01 / 05 / 2024

Sinpaş 2014’te üç yeni projeye başlayacak!

Sinpaş 2014’te üç yeni projeye başlayacak!

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, 2014 yılında 3 yeni projeye başlayacaklarını belirterek, “Sancaktepe bölgesinde butik bir konut, Kağıthane’de ise ticari gayrimenkul projesine başlıyoruz." dedi...




Sinpaş Yapı, bu yıl Sancaktepe’de konut, Kağıthane’de ticari gayrimenkul projesine başlayacak. Firma Anadolu seferini de Denizli’de sürdürecek.


Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, 2014 yılında 3 yeni projeye başlayacaklarını belirterek, “Sancaktepe bölgesinde butik bir konut, Kağıthane’de ise ticari gayrimenkul projesine başlıyoruz. Gaziantep’ten sonra, Denizli’ye değer katacak yeni projemize de start vereceğiz” diye konuştu. 


İNŞAAT LOKOMOTİF OLMAYA DEVAM EDECEK

Geçen yıl Türkiye’nin tahminlerin üzerinde büyüme gösterdiğini ve bu ivmede inşaat sektörünün katkısının büyük olduğunu vurgulayan Çelik, “İnşaat her zaman ekonominin lokomotifi olmuştur, olmaya devam edecek. Planlı büyümenin devam etmesi önemli. Bu nedenle 2014’te daha temkinli adımlarla ilerlemekte fayda var. Seçim döneminde belki sektör yavaşlayabilir fakat 2014’ün genel olarak iyi geçeceğini umuyoruz” diye devam etti.


KONUT FİYATLARI %15-25 ARTAR

Devletin altyapı ve üstyapı yatırımlarından dolayı arz ve talebe bağlı olarak inşaat malzemelerinde ciddi bir fiyat artışı olduğunu vurgulayan Çelik, “O artışa bağlı olarak gayrimenkul fiyatlarının artacağını, büyük şehirlerdeki KDV düzenlemelerinin konut fiyatlarına yansıyacağını düşünüyorum. Benim tahminim; yüzde 15 -25 arası bir artış olacağı yönünde” diye konuştu.

 


Şenay Büyükköşdere/Akşam


Geri Dön