29 / 04 / 2024

Simit fiyatları durmak bilmiyor! Bir şehirde daha zam geldi

Simit fiyatları durmak bilmiyor! Bir şehirde daha zam geldi

İzmir'de 20 Nisan'da ücreti 5 TL'den 7 TL'ye yükseltilen gevreğin (simit) satış fiyatı, 11 Ağustos’tan itibaren bir kez daha zamlanacak ve 10 TL olacak.



İzmir'de, gevreğin satış fiyatı bir kez daha yükseldi.  İzmir  Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, artan maliyetler nedeniyle gevrek fiyatlarında yapılan zammın zorunlu olduğunu belirtti.

Gevrek fiyatlarının 20 Nisan'da 5 TL'den 7 TL'ye yükseldiği, ardından da 11 Ağustos'tan itibaren 10 TL'ye yükseleceği duyuruldu. İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, hammadde fiyatlarındaki sürekli artış, personel masrafları, iş yeri kiraları ve enerji maliyetlerinin esnafı zor durumda bıraktığını ifade etti.

Erişen, "Her ne kadar zam taraftarı olmasak da sürekli artan ve durmak bilmeyen üretim maliyetleri karşısında esnafımızı korumak zorundayız" şeklinde konuştu. İstanbul,  Ankara  ve Bursa gibi büyükşehirlerde uzun süredir 10 TL'den satışa sunulan gevreğin İzmir'de de aynı fiyata satılacak olması vatandaşlar arasında tepkilere neden olmuştu.

Yeniden yapılan zammın ardından gevrek satışlarındaki nasıl bir etki yaratacağı ve tüketicilerin bu duruma nasıl tepki göstereceği ise yakından takip ediliyor.

"SUSAM FİYATLARINA YÜZDE 300 ZAM GELDİ"

Simite üst üste gelen zamların ardından  Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş bir açıklamada bulunmuştu ve "Her gün maliyet hesapları yapmak zorundayız. Bugün mazotun litresi 37 lira. Biz geçen sene 17 liraya aldığımız mazotu bu sene 37 liraya alıyoruz. Susam fiyatlarına yüzde 300 zam geldi. Un fiyatları yüzde 300 zam gördü. Kiraları konuşmaya dahi gerek yok. Bu meslek yapılamaz duruma geldi. " diyerek dert yanmıştı.

Ekmek ve simit üretiminde kullanılan un, maya, su gibi temel hammadde maliyetlerindeki artışlar,  elektrik, doğalgaz, yakıt gibi enerji giderlerindeki artış, İşçi maaşları, sigorta primleri ve diğer personel masrafları, İşyeri kiralama maliyetlerinde yaşanan artışlar,  genel ekonomik durum, enflasyon oranı, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve akaryakıt fiyatlarındaki yükselişler simit fiyatlarının artmasına neden oluyor. 

Altınla yarışıyor! Simit fiyatları bir kez daha zamlandı! İşte simidin yeni fiyatı

İslam Memiş madde madde anlattı: Altın genelgesinin ardından cevap bekleyen 4 önemli soru

Birikim yapmaya engel olan 4 kritik hata!
 


Geri Dön