28 / 04 / 2024

Sınavsız mülakatsız hasta ve yaşlı bakım elemanı alımı başladı

Sınavsız mülakatsız hasta ve yaşlı bakım elemanı alımı başladı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yaşlı ve hasta bakım personeli alımı başladı. Çeşitli şehirler için yaşlı bakım personeli alımı gerçekleştirilecek. Yayımlanan ilanlarda başvuruya ilişkin detay ve şartlar da açıklandı. İşte detaylar...



İŞKUR'dan hastane ve sağlık kurumlarında yaşlı ve hastalara bakmak için eleman alımı yapılacağı bildirildi. Başvuru yapacak adaylar için gerekli olan şartlar bir bir belirtilirken, başvuru tarihlerinin de ilanlara göre farklılık gösterebileceği kaydedildi.

HASTA VE YAŞLI BAKIM ELEMAN ALIMI

Usakgundem'de yer alan habere göre; Belirtilen ilanların ayrıntıları ise şu şekilde ortalama olarak 18-50 yaş arası, çalışmasına engel olabilecek bedensel ya da zihinsel hastalığının bulunmaması aranan birinci kriterler arasında yer alıyor. Başvuruların online olarak yapılacağı kaydedilirken, adayların hem özel hem de genel başvuru şartlarını taşıması gerektiği de vurgulandı. Özel başvuru şartları ilanların içeriğine ve alım yapılacağı şehirlere göre farklılık gösterebiliyor.

Sınavsız mülakatsız hasta ve yaşlı bakım elemanı alımı başladı

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bu ilanlara başvuruda bulunmak isteyenlerin taşıması gereken genel şartlar şöyle; KPSS şartı aranmayan alımlarda aynı zamanda da sınav ya da mülakat yapılmayacak. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, en az ilkokul mezunu olması, ortalama olarak 18-50 yaş aralığında olması gerekiyor. Öte yandan adayların gerektiğinde vardiya ya da gece çalışmasına uygun olması gerektiği de bildirildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı olarak görev almak isteyen adayların başvurularını online İŞKUR üzerinden yapacağı kaydedildi. Başvuru şartlarına uygun adayların online olarak bulunduğu illerdeki ilanlara başvuru yapabileceği kaydedildi. İlanlara ulaşmak için İŞKUR'un Açık İş İlanları linki üzerinden "Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı" alımlarına tıklamanız yeterli olacaktır.

HASTA VE YAŞLI BAKIM ELEMANI NERELERDE ÇALIŞABİLİR?

Yaşlı Bakımı Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, hastanelerin geriatri birimlerinde, Huzurevleri, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, Yaşlı Bakımevleri, Gündüzlü Bakım ve Özel Bakım Merkezleri'nde merkezin yönetimi konusunda ve bakım elemanı olarak görev yapabilirler.

İŞKUR başvuru listesini güncelledi! 81 ilde binlerce kişi alınacak: Bekçi, garson, temizlikçi, güvenlik görevlisi...

SSK ve Bağkur emeklileri paraların verileceği tarihler tek tek açıklandı! Acil bakın!


Geri Dön