05 / 05 / 2024

Sinan İnşaat, tatile gelen Ruslar'ı, Mersin'de ev sahibi yapıyor!

Sinan İnşaat, tatile gelen Ruslar'ı, Mersin'de ev sahibi yapıyor!

321 kilometrelik sahil şeridi, tarihi dokusu, denizi ve güneşi ile turizmden her geçen yıl daha fazla  pay almaya başlayan Mersinde, kısa süreli turlarla kente gelen Rus ve Tatar halkı ev sahibi oluyor



 

Kentte özellikle sahil bandında inşa ettiği yazlık evlerle bilinen Sinan İnşaat Satış-Pazarlama Genel Müdürü Adem Yükselgüngör,  bölgede her geçen gün yabancı turist sayısında artış kaydedildiğini söyledi.

Bölgeye gelen Rus ve Tatar turistlerin kentin doğası, tarihi mekanı ve deniz ile kumuna hayran kaldığını ifade eden Yükselgüngör, kentin turizmine katkı sağlayabilmek ve yaptıkları evlerin satışına katkı sağlayabilmek adına turlar düzenlemeye başladıklarını belirtti.

Bu kapsamda bir haftalık deniz ve kültür gezilerini kapsayan turlara katılan turistleri, Erdemli ilçesine bağlı Ayaş Beldesinde ağırladıklarını anlatan Yükselgüngör, şöyle devam etti:

"Turlar beklediğimizin üzerinde işlerimizi artırdı. Son 2 ay içinde tura katılanlardan 55ine daire sattık. Mersinin denizini ve tarihi dokusunu görenler daimi olarak tatil yapabileceklerine inanıyorlar. Bu da bize olumlu yansıyor. Ev almaya gücü yetmeyenler ise devremülk hizmetimizden yararlanıp, ev kiralıyorlar. Yani her yıl belirli dönemlerde Mersine gelenler, kendi evlerinin rahatlığında tatil yapıp ülkelerine dönüyor. Kimisi 55 evin yabancılara satılmasını önemsemiyor. Ama aslında çok önemli. Çünkü 55 daire demek, ortalama her aile 4 kişi olsa, 220 kişiye tekabül eder. Bunlar ülkelerine döndüğünde Mersinin rahatlığını ve güzelliğini 3 kişiye anlatsa, 660 Mersinin gönüllü turizm elçisi olur. Bunların çarpanlarını yapmak ise hiç zor değil."

Özellikle son dönemlerde Mersin yöresine Rus halkının yoğun bir ilgi gösterdiğine işaret eden Yükselgüngör, "Bölgemizdeki turizme renklendirme adına, daha önceki yıllarda Hollanda, İsviçre, İngiltere ve Almanyadan gelen turistlere daire satıyorduk. Bu sezon ise Rus ve Tatar turistleri daire sahibi yapıyoruz" diye konuştu.

Yükselgüngör, 2013 yılında Mersinde yapılacak olan Akdeniz Oyunlarının kente şimdiden ayrı bir heyecan kattığını belirterek, önümüzdeki iki yılda çok sayıda yabancı turisti ev sahibi yapmayı planladıklarını söyledi. Adem Yükselgüngör, Akdeniz Oyunlarını çok iyi değerlendirip Mersin turizminin canlanmasına ve ülke ekonomisine döviz kazandırmaya çalıştıklarını kaydetti.

MÜŞTERİLER ARASINDA TATAR BAKAN DA VAR

Bu arada, kentte ev alanlar arasında üst düzey yöneticiler de bulunuyor. Daha önce Rus üst düzey yetkililere de daire satan firma yetkilileri son olarak, Tataristan İnşaat Bakanı Marat Gazizov Zulfatoviçe de ev sattı. Zulfatoviç, Mersindeki tatili sırasında yaptığı açıklamada, Türkiyede turizm deyince Mersinin akıllarına geldiğini söyledi. Kenti görüp tanıyınca hayran kaldığını ifade eden Zulfatoviç, şöyle konuştu:

"Türkiyeye yaklaşık 5 kez geldim. Ancak, Mersini görüp tanıyınca, Avrupanın en güzel denizinin bu kentte olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle Türk insanının misafirperverliği, sıcak kanlı olması nedeniyle daire satın almaya karar verip aldım. Artık, ülkeme gittiğim zaman Tatarlara Mersini anlatacağım ve bu kentten daire almalarını tavsiye edeceğim. Çünkü, buradan sadece ev almıyoruz, kendi hayatımızı yeniden kuruyoruz."

AA

 


Geri Dön