Genel

Sinpaş GYO, 3 iştirakinin son durumunu açıkladı!

Sinpaş GYO, geliştirilmekte olan arsalarını ve devam eden projelerine ek olarak,  şirketin  ortaklığı bulunan üç iştirakinde son durum itibari gelişmeler aşağıdaki gibi...

Verilen ilan şu şekilde;

Geliştirilmekte olan arsalarımız ve devam eden projelerimize ek olarak, şžirket'imizin ortaklığı bulunan üç iştirakimizde son durum itibari gelişmeler aşağıdaki gibidir:

1-Ottoman Gayrimenkul Yatırımları İnşaat ve Ticaret A.şž. ('Ottoman Gayrimenkul')
şžirketimiz'in Ottoman Gayrimenkul'de %24,9 oranında ortaklığı bulunmaktadır. Ottoman Gayrimenkul İstanbul, Zeytinburnu'nda yer arsa üzerinde Ottomare Suites isimli bir proje geliştirmektedir. Toplam satılabilir alanı 31.177 m2 olan projede 304 adet unite bulunmaktadır. Proje'nin önsatışlarına 2010 yılının son çeyreğinde başlanmış olup halihazırda 233 adet unitenin önsatışı gerçekleştirilmiştir.

2-Saf Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Ticaret A.şž. ('Saf Gayrimenkul')
şžirketimiz'in SAF Gayrimenkul'de %7,4 oranında ortaklığı bulunmaktadır. Saf Gayrimenkul İstanbul, Üsküdar, Acıbadem'de sahip olduğu arsa üzerinde Ak-Asya isimli karma nitelikli bir proje geliştirmektedir. Toplam satılabilir alanı 205.215 m2 olan projede 1.344 adet konut ve 85.000 m2 kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi bulunmaktadır. Projenin 1. ve 2. etaplarında satışa sunulan 888 adet konuttan 887 adedi satılmıştır. 3. etapta yer alan 456 konutun önsatışlarına ise Nisan 2011'de başlanmış olup mevcut durumda 290 unitenin önsatışı gerçekleşmiştir. Konut satışlarından elde edilen kar ile yine 3. etapta yer alan alışveriş merkezinin inşaat maliyetlerinin finanse edilmesi planlanmaktadır.

3-Seven Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Taahhüt A.şž. ('Seven Gayrimenkul')
Hisselerinin tamamı şžirket'imize ait olan Seven Gayrimenkul'ün İstanbul Sancaktepe'de yer alan 40.548 m2 arsa dışında kayda değer bir aktifi ve borcu bulunmamaktadır. İlgili arsa üzerinde Troya isimli 70.000 m2 satılabilir alana sahip 600 unitelik bir konsept konut projesi geliştirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.