05 / 05 / 2024

Sinan Aygün istifa etti, milletvekili aday adayı olacak!

Sinan Aygün istifa etti, milletvekili aday adayı olacak!

ATO Başkanı Aygün, 1997 'den bu yana yürüttüğü görevinden ve 2005 yılından bu yana sürdürdüğü TOBB  Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildirdi



Sinan Aygün,  Ankara  Ticaret Odası (ATO) Başkanlığı görevini bıraktı.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, 1997 'den bu yana yürüttüğü Ankara  Ticaret Odası Başkanlığı görevinden ve 2005 yılından bu yana sürdürdüğü TOBB  Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Aygün, açıklamasında şunları kaydetti:

'14 yıldır yürüttüğüm Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden, ülkeme  Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, siyasi alanda hizmet vermek için  ayrılıyorum. Ankara Ticaret Odası;nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini  yürüttüğüm süre boyunca, üyelerimize, camiamıza, ülkemize bağlı bir şekilde  özveriyle ve büyük bir sevgiyle çalıştım. Bulunduğum makamı, günde birkaç saat  gelinecek ve part-time yapılacak bir iş olarak değil, bizzat kendi işim olarak  gördüm, bu anlayış ve sorumlulukla çalışmalarımı sürdürdüm. Bu süreçte benimle  birlikte yol alan, ATO Meclis üyelerine yönetim kurulu üyelerimize, müdürlerimize  ve tüm arkadaşlarıma da teşekkür ederim. TOBB camiasına ve Ankara Ticaret  Odası;nın tüm üyelerine, esnaf ve tüccarlarına şükranlarımı sunarım.'

Aygün, Ankara Ticaret Odası tarihinde en uzun süre görev yapan ikinci başkan olma ünvanını kendisine veren üyelere de teşekkürlerini iletirken, 'Vehbi  Koç;ların geleneğinden gelen Ankara Ticaret Odası;nın bundan sonra da şanına  yakışır bir şekilde çalışmalarını sürdüreceğine inancım tamdır' dedi.

SİNAN AYGÜN ÖZGEçMİşžİ

1959 yılında Ankara;da doğan Sinan Aygün ilk, orta ve lise eğitimini Ankara;da tamamladı. Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü;nden mezun olan Aygün,  inşaat malzemeleri satıcılığı ve müteahhitlik yaptı. Aygün, 1997 yılında Ankara  Ticaret Odası Başkanlığı;na seçildi. Ankara Ticaret Odası tarihinde en uzun süre  görev yapan iki başkandan biri olan Aygün, üçüncü seçimini 2005 yılında yaşadı.  Aygün, söz konusu yılda Türkiye genelinde ticaret odalarının oylarıyla TOBB  Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı görevine seçildi.

Aygün, Mart 2009;da ATO Başkanlığı;na yeniden getirildi.. Aygün, yine ticaret odalarının oylarıyla Mayıs 2009;da ikinci kez Ticaret Odaları Konsey  Başkanlığı görevini üstlendi. Aygün, evli ve bir çocuk babası.


Geri Dön