Mahallesi 266 ada, 4 nolu parsel üzerinde yüzme havuzu bulunan 2 katlı betonarme karkas bina bulunmaktadır. Kapılar kilitli olduğundan içeri girilememiştir. Belediyedeki onaylı projesinden faydalanılmıştır. 275 m2 ruhsatlı olan binanın bodrum katı 30 m2 dir. Yaklaşık 100 m2 yüzme havuzu bulunan gayrimenkulde bodrum katta : müştemilat, zemin katta: Antre , wc hol, yatak odası salon, mutfak, taşlık 1. normal katta :1 banyolu yatak odası, 1 misafir yatak odası, 1 banyolu soyunma odalı ebeveyn yatak odası bulunmaktadır.

TAŞINMAZIN MUHAMMEN BEDELİ : 750.000,00 TL

SATIŞ ŞARTLARI :

1.Satıs 25.07.2011 Pazartesi günü 10:00 -10:10 arasında Silivri Adliyesi Zemin Kat no: Az-18 Silivri adresinde açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırımda tahmin edilen kıymetlerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile

2. 2. Satış 04.08.2011 Perşembe günü 1GL-00-10.10 arasında Silivri Adliyesi Zemin Kat no: Az-18 Silivri adresinde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırımda da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

a- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin ve alacağa mahsuben iştirak edeceklerin kendinden önceki sırada bulunan alacaklıların alacağının, (muhammen bedeli % 20'siyle sınırlı olarak) % 20'si nisbetinde pey akçesi (nakit Mem¬leket parası) veya bu miktar kadar bir milli bankanın "şartsız, kesin ve süresi teminat mektubunu vermeleri lazımdır.

b- Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihaleye itiraz vaki olması halinde dahi (alacağına tekabül eden satış bedelini müşteri sıfatıyla ödemekte imtina suretiyle (alacağına) mahsuben ihale yapılmamış olması şartı hariç) satış bedeli nakden icra veznesine yatırılır, (Md. 134/4) resmi, ihale pulu, tapu harç ve masrafları ile belirlenecek KDV, (150 metreye kadar olan net meskenlerde % 1, mesken olmasına rağmen işyeri olarak kullanılmış dairelerde, metruk du¬rumda olan binalarda, tarla, bina, han, otel, arsa ve binalarda % 18 olarak KDV müşteriden tahsil edilir.) Tahliye ve teslim gider¬leri,, tapu alım-satım harcı müşteri tarafından ödenir. Birikmiş emlak vergisi, cezalan ve fer'ileri ile satış bedelinden ödenir.

c- İhaleye iştirak edenlerin icra satış dosyası, tapu kaydı, şartname, ilan ve tebligatları incelemek suretiyle haleye katıldığı, kabul ettiği, mükellefiyetleri nazara aldığı kabul edilir.

e- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa oair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu ve sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

f- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan keı: trnden tahsil edilecektir.

- İIK. 127. MADDESİNE GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ:
Adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara gönderilen tebligatların, tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış tepliğ yerine kaim olmak üzere tebliğ olunur. Uygulama aykırılığı nedeniyle, alacağa mahsuben ihalenin yapılması veya satış oeceünin İIK. 138. md. cümlesinde ipotek alacaklısına ödenmesi durumunda, alakadarların satışı takip ederek İIK. 142 md. gün şikayet veya itirazları olanın, bu hakkını 7 gün içinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri İIK.83, 100, 142. 151 MK.789,777 maddelerine göre ayrıca Nanen tebliğ olunur.

Aşağıdaki tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık tutup, tebligat pul ve masrafları verile takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

h- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi alma* sezenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. İcra İflas Kanunu 126

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Silivri 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan

 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com

Geri Dön