22 / 12 / 2024

Simit Sarayı, ABD'de şube açacak!

Simit Sarayı, ABD'de şube açacak!

Simit Sarayı Avrupa ve Orta Doğu'dan sonra ABD'ye açılıyor. Farklı şehirlerde şube açacak olan şirketin üç yıl içindeki hedefi New York Borsası'na açılmak



Yoksulluğun simgesiyken Simit Sarayı konsepti ile itibar kazandırılan simidin Amerika ile buluşması sonunda gerçekleşiyor. Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa'da 3 bin 500 çalışanıyla 200 şubesi bulunan Simit Sarayı, ekimde New York'ta şube açmaya hazırlanıyor. İlk olarak Manhattan 7'nci caddede yer alacak olan Simit Sarayı, önümüzdeki yıl sonuna kadar New York'ta 4 şubenin yanı sıra Şikago, Seattle ve Kaliforniya'da da yeni şubeler açmayı hedefliyor. ABD pazarı için iddialı bir yapılanma içinde olduklarını kaydeden Simit Sarayı'nın kurucusu Haluk Okutur geçtiğimiz ay New York'a giderek mağaza seçimlerini yaptıklarını, eylülde New York şubelerinin hazırlıklarına başlayarak yıl sonuna kadar Simit Sarayı'nı ABD'ye taşıyacaklarını söyledi. Başlangıçta 8 mağaza ile hizmet vermeyi planladıklarının ve franchise sistemiyle büyüyeceklerinin altını çizen Okutur, "İlk aşamada 7. Cadde, Union Square, Time Square Meydanı'nın Broadway Caddesi üzeri ve Penn Station olmak üzere Manhattan'da yaya trafiğinin en yoğun olduğu 4 farklı bölgede 4 mağaza ile faaliyete geçeceğiz. Mağazalarda en az 20-25 çalışanımız görev alacak" dedi. Dokuz yıl içinde Türkiye'de ve Avrupa'da 200'ün üzerinde şubeye ulaşan Simit Sarayı'nın 10 bin dolar gibi bir sermaye ile başladığını, şu anda ise şirketin 100 milyon dolardan fazla ciro yaptığını belirten Okutur, ayrıca önümüzdeki yıl İMKB ile halka açılacaklarını, 3 yıl içinde Frankfurt Borsası, Londra Borsası ve Wall Street'te olmayı hedeflediklerini söyledi.

Çayın yerini kahve alacak
Amerikalılar'ın kahveye olan ilgisinden ötürü Simit Sarayı'nın ABD şubelerinde çay yerine kahve çeşitleri öne çıkacak. Kahve ile birlikte simitin yanı sıra börek, kurabiye ve tatlı seçenekleri de bulunacak. Okutur, "İlk zamanlar çay ile simit keyfinin yerini kahve simit ikilisi alabilir. Avrupa'da da öncelik kahveydi. Sonra çayı tadıp, çok sevdiler. Çay satışı kahveyi geçti" dedi.

Ayça ÇALIŞKAN /Sabah


Geri Dön