Ekonomi

Sinop'ta 1 milyon 100 bin TL yatırımla beton santrali açıldı! Beton santrali nedir nerelerde kullanılır?

Sinop’un Durağan ilçesinde 1 milyon 100 bin TL yatırım yapılarak kuru beton santrali açıldı. Söz konusu santralde üretilen betonlar bina, yol, köprü yapımı gibi çeşitli inşaat uygulamalarında kullanılacak.Santralin saatte 70 metreküp kuru beton üretim kapasitesine sahip olduğu açıklandı

Sinop’un Durağan ilçesinde 1 milyon 100 bin TL’ye mal olan beton santralinin yapımı tamamlandı. Santralin saatte 70 metreküp kuru beton üretim kapasitesine sahip olduğu açıklandı.

Sinop Durağan Başağaç köyünde yapımı tamamlanan beton santrali, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Beton Santralleri, bina, yol, köprü yapımı gibi çeşitli inşaat uygulamalarında yüksek kaliteli beton üretimi için kullanılıyor.

Beton santrali kum, çakıl, kırmataş gibi malzemelerin oluşturduğu agreganın, su, çimento ve çeşitli katkılarla karıştırılarak, üretilen hazır betonun transmikser veya kamyonlara dolumunun yapıldığı tesis olarak biliniyor. Beton santralini oluşturan ana parçalar agrega bunkeri, agrega tartı bandı, mikser besleme bandı, mikserin yer aldığı ana şase grubu, çimento silo ve ekipmanları ile santrali çalıştıran otomasyon sistemleridir.

 

Kuru beton santalleri kolay kurulum, düşük maliyet (düşük nakliye ücretleri), su karıştırılmadığı için uzun mesafelere kolay beton nakliyesi, taşınılan sahada talep üzerine suyun karıştırılması gibi özellikleri barındırdığından en çok tercih edilen beton santrali çeşitlerinden biridir. Konteynır ile taşınan kuru beton santrallerinin beton üretimi için yapılan karıştırma işlemleri diğer beton santrali çeşitlerinden farklı olarak transmikser kamyonunda yapılır.