Genel

Sinpaş GYO, 6 yılda 10 bin yeni konut satışa sunacak!

Sinpaş GYO, 2011 yılına dair hedeflerini açıkladı ve buna ek olarak cumartesi günü başlayıp 2011 yılının ilk çeyreğini kapsayacak "Nasıl İstersen" isimli reklam kampayasını tanıttı

Sinpaş GYO, 2011 yılına dair hedeflerini açıkladı ve buna ek olarak Cumartesi günü başlayıp 2011 yılının ilk çeyreğini kapsayacak "Nasıl İstersen" isimli reklam kampayasını tanıttı.

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, yaptığı konuşmada Türkiye'nin geleceğine dair olumlu sinyaller aldıklarını belirterek "Bastığımız yeri sağlam görüyoruz" dedi. Konuşmasında Türkiye'nin genel olarak iyi yönetildiğini dile getiren Çelik, "Türkiye iyiye gidiyor bastığımız yer sağlam görünüyor. Yürrüttüğümüz dış politika sonucu komşularla sıfır kriz yaşıyoruz. Birşeyler iyi giderken iş adamının bundan pay alması hakkıdır" diye konuştu.

Avni çelik'in ardından konuşma yapan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik'te, şirketin 2010 yılını değerlendirerek, 2011 yılının hedeflerini açıkladı. Gayrimenkulde geçen 2 - 3 yılın bulutlu olduğunu dile getiren Ömer Faruk Çelik "2010 yılında bin 80 ev sattık, 950 milyon lira ciro el ettik. Bu rakamın yıl sonuna doğru 500 milyon liraya ulaşmasını bekliyoruz. Sattığımız evlerin ortalama fiyatları 400 bin TL. Bu rakamlardan da anlaşıldığı gibi biz orta ve üst segmente konut üretiyoruz. Piyasalardaki dalgalanmalar olmasaydı elde ettiğimiz ciroyu 2.2'ye katlayabilirdik" dedi.

Sinpaş GYO'nun göreceli olarak az gelişmiş bölgelerde iyi konut üreterek o bölgelerin gelişmesine zemin sağladıklarını söyleyen Ömer Faruk Çelik "Aqua Park ile Ümraniye'nin gelişmesini sağladık" dedi.

Basında yer alan diğer haberler:

Global krize rağmen hedeflerini yakalayan Sinpaş GYO, 2011’de de iddialı...

Gayrimenkul sektörünün öncü şirketi Sinpaş GYO, 2010 yılı faaliyetlerini değerlendirdi. Kasım 2010 itibariyle 434 milyon TL’lik konut satışı gerçekleştiren Sinpaş GYO, krize rağmen iyi bir satış grafiği yakalayarak halka açılmasından bu yana toplam 4 bin 682 adet konut sattı ve 1 milyar 676 milyon TL ciro elde etti. Firma önümüzdeki 5-6 yılda 10 bin adet konut daha satışa sunarak 6 milyar TL ciro ve 1 Milyar 580 Milyon TL kar hedefliyor.

Sinpaş GYO, yeni satış kampanyası  “Nasıl İstersen”i de ilk kez 2 Aralık’da düzenlediği basın toplantısında tanıttı. Yeni kampanya ile Sinpaş GYO projelerinden ev alanlar, dekorasyondan, ödeme koşullarına kadar her şeye kendileri karar verecekler. Kampanya 4 Aralık Cumartesi günü başlayacak.

İstanbul’da Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aquacity 2010 ve Lagün, Bursa’da Bursa Modern Projeleri’yle yoluna devam eden gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşu Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 9 aylık finansal sonuçlarını ve geleceğe ilişkin hedeflerini değerlendirdi. 

2 Aralık Perşembe günü Sinpaş Plaza’da yapılan toplantıya Sinpaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ve Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik ev sahipliği yaptı. 

Sinpaş GYO’nun 2010 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği basın toplantısında 2011 yılına ilişkin proje, hedef ve stratejiler analistler ve medya mensupları ile paylaşıldı. 

AVNİ ÇELİK: “Kendimiz ile yarışıyoruz”

Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Sinpaş GYO olarak şu anda 6 bin adet konut üretiyor olduklarını belirterek “11 projede 9 bin 400 adet daha konut üreteceğiz. Önümüzdeki 6 yıl içinde 15 bin adedin üzerinde konut üretecek arazi stoğumuz var. Bu hedefleri daha kısa bir zaman diliminde ve daha hızlı gerçekleştirebiliriz. Ancak markamıza ve projelerimize güveniyoruz ve doğru zamanda doğru işler yapmak istiyoruz” dedi. 

2010 yılında 1080 ev sattık ve 434 Milyon TL ciro elde ettiklerini açıklayan Avni Çelik, “Ortalama ev satış fiyatımız 400 Bin TL olarak gerçekleşti. Eğer evlerimiz ortalama 200 Bin TL olsaydı 2.000 ev satmış olurduk. Ki bu fiyatlara ev satıyor olsaydık 2.000 değil  5 bin ev de satardık zaten. Ancak biz nitelikli projeler üretme hedefindeyiz. Satış endişesi içinde değiliz. Yeniyi, farklıyı ve daha iyiyi yapmak, ülkeye ve kente değer katmak arzusundayız. Arkamıza dönüp baktığımızda yine kendimizi görüyoruz. Kendimiz ile yarışıyoruz.”

Gelecek 10 yılda 7 milyon konut ihtiyacı

Konuşmasına Türkiye’deki konut stokları ile ilgili bilgi vererek başlayan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, TÜİK’in 2000 yılı verilerine göre Türkiye genelinde bulunan 15 milyon adet konutun yüzde 10’nunun kapsamlı tadilata veya yıkılıp yeniden yapılmaya ihtiyaç duyduğunu, yine tüm konutlardan yüzde 11’inin 50 yaşın üstünde fiziki ömürlerini tamamlamış olduğunu vurguladı. Türkiye genelindeki konutların yüzde 24’ünde kiracıların oturduğunu belirten Çelik, GYODER’in araştırmasına göre Türkiye’de gelecek 10 yılda toplamda 7 milyon konuta ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yapı ruhsatlarına da değinen Çelik, TUİK verilerine 2010 yılı haziran ayı itibariyle verilen yapı ruhsatının 318 bin’lere düştüğüne dikkat çekerek, “Hep dile getirdiğimiz gibi bu düşüşü önlemek için gayrimenkul sektörüne kısa vadeli teşvikler değil, otomotiv sektörüne yapıldığı gibi uzun vadeli çözümler lazım” dedi. 

Konut kredi faizlerine de değinen Çelik, “Biliyorsunuz 2002 yılında konut kredi faizleri %4 ten %1’lere doğru düşerken, konut kredileri 3-5 milyardan 55 milyara kadar yükseldi. Krediler 2005 sonu itibariyle 39 milyar TL. iken bugün 55 milyar TL. ye ulaştı. Konut satışları %35 düşüyor, faizler %1 in altında, satışlar ve faizler düşerken ilginç bir şekilde krediler büyüyor” dedi. Çelik konuşmasına şöyle devam etti; “Konut satışları 2009 yılına göre düşerken, TUİK verilerine göre de, 2010 2. Çeyrek verilerine göre de inşaat sektörü % 21 büyüdü. İnşaat sektöründe, özel sektör harcamaları nerdeyse 2007 yılı sektörün en başarılı yılı ile eşdeğer noktada. Buradan biz şunu anlıyoruz, enerji yatırımları, barajlar, yollarda bu verinin içinde yer alıyor. Bu yatırımlar arttıkça inşaat sektörü büyüyor, ancak konut sektörü küçülüyor. Burada sektörleri ayırmak ve konut sektörlerinin problemlerini ayrıca çözmek gerekebilir.”

“İmar Durumları Müktesep Hak Olarak geri Dönmüyor”

Daha önce birçok kez KDV ve mütekabiliyet yasası konusundaki sıkıntılarını dile getirdiklerini belirten Çelik, sektörün daha önce gündeme getirmediği imar durumu ve inşaat ruhsatı sorununa dikkat çekti. Çelik sözlerine şöyle devam etti; Sektörün büyümesini, yerli yabancı yatırımcının artmasını istiyoruz. Fakat 50-60 yıllık İmar Kanunu ile de şehirlerimizi planlamayı ve imar uygulamalarını yapıyoruz. Yeni arazilerin geliştirilmesi ve çarpık yapılaşmayı çözmek içinde kentsel dönüşüm planları yapılıyor. Yeni yapılan tüm imar planlarına da, Odalar davalar açıyor ve süreçler uzuyor. Biz sektör firmaları olarak veya yatırımcılar veya vatandaşlar bir arsa veya arazi almaya karar veriyoruz. Belediyeden mevcut imar durumunu alıyoruz. Arazi üzerine yapılacak inşaata göre fizibilite yapıp, satın alıyoruz. Bu arazi üzerine projeler çalışıyor, ve hatta ruhsatlar alıyoruz. İnşaatımıza başlıyoruz. Fakat bu yaptığımız işlerin ve süreçlerin hiçbirisi bize müktesep hak sağlamıyor. İmar kanunu diyor ki; kamu idaresi yani, bakanlık ve belediyeler, kamu yararı, ulaşım ağları yetersizliği, nüfus yoğunluğu vs. gerekçelerle her zaman yeni planlar yapabilirler diyor. Yani siz binanızı yapıp, iskan da almamışsanız, aldığınız imar durumu veya inşaat ruhsatınızın hiçbir hükmü kalmıyor. Yeni imar planı ne diyorsa onu yapmak zorundasınız, eski plan sizin satın alırken yaptığınız fizibilitenin hepsi çöpe gidiyor. Kimse de bundan sorumlu değil.

Egzajere ederek örnek vereyim, 1 milyon veya 100 milyona aldığınız bir arsa, yeşil alan olabilir, emsali düşebilir, yani herşey olabilir, birden % 80 değer kaybedebilir. Sanki buna bir çözüm gerekiyor gibi. Belki araziyi aldığımızdaki mevcut imar hakları malik için müktesep hak olsa, kamu yine istediği zaman plan yapsa, malikin rızasını almak şartıyla eğer imar hakkı azalıyor ise malikin zararını çözecek enstrümanlar oluştursa, gayrimenkulün değerini arttırıyor ise, burdan bir pay alsa, ama ne olursa olsun bizlerin satın aldığı günkü imar hakları müktesep hak olsa diye düşünüyorum. Bunu biraz tartışmak lazım.” 

Sinpaş satışlarında hız kesmedi

Bu yıl Kasım ayı itibariyle devam eden projeleri Lagün, Bursa Modern, Bosphorus City, İstanbul Sarayları ve Aquacity 2010’da toplam 1080 adet konut sattıklarını kaydeden Ömer Faruk Çelik, “Kasım 2010 itibariyle 434 milyon TL’lik satış gerçekleştirdik. Halka açıldığımız 2007 yılından bu yana ise krize rağmen iyi bir satış grafiği yakalayarak toplam 4 bin 682 konut satarak 1 milyar 676 milyon TL ciro elde ettik. Önümüzdeki 5-6 yılda 10 bin adet konut daha satışa sunarak 6 milyar TL ciro ve 1 Milyar 580 Milyon TL kar hedefliyoruz” dedi. 2011 yılında Bursa Modern ve İstanbul Sarayları’nın üçüncü etaplarını satışa sunacaklarını belirten Çelik, toplam 2.150 konutluk 4 yeni projeyi de hayata geçireceklerini vurguladı. Çelik sözlerine şöyle devam etti; “İstanbul’da Bosphorus City ve İstanbul Sarayları’na komşu Halkalı İstanbulpark, Şişli Bomonti Tower  ve Samandıra’da Troya projelerimizin, Ankara’da Büyükesat projemizin satış ve üretim planlamasını yaptık. Rakam verecek olursak üretimi devam eden 859.933 m2, üretimi planlanan 1.268.099 olmak üzere toplam 2.147.637 m2lik inşaat alanımız var. Tüm bu devam eden projeler, yeni satışa çıkacak etaplar ve lansmanını yapacağımız yeni projelerle birlikte 2011 yılında 1800’den fazla konut satarak, 793 milyon TL satış hasılatı hedefliyoruz” diye konuştu. Çelik ayrıca, 2010 yılında 708, 2011 yılında 915, 2012 yılında 774 adet ev teslim edeceklerini belirtti. 

Sinpaş GYO’dan sektörde bir ilk: ‘’Nasıl İstersen’’

2011 satış ve pazarlama stratejilerini de anlatan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, yeni satış kampanyaları “Nasıl İstersen”i de ilk kez toplantıda tanıttı. 2011 yılında uygulayacakları satış ve pazarlama stratejisiyle sektördeki tüm tabuları yıkacaklarının altını çizen Çelik, “Ev almak isteyen ama kafasında soru işaretleri olan, keşke şöyle olsa da ev alabilsem diyen herkese biz de Sinpaş GYO olarak “Nasıl İstersen” diyoruz. Peşinatı olmayan, ara ödemelerini kendine göre ayarlamak isteyen, hap gibi minik minik ödemek isteyen ya da iki odasını birleştirip tek oda yapmak isteyen bu kampanyada aradığı her şeyi bulabilecek. Tüm müşterilerimiz evine, dekorasyonuna, ödemesine nasıl isterse öyle karar verecek. İster dekorasyonlu, ister dekorasyonsuz satın alacak. İster banyosunu, isterse salonunu değiştirecek. Hatta istediği metrekareye ve oda sayısına kendisi karar verecek. Peşinatını, taksitini, ara ödemesini kendisi belirleyecek. Sinpaş GYO olarak herkes hayalindeki eve kavuşsun diye tüm tabuları yıkıyor ve sektörde bir ilke daha imza atıyoruz. Müşterimizin iç sesine kulak vererek bu kampanyayı hazırladık. Çok ses getireceğine inanıyoruz.” dedi. 

Sinpaş GYO’nun yeni satış kampanyası “Nasıl İstersen” 4 Aralık Cumartesi günü başlayacak. Kampanya mevcut Sinpaş GYO Projelerinden Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010, Lagün projelerinde geçerli olacak. 

 

Sinpaş GYO'dan "Nasıl İstersen"

Sinpaş GYO, 2010 yılı faaliyetlerini değerlendirdi. Kasım 2010 itibariyle 434 milyon TL'lik konut satışı gerçekleştiren Sinpaş GYO, toplam 4 bin 682 adet konut sattı ve 1 milyar 676 milyon TL ciro elde etti. Firma önümüzdeki 5-6 yılda 10 bin adet konut daha satışa sunarak 6 milyar TL ciro ve 1 Milyar 580 Milyon TL kar hedefliyor.

Sinpaş GYO, yeni satış kampanyası "Nasıl İstersen"i de ilk kez 2 Aralık'da düzenlediği basın toplantısında tanıttı. Yeni kampanya ile Sinpaş GYO projelerinden ev alanlar, dekorasyondan, ödeme koşullarına kadar her şeye kendileri karar verecekler. Kampanya 4 Aralık Cumartesi günü başlayacak.

İstanbul'da Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aquacity 2010 ve Lagün, Bursa'da Bursa Modern Projeleri'yle yoluna devam eden gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşu Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 9 aylık finansal sonuçlarını ve geleceğe ilişkin hedeflerini değerlendirdi.

2 Aralık Perşembe günü Sinpaş Plaza'da yapılan toplantıya Sinpaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ve Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik ev sahipliği yaptı. Sinpaş GYO'nun 2010 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği basın toplantısında 2011 yılına ilişkin proje, hedef ve stratejiler analistler ve medya mensupları ile paylaşıldı.

"Kendimiz ile yarışıyoruz"

Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Sinpaş GYO olarak şu anda 6 bin adet konut üretiyor olduklarını belirterek "11 projede 9 bin 400 adet daha konut üreteceğiz. Önümüzdeki 6 yıl içinde 15 bin adedin üzerinde konut üretecek arazi stoğumuz var. Bu hedefleri daha kısa bir zaman diliminde ve daha hızlı gerçekleştirebiliriz. Ancak markamıza ve projelerimize güveniyoruz ve doğru zamanda doğru işler yapmak istiyoruz" dedi.

2010 yılında 1080 ev sattık ve 434 Milyon TL ciro elde ettiklerini açıklayan Avni Çelik, "Ortalama ev satış fiyatımız 400 Bin TL olarak gerçekleşti. Eğer evlerimiz ortalama 200 Bin TL olsaydı 2.000 ev satmış olurduk. Ki bu fiyatlara ev satıyor olsaydık 2.000 değil 5 bin ev de satardık zaten. Ancak biz nitelikli projeler üretme hedefindeyiz. Satış endişesi içinde değiliz. Yeniyi, farklıyı ve daha iyiyi yapmak, ülkeye ve kente değer katmak arzusundayız. Arkamıza dönüp baktığımızda yine kendimizi görüyoruz. Kendimiz ile yarışıyoruz."

Gelecek 10 yılda 7 milyon konut ihtiyacı

Konuşmasına Türkiye'deki konut stokları ile ilgili bilgi vererek başlayan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, TÜİK'in 2000 yılı verilerine göre Türkiye genelinde bulunan 15 milyon adet konutun yüzde 10'nunun kapsamlı tadilata veya yıkılıp yeniden yapılmaya ihtiyaç duyduğunu, yine tüm konutlardan yüzde 11'inin 50 yaşın üstünde fiziki ömürlerini tamamlamış olduğunu vurguladı. Türkiye genelindeki konutların yüzde 24'ünde kiracıların oturduğunu belirten Çelik, GYODER'in araştırmasına göre Türkiye'de gelecek 10 yılda toplamda 7 milyon konuta ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yapı ruhsatlarına da değinen Çelik, TUİK verilerine 2010 yılı haziran ayı itibariyle verilen yapı ruhsatının 318 bin'lere düştüğüne dikkat çekerek, "Hep dile getirdiğimiz gibi bu düşüşü önlemek için gayrimenkul sektörüne kısa vadeli teşvikler değil, otomotiv sektörüne yapıldığı gibi uzun vadeli çözümler lazım" dedi.

Konut kredi faizlerine de değinen Çelik, "Biliyorsunuz 2002 yılında konut kredi faizleri %4 ten %1'lere doğru düşerken, konut kredileri 3-5 milyardan 55 milyara kadar yükseldi. Krediler 2005 sonu itibariyle 39 milyar TL. iken bugün 55 milyar TL. ye ulaştı. Konut satışları %35 düşüyor, faizler %1 in altında, satışlar ve faizler düşerken ilginç bir şekilde krediler büyüyor" dedi. Çelik konuşmasına şöyle devam etti; "Konut satışları 2009 yılına göre düşerken, TUİK verilerine göre de, 2010 2. Çeyrek verilerine göre de inşaat sektörü % 21 büyüdü. İnşaat sektöründe, özel sektör harcamaları nerdeyse 2007 yılı sektörün en başarılı yılı ile eşdeğer noktada. Buradan biz şunu anlıyoruz, enerji yatırımları, barajlar, yollarda bu verinin içinde yer alıyor. Bu yatırımlar arttıkça inşaat sektörü büyüyor, ancak konut sektörü küçülüyor. Burada sektörleri ayırmak ve konut sektörlerinin problemlerini ayrıca çözmek gerekebilir."

"İmar Durumları Müktesep Hak Olarak geri Dönmüyor"

Daha önce birçok kez KDV ve mütekabiliyet yasası konusundaki sıkıntılarını dile getirdiklerini belirten Çelik, sektörün daha önce gündeme getirmediği imar durumu ve inşaat ruhsatı sorununa dikkat çekti. Çelik sözlerine şöyle devam etti; Sektörün büyümesini, yerli yabancı yatırımcının artmasını istiyoruz. Fakat 50-60 yıllık İmar Kanunu ile de şehirlerimizi planlamayı ve imar uygulamalarını yapıyoruz. Yeni arazilerin geliştirilmesi ve çarpık yapılaşmayı çözmek içinde kentsel dönüşüm planları yapılıyor. Yeni yapılan tüm imar planlarına da, Odalar davalar açıyor ve süreçler uzuyor. Biz sektör firmaları olarak veya yatırımcılar veya vatandaşlar bir arsa veya arazi almaya karar veriyoruz. Belediyeden mevcut imar durumunu alıyoruz. Arazi üzerine yapılacak inşaata göre fizibilite yapıp, satın alıyoruz. Bu arazi üzerine projeler çalışıyor, ve hatta ruhsatlar alıyoruz. İnşaatımıza başlıyoruz. Fakat bu yaptığımız işlerin ve süreçlerin hiçbirisi bize müktesep hak sağlamıyor. İmar kanunu diyor ki; kamu idaresi yani, bakanlık ve belediyeler, kamu yararı, ulaşım ağları yetersizliği, nüfus yoğunluğu vs. gerekçelerle her zaman yeni planlar yapabilirler diyor. Yani siz binanızı yapıp, iskan da almamışsanız, aldığınız imar durumu veya inşaat ruhsatınızın hiçbir hükmü kalmıyor. Yeni imar planı ne diyorsa onu yapmak zorundasınız, eski plan sizin satın alırken yaptığınız fizibilitenin hepsi çöpe gidiyor. Kimse de bundan sorumlu değil.

Egzajere ederek örnek vereyim, 1 milyon veya 100 milyona aldığınız bir arsa, yeşil alan olabilir, emsali düşebilir, yani herşey olabilir, birden % 80 değer kaybedebilir. Sanki buna bir çözüm gerekiyor gibi. Belki araziyi aldığımızdaki mevcut imar hakları malik için müktesep hak olsa, kamu yine istediği zaman plan yapsa, malikin rızasını almak şartıyla eğer imar hakkı azalıyor ise malikin zararını çözecek enstrümanlar oluştursa, gayrimenkulün değerini arttırıyor ise, burdan bir pay alsa, ama ne olursa olsun bizlerin satın aldığı günkü imar hakları müktesep hak olsa diye düşünüyorum. Bunu biraz tartışmak lazım."

Satışlar İyi

Bu yıl Kasım ayı itibariyle devam eden projeleri Lagün, Bursa Modern, Bosphorus City, İstanbul Sarayları ve Aquacity 2010'da toplam 1080 adet konut sattıklarını kaydeden Ömer Faruk Çelik, "Kasım 2010 itibariyle 434 milyon TL'lik satış gerçekleştirdik. Halka açıldığımız 2007 yılından bu yana ise krize rağmen iyi bir satış grafiği yakalayarak toplam 4 bin 682 konut satarak 1 milyar 676 milyon TL ciro elde ettik. Önümüzdeki 5-6 yılda 10 bin adet konut daha satışa sunarak 6 milyar TL ciro ve 1 Milyar 580 Milyon TL kar hedefliyoruz" dedi. 2011 yılında Bursa Modern ve İstanbul Sarayları'nın üçüncü etaplarını satışa sunacaklarını belirten Çelik, toplam 2.150 konutluk 4 yeni projeyi de hayata geçireceklerini vurguladı. Çelik sözlerine şöyle devam etti; "İstanbul'da Bosphorus City ve İstanbul Sarayları'na komşu Halkalı İstanbulpark, Şişli Bomonti Tower ve Samandıra'da Troya projelerimizin, Ankara'da Büyükesat projemizin satış ve üretim planlamasını yaptık. Rakam verecek olursak üretimi devam eden 859.933 m2, üretimi planlanan 1.268.099 olmak üzere toplam 2.147.637 m2lik inşaat alanımız var. Tüm bu devam eden projeler, yeni satışa çıkacak etaplar ve lansmanını yapacağımız yeni projelerle birlikte 2011 yılında 1800'den fazla konut satarak, 793 milyon TL satış hasılatı hedefliyoruz" diye konuştu. Çelik ayrıca, 2010 yılında 708, 2011 yılında 915, 2012 yılında 774 adet ev teslim edeceklerini belirtti.

Sinpaş GYO'dan ‘'Nasıl İstersen''

2011 satış ve pazarlama stratejilerini de anlatan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, yeni satış kampanyaları "Nasıl İstersen"i de ilk kez toplantıda tanıttı. 2011 yılında uygulayacakları satış ve pazarlama stratejisiyle sektördeki tüm tabuları yıkacaklarının altını çizen Çelik, "Ev almak isteyen ama kafasında soru işaretleri olan, keşke şöyle olsa da ev alabilsem diyen herkese biz de Sinpaş GYO olarak "Nasıl İstersen" diyoruz. Peşinatı olmayan, ara ödemelerini kendine göre ayarlamak isteyen, hap gibi minik minik ödemek isteyen ya da iki odasını birleştirip tek oda yapmak isteyen bu kampanyada aradığı her şeyi bulabilecek. Tüm müşterilerimiz evine, dekorasyonuna, ödemesine nasıl isterse öyle karar verecek. İster dekorasyonlu, ister dekorasyonsuz satın alacak. İster banyosunu, isterse salonunu değiştirecek. Hatta istediği metrekareye ve oda sayısına kendisi karar verecek. Peşinatını, taksitini, ara ödemesini kendisi belirleyecek. Sinpaş GYO olarak herkes hayalindeki eve kavuşsun diye tüm tabuları yıkıyor ve sektörde bir ilke daha imza atıyoruz. Müşterimizin iç sesine kulak vererek bu kampanyayı hazırladık. Çok ses getireceğine inanıyoruz." dedi.

Sinpaş GYO'nun yeni satış kampanyası "Nasıl İstersen" 4 Aralık Cumartesi günü başlayacak. Kampanya mevcut Sinpaş GYO Projelerinden Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010, Lagün projelerinde geçerli olacak.
Gazeteparc

Sinpaş GYO 10 bin konut yapacak

Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Sinpaş’ın yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üreteceğini, gelecek 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacağını bildirdi.      

Avni Çelik, Sinpaş GYO’nun yılın 9 aylık dönemindeki faaliyetleri ve gelecek hedeflerine ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada "hava"nın iyiye gittiğini, Türkiye’nin de iyiye gittiğini ve daha da iyi olacağını dile getirerek, Türkiye’nin rölatif olarak iyi yönetildiğini söyledi.      

Türkiye ile Lübnan arasında feribot seferleri yapılacağını, insan ve otomobillerin taşınacağını, günde 1800 yolcudan söz edildiğini pasaport, vize, izin bulunmayacağını, Suriye’den çok sayıda kişinin Türkiye’ye geldiğini belirten Çelik, "Türkiye bugünleri gördü, daha iyilerini de görecek. Bastığımız yer kaygandı, bugün sağlam gözüküyor. Devletin komşularıyla sıfır sorun politikası bunları sağladı. Ülkem iyi gidiyor diye düşünüyorum. Ülkem bölgesel bir güç olmaya başlıyor. Bir şeyler iyiye giderken içinden pay almak iş adamının hakkıdır. Biz bu hakkı sonuna kadar inşallah kullanacağız" diye konuştu.        

Gayrimenkul sektöründe geçmişte havaların biraz bulutlu olduğunu, o olumsuz dönemde gürültü patırtı içinde kendilerinin sükunetle dolaştıklarını dile getiren Çelik, şöyle devam etti:        

"İyi cirolar elde ettik, karlılığımızı belli noktalara getirdik ve projeleri arka arkaya bitirdik. İçinde bulunduğumuz yılda 1080 ev satmışız, 450 milyon liraya yakın ciro elde etmişiz. Yıl sonuna gelirken bu cironun 500 milyon liraya yaklaşacağını düşünüyorum. Ortalama konut fiyatımız 400 binin biraz üzerinde. Biz biraz daha üst gelir grubuna hitap eden projeler yapıyoruz. Eğer bu projelerimiz biraz daha piyasa ile rekabete girseydi, ciroları ikiye hatta 2,2’ye katlamamız hiç de zor değildi ama onun içinde katma değer üretilir miydi, yatırımcılarımıza bir değer transfer edebilir miydik, çok emin değilim. Markamı değerli, müşterilerimiz değerli. Onlara iyi hizmet vermenin maliyeti var."       

"İstanbul’da çalışıyoruz, Ankara’da çalışacağız, Bursa’da çalışıyoruz, Marmaris’te çalışacağız" diyen Çelik, Marmaris’teki projelerinin bir tabuyu yıkacağını, "yabancıya konut" denince dağlara yakın, denizle ilişiksiz Avrupa’nın, orada geçinmekte zorluk çeken kesimine hitap eden konutlar yapıldığını, bu zincirin Sinpaş ile kırılacağını söyledi.       

Çelik, Marmaris’te daha yüksek gelir grubuna konut üreteceklerini, buradaki yatırım alanının Türkiye’nin en güzel lokasyonlarından biri olduğunu, 2 kilometreye yakın sahil şeridi, çok iyi bir coğrafya ve iklime sahip arazinin bir yanının Yunanistan’ın Simi, bir yanının Rodos adasına baktığını anlattı.       

Sinpaş’ın şu anda 6 bin civarında konut ürettiğini, yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üreteceklerini belirten Çelik, gelecek 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacaklarını bildirdi.      

İstanbul’da yılda 100 bin konut satıldığını, bunun içerisinden Sinpaş’ın 2 bin adet payı "güle oynaya" alabileceğini ifade eden Çelik, "Geçmişte de şu gün de satışla ilgili hiçbir zorluğumuz oluşmadı. Markamız değerli, müşterimiz bize güvenir, değerlerimizi artırmaya devam edeceğiz" dedi.       

Avni Çelik, yakında Ankara’da Sinpaş GYO ile Sinpaş Yapı’nın birlikte olacağını, Ankara’ya "Gelecek Geldi" sloganıyla gireceklerini, başkenti değerlendirecek, ülkeye değer katacak projeler gerçekleştireceklerini ifade etti.   

-"YABANCILARA KONUT SATIŞI VE MÜKTESEP HAK KONUSU ÇÖZÜLMELİ"-       

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik de Sinpaş GYO’ya ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.        

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’ne (GYODER) göre Türkiye’nin yılda 700 bin konuta ihtiyacı olduğunu, ancak bu kadar konutu hiçbir yıl üretemediğini belirten Çelik, 2006’da üretilen 600 bine yakın konutun daha sonraki yıllarda 500 binler seviyesine düştüğüne, üretilen bu konutların da hepsinin satılmadığına işaret etti.       

İnşaat sektöründe bir problem bulunduğunu, TUİK’e göre inşaat sektörü yüzde 21 büyüdüğünü ama bu büyümenin konut yatırımlarına değil konut dışı inşaat alanlarında gerçekleştiğini anlatan Çelik, sektörün önünün açılması için yabancılara konut satışının önünün açılması gerektiğini ifade etti.      

Gayrimenkul sektöründe satın alınan arsaların durumunun da müktesep hak oluşturmadığına işaret eden Çelik, yani imar durumu belirli bir arsayı alıp ona göre proje hazırlansa dahi kamu yararına burasının imar durumunun değiştirilebileceğini kaydetti.      

Ömer Faruk Çelik, özellikle yabancı yatırımcılara bunu anlatmanın zor olduğunu vurgulayarak, "Sektörün önünün açılması, yabancıları yatırıma çekmek için yabancılara konut satışının önünün açılması, bir de bu müktesep hak konusunun çözülmesi gerekir diye düşünüyoruz" dedi.     

Geçen ay itibariyle devam eden projelerinin Lagün, Bursa Modern, Bosphorus City, İstanbul Sarayları ve Aquacity 2010’da toplam 1080 adet konut sattıklarını kaydeden Çelik, "Kasım 2010 itibariyle 434 milyon liralık satış gerçekleştirdik. Halka açıldığımız 2007 yılından bu yana ise krize rağmen toplam 4 bin 682 konut satarak 1 milyar 676 milyon lira ciro elde ettik. Önümüzdeki 5-6 yılda 10 bin adet konut daha satışa sunarak 6 milyar lira ciro ve 1 milyar 580 milyon lira kar hedefliyoruz" şeklinde konuştu.     

2011 yılında Bursa Modern ve İstanbul Sarayları’nın üçüncü etaplarını satışa sunacaklarını anlatan Çelik, toplam 2 bin 150 konutluk 4 yeni projeyi de hayata geçireceklerini bildirdi.    

Çelik, İstanbul’da Bosphorus City ve İstanbul Sarayları’na komşu Halkalı İstanbulpark, Şişli Bomonti Tower ve Samandıra’da Troya projelerinin, Ankara’da Büyükesat projesinin satış ve üretim planlamasını yaptıklarını belirterek, üretimi devam eden 859 bin 933 metrekare, üretimi planlanan 1 milyon 268 bin 99 olmak üzere toplam 2 milyon 147 bin 637 metrekarelik inşaat alanlarının bulunduğunu söyledi.      

Çelik, devam eden projeler, yeni satışa çıkacak etaplar ve lansmanını yapacağımız yeni projelerle birlikte 2011 yılında 1.800’den fazla konut satarak, 793 milyon lira satış hasılatı hedefliyoruz" dedi.     

-"NASIL İSTERSEN" KAMPANYASI-

Yeni satış kampanyalarına da değinen Çelik, "4 Aralık Cumartesi günü başlayacak ve sloganı ’Nasıl İstersen’ olan kampanyada müşterimize, ’evini nasıl istersen, dekorasyonunu nasıl istersen, ödeme planını nasıl istersen’ diyoruz. Ödeme planında, ’ister peşin ver, ister vadeli, ister ara ödemeli, bütçen nasıl uygunsa öyle öde’ diyoruz. Evini ister 4 oda, ister duvarlarını yık 2 oda yap, öyle teslim ediyoruz" diye konuştu.      

Soruları da yanıtlayan Çelik, kazançlarının her yıl minimum yüzde 20’sini yatırımcılara temettü olarak verdiklerini ifade etti.     

Satışlara ilişkin bir soruya karşılık da Çelik, dönemin gereğine göre müşterilere ya konut kredisi kullandırdıklarını, ya da konutu kendilerinin taksitlendirdiklerini ifade etti.     

Çelik, 2008-2009 yıllarında şirketin piyasa değerinin 200 milyon kadar düştüğünü, şirket kasasında piyasa değerinin üzerinde para bulunduğunu, SPK’ya hisse almak için başvurduklarını, izin ve genel kuruldan yetki alana kadar piyasanın kendini regüle etmeye başladığını dile getirerek, "Ama ne zaman şirketin değeri düşer, bizim için olmazsa olmaz bir değer olur, bizim yüzde 20’ye kadar alma yetkimiz var, bu yetkiyi her zaman kullanabiliriz" dedi.         

2B arazilerine ilişkin bir soru üzerine de Çelik, 2B’nin Türkiye’nin elindeki en iyi çözümlerden biri olduğunu, İstanbul’a bakıldığında 2 gayrımenkul geliştirme alanının, gecekondu alanlarının kentsel dönüşümü ve orman niteliğini kaybetmiş arazilerin kullanılması olduğunu söyledi.         

Çelik, "Radikal bir karar lazım. Orman ise bu niteliği korunmalı, ama ormandan çıkmış, insanların kullanımında olan yerlerin bir şekilde kamuya bir değer olarak gelmesi, aynı zamanda kaçak olarak kullanılma konumundan çıkarılması lazım. Şu anda 2B ile ilgilenmiyoruz, ama bu kanun çıktıktan sonra mutlaka ilgileniriz."      

Ömer Faruk Çelik, yeni başlattıkları kampanyayla beraber 2011 yılında 1.840 dairenin satılabileceği bir portföy oluşturma hedeflerinin bulunduğunu bildirdi.
A.A

------------

Sinpaş GYO, yaptığı bir açıklama ile  ön satış verileri hakkında bilgi verdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na aktarılan duyuruda şu bilgilere yer verildi:

31.12.2009 İtibariyle Satılan Konut Adedi
Lagün - 369
Bursa Modern - 413
Bosphorus City - 2.294
Aquacity 2010 - 632
Aquacity 2010 (Arsa Sahibi Adına Satılan) - 105
İstanbul Sarayları - 0
Toplam - 3.813

30.11.2010 İtibariyle Satılan Konut Adedi
Lagün - 382
Bursa Modern - 456
Bosphorus City - 2.492
Aquacity 2010 - 730
Aquacity 2010 (Arsa Sahibi Adına Satılan) - 168
İstanbul Sarayları - 454
Toplam - 4.682

Ön satışlarımız, rezervasyon alımını takiben noterden düzenlenen satış vaadi sözleşmeleri şeklinde yapılmaktadır. Müşterilerden ödeme planında belirtilen peşinat kadar nakit, ileri tarihlerde yapacakları ödemeler içinse ödeme planında yer alan vade ve meblağlarda senetler alınmaktadır. Alınan senetler takip eden aylarda bankalar aracılığıyla tahsil edilmektedir. Şirketimizin uyguladığı muhasebe standartları ve politikaları çerçevesinde ön satışlar nedeniyle müşterilerden yapılan tahsilatlar konut teslimlerine kadar geçen süre boyunca bilançoda yükümlülükler arasında alınan avanslar kalemi altında takip edilmektedir. Diğer yandan arsa ve üretim maliyetleri ise bu dönemde bilançoda aktifler arasında stoklar kalemi altında takip edilmektedir. Konut teslimlerinin yapılması ile birlikte teslim edilen konutlarla ilgili satış geliri ve satışların maliyeti tutarları gelir tablosuna aktarılmakta ve projenin karı kar zarar hesaplarına yansıtılmaktadır.

4 projede müşteri ne isterse o olacak

Sinpaş GYO, gelecek planlarını paylaştığı toplantıda 'Nasıl İstersen' isimli reklam kampanyasını da tanıttı. Kasım 2010 itibariyle 1080 ev satışıyla 434 milyon TL’lik ciro elde eden kuruluş, önümüzdeki altı yılda 10 bin konut satarak 6 milyar TL ciro ve 1 milyar 580 milyon TL kâr hedefliyor. Firma, halka açıldığı 2007'den beri ise 4 bin 682 konut satarak 1 milyar 676 milyon TL ciro elde etmişti. 'Nasıl İstersen' kampanyası ise şirketin bugüne kadar gerçekleştirdiği ve halen satışta olan pek çok projeyi kapsıyor. Kampanyaya göre, bu projelerden ev alanlar dekorasyondan ödeme koşullarına kadar her şeye kendileri karar verebilecek.
Türkiye'nin iyi yönetildiğini, bu nedenle geleceği iyi gördüklerini belirten Sinpaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, gelecek planlarını, “11 projede 9 bin 400 daha konut üreteceğiz. Aslında, önümüzdeki altı yıl içinde 15 binin üzerinde konut üretecek arazi stoğumuz var. Bu hedefleri daha kısa bir zaman diliminde ve daha hızlı gerçekleştirebiliriz” dedi.
Bu yılki 1080 adetlik ev satışlarına dikkat çeken Çelik, "Ev satış fiyatımız ortalama 400 bin TL olarak gerçekleşti. Eğer evlerimiz ortalama 200 bin TL olsaydı 5 bin ev bile satabilirdik. Ancak biz nitelikli projeler üretme hedefindeyiz. Satış endişesi içinde değiliz. Kendimiz ile yarışıyoruz” diye konuştu.

'Hiçbir ülke kendi parasıyla büyümez'

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, Türkiye'nin gelecek 10 yılda toplamda 7 milyon konuta ihtiyacı olduğunu belirterek, bu doğrultuda yaşanan sorunlara dikkat çekti. Sektörün yerli ve yabancı yatırımcılarla büyümesini istediklerini ifade eden Çelik, yaşanan sorunların altını çizerek, şöyle konuştu: "Yatırımcılar veya vatandaşlar bir arsa aldıklarında bu taşınmaz üzerinde hiçbir müktesep hak sağlamıyor. ‘Kamu yararı’ diye aldığı bütün izin ve ruhsatları kaybediyor. Kimse de bundan sorumlu değil. Bu durum, yabancı yatırımcıları kaçırıyor. Dünyadaki hiçbir ülke kendi parası ile büyüyemez. Yabancı yatırımcıya ihtiyaç var. Güvence vermediğiniz yabancı, yatırım yapmaz. Türkiye’nin önünü açmak için öncelikli 2B yasası ve yabancılara gayrimenkul satışına izin verilen kanunlar düzenlenmeli.”
Öte yandan, 2011 yılında Bursa Modern ve İstanbul Sarayları’nın üçüncü etaplarını satışa sunacaklarını belirten Çelik, toplam 2  bin 150 konutluk dört yeni projeyi de hayata geçireceklerini vurguladı. Çelik, “İstanbul’da Halkalı İstanbulpark, Şişli Bomonti Tower  ve Samandıra’da Troya projelerimizin, Ankara’da Büyükesat projemizin satış ve üretim planlamasını yaptık.

BEŞ PROJE İÇİN GEÇERLİ
Ömer Faruk Çelik, Sinpaş GYO'nun 'Nasıl İstersen' isimli kampanyayla müşterinin krallığını bir kez daha ilan ettiğini vurguladı. Bu kampanyayla her şeyin müşterinin isteği doğrultunda gerçekleşeceğini ifade eden Çelik, kampanyanın 4 Aralık 2010 tarihinde başlayacağını açıkladı. Kampanyanın ana hatları şöyle:

- Kampanya, Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010 ve Lagün projelerinde geçerli olacak.

- Bu projelerden ev alanlar, dekorasyondan, ödeme koşullarına kadar her şeye kendileri karar verecekler.


‘İyiye gidişten pay’ı hak gördü, 10 bin konut yapacak

Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, “Bastığımız yer kaygandı, bugün sağlam gözüküyor. Birşeyler iyi giderken içinden pay almak işadamının hakkıdır. 6 bin konutluk projeler sürdürüyoruz. Önümüzdeki 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacağız. 10 bine yakın yeni konut üreteceğiz. Hedefimiz 5-6 yılda 6 milyar lira ciro ve 1.5 milyar lira kâr” dedi.

SİNPAŞ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Sinpaş’ın yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üreteceğini, gelecek 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacağını açıkladı. Çelik, dünyada ‘hava’nın iyiye gittiğini, Türkiye’nin de iyiye gittiğini ve daha da iyi olacağını dile getirdi. Türkiye’nin iyi yönetildiğini kaydeden Çelik, “Türkiye ile Lübnan arasında feribot seferleri yapılacak. İnsan ve otomobiller taşınacak. Günde 1800 yolcudan söz ediliyor. Pasaport, vize, izin yok. Türkiye bugünleri de gördü, daha iyilerini görecek. Eskiden bastığımız yer kaygandı, bugün sağlam gözüküyor. Devletin komşularıyla sıfır sorun politikası bunları sağladı. Ülkem iyi gidiyor. Ülkem bölgesel bir güç olmaya başlıyor. Bir şeyler iyiye giderken içinden pay almak iş adamının hakkıdır. Biz bu hakkı sonuna kadar inşallah kullanacağız” dedi.

Havalar bulutluydu

Gayrimenkul sektöründe geçmişte havaların biraz bulutlu olduğunu, o olumsuz dönemde gürültü patırtı içinde sükunetle dolaştıklarını dile getiren Çelik, şöyle devam etti: “İyi cirolar elde ettik, kârlılığımızı belli noktalara getirdik ve projeleri bitirdik. İçinde bulunduğumuz yılda 1080 ev satmışız, 450 milyon liraya yakın ciro elde etmişiz. Yıl sonuna gelirken bu cironun 500 milyon liraya yaklaşacağını düşünüyorum. Ortalama konut fiyatımız 400 binin biraz üzerinde. Biz biraz daha üst gelir grubuna hitap eden projeler yapıyoruz.”

6 yılda 15 bin konut

Sinpaş’ın şu anda 6 bin civarında konut ürettiğini, yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üreteceklerini belirten Çelik, gelecek 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacaklarını bildirdi. İstanbul’da yılda 100 bin konut satıldığını, bunun içerisinden Sinpaş’ın 2 bin adet payı “güle oynaya” alabileceğini ifade eden Çelik, “Geçmişte de şu gün de satışla ilgili hiçbir zorluğumuz oluşmadı” dedi. Avni Çelik, Sinpaş GYO ile Sinpaş Yapı’nın birlikte, Ankara’ya “Gelecek Geldi” sloganıyla gireceğini ifade etti.

Yabancıya konut

Çelik, “yabancıya konut” denince dağlara yakın, denizle ilişiksiz Avrupa’nın, geçinmekte zorluk çeken kesimine hitap eden konutlar yapıldığını, bu zincirin Sinpaş ile kırılacağını söyledi. Çelik, Marmaris’te daha yüksek gelir grubuna konut üreteceklerini anlattı. Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik de Türkiye’nin yılda 700 bin konuta ihtiyacı olduğunu, ancak bu kadar konutun hiçbir yıl üretilemediğini belirtti. Çelik, sektörün önünün açılması için yabancılara konut satışının önünün açılması gerektiğini ifade etti. Gayrimenkul sektöründe satın alınan arsaların durumunun da müktesep hak oluşturmadığına işaret eden Çelik, yani imar durumu belirli bir arsayı alıp ona proje hazırlansa dahi kamu yararına burasının imar durumunun değiştirilebileceğini kaydetti.

‘Nasıl istersen’ kampanyası başlıyor

SİNPAŞ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, “4 Aralık Cumartesi günü başlayacak ve sloganı ‘Nasıl İstersen’ olan kampanyada müşterimize, ‘evini nasıl istersen, dekorasyonunu nasıl istersen, ödeme planını nasıl istersen’ diyoruz. Ödeme planında, ‘ister peşin ver, ister vadeli, ister ara ödemeli, bütçen nasıl uygunsa öyle öde’ diyoruz. Evini ister 4 oda, ister duvarlarını yık 2 oda yap, öyle teslim ediyoruz. İstanbul’da Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Lagün, Bursa’da Bursa Modern Projeleri’nin yeni etaplarında bunu uygulamaya başlayacağız. Müşterilere mimari hizmetleri ve emsal fiyatları biz sağlayacağız. Onun üstüne bir şey isterlerse ücretini ödeyecekler.

Sinpaş 2010’da 1080 konut sattı

Sinpaş’ın devam eden projeleri Lagün, Bursa Modern, Bosphorus City, İstanbul Sarayları ve Aquacity.
Bu projelerden 2010’da toplam 1080 adet konut satıldı.
Sinpaş 2010 yıl ısatışlarından Kasım 2010 itibariyle 434 milyon liralık satış gerçekleştirdi.
Sinpaş GYO’nun halka açıldığı 2007 yılından bu yana ise toplam 4 bin 682 konut satışı yapıldı.
2007-2010 dönemindeki toplam ciro ise 1 milyar 676 milyon lira oldu.
Sinpaş gelecek 5-6 yılda 10 bin adet konutu daha satışa sunacak ve bunlardan 6 milyar liraya yakın ciro ve 1 milyar 580 milyon lira kar elde edecek.
2011 yılında Bursa Modern ve İstanbul Sarayları’nın üçüncü etapları satışa çıkacak. Ayrıca toplam 2 bin 150 konutluk 4 yeni proje de tamamlanmış olacak.
İstanbul’da Bosphorus City ve İstanbul Sarayları’na komşu Halkalı İstanbulpark, Şişli Bomonti Tower ve Samandıra’da Troya projeleri start alacak.
Ankara’da Büyükesat projesinin satış ve üretim planlaması yapıldı.
Sinpaş Grubu’nun portföyünde üretimi devam eden 859 bin 933 metrekare, üretimi planlanan 1 milyon 268 bin 99 olmak üzere toplam 2 milyon 147 bin 637 metrekarelik alan bulunuyor.
2011’de  1800’den fazla konut satışı hedefleniyor ve 793 milyon lira satış hasılatı bekleniyor.
Hürriyet


Sinpaş’tan alternatifli proje

Sinpaş'ın kampanyası ile müşteriler ödeme planını, oda sayısını artık kendi belirleyecek

Sinpaş’ın bugünden itibaren Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010 ve Lagün projelerinde devreye sokacağı yeni bir kampanya, tüketicilere m2, oda sayısı, peşinat ve ara ödemesini bile kendisinin belirleyebileceği sistemi getiriyor. Sinpaş GYO kampanyayla beraber 2011’de 1.840 dairenin satılabileceği bir portföy oluşturmayı hedefliyor.

Sinpaş GYO, Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010 ve Lagün projelerinde bugünden itibaren uygulanmaya başlayacak yeni bir kampanyaya başlıyor. “Nasıl istersen” adını taşıyan kampanya kapsamında müşteriler evlerine, m2 büyüklüklerine, dekorasyonuna, ödemelerine nasıl isterse öyle karar verecek, peşinatını, taksidini ve ara ödemelerini kendileri belirleyebilecek. 2011 yılında satış ve pazarlama stratejisiyle sektördeki tüm tabuları yıkacaklarını belirten Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Ev almak isteyen ama kafasında soru işaretleri olan herkese “Nasıl İstersen” diyoruz. Peşinatı olmayan, ara ödemelerini kendine göre ayarlamak isteyen, az az ödemek isteyen ya da iki odasını birleştirip tek oda yapmak isteyen, bu kampanyada aradığı her şeyi bulabilecek. Müşteriler evlerini ister dekorasyonlu, ister dekorasyonsuz satın alacak. Hatta istediği metrekareye ve oda sayısına kendisi karar verecek. Herkes hayalindeki eve kavuşsun diye tüm tabuları yıkıyor ve sektörde bir ilke daha imza atıyoruz” diye konuştu.

İstanbul Sarayları’nın 3. etabı sırada

Kampanyayla beraber 2011’de 1.840 dairenin satılabileceği bir portföy oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Çelik, 2011 yılında Bursa Modern ve İstanbul Sarayları’nın üçüncü etaplarını satışa sunacaklarını kaydetti. Küçükçekmece’deki İstanbul Sarayları ise toplam bin 200 daireden oluşacak. Projede 1+1’den 6+1’e dairelerin fiyatları ise 234 bin TL ile 1 milyon 903 bin TL arasında yer alıyor. Samandıra’da yer alan Lagün’de çevresi lagünle çevrili 515 villa bulunuyor. Sinpaş’ın Çekmeköy’deki Aquacity 2010 projesi ise göl manzaralı 63 farklı daire seçeneği ile dikkat çekiyor.

Bosphorus City Boğaz’ı Halkalı’ya taşıyor

Boğaz’ı Halkalı’ya taşıyan proje olarak tanımlanan 2 bin 793 dairelik Bosphorus City’de 26 bin m2 büyüklüğünde 720 metre uzunluğunda Boğaz’ı, 2 Boğaz köprüsü, Ortaköy Meydanı’ndan Beylerbeyi’ne, Kanlıca’dan Yeniköy’e kadar birçok Boğaz semti hayat buluyor. Projede yer alan yalılar, Saraybahçe Evleri, Yeditepe Kuleleri, 1+1`den 5+2`ye kadar 68 m2 ile 615 m2 aralığında farklı seçeneklerle sunuluyor.
Vatan/Nihal YUVACAN

''Nasıl İstersen' diyoruz, emlak tabularını yıkıyoruz'
Yeni kampanyaları 'Nasıl İstersen' ile tüm tabuları yıkacaklarının altını çizen Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Ev almak isteyen ama kafasında soru işaretleri olan, 'keşke şöyle olsa da ev alabilsem' diyen herkese biz de Sinpaş GYO olarak 'Nasıl İstersen' diyoruz. Peşinatı olmayan, ara ödemelerini kendine göre ayarlamak isteyen, hap gibi minik minik ödemek isteyen ya da iki odasını birleştirip tek oda yapmak isteyen bu kampanyada aradığı her şeyi bulabilecek” dedi.

Her şeye kendi karar verecek
Kampanyadaki ana konseptin tüm müşterilerin evine, dekorasyonuna, ödemesine nasıl isterse öyle karar verebilmesi üzerine kurgulandığını belirten Çelik, “Müşteri, ister dekorasyonlu, ister dekorasyonsuz satın alacak. İster banyosunu, isterse salonunu değiştirecek. Hatta istediği metrekareye ve oda sayısına kendisi karar verecek. Peşinatını, taksitini, ara ödemesini kendisi belirleyecek” dedi.

“Nasıl İstersen” sloganıyla başlayan kampanya Sinpaş GYO projelerinden Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010 ve Lagün projeleri için geçerli. Öte yandan bu yıl 1080 ev satarak 434 milyon TL ciro elde eden şirket, 2011’de 1800’den fazla ev satarak 793 milyon TL satış hasılatı hedefliyor.

 


Sinpaş’ın ‘Nasıl istersen’ kampanyası tabu yıktı  

Sinpaş GYO Başkanı Çelik, yeni kampanyaları ‘Nasıl istersen’le projelerden ev alanların, oda sayısından ödeme koşullarına kadar herşeye kendilerinin karar vereceğini söyledi

ayrimenkul sektörünün öncü şirketlerinden Sinpaş GYO, 2011’e yepyeni ve yine sektörde fark yaratacak bir satış kampanyasıyla giriyor. ‘Nasıl istersen’ sloganıyla başlayan yeni kampanya ile Sinpaş GYO projelerinden ev alanlar, dekorasyondan ödeme koşullarına kadar her şeye kendileri karar verecekler. Kampanya dün başladı ve mevcut Sinpaş GYO projelerinden Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010 ve Lagün projelerinde geçerli. Sinpaş GYO, bu yıl bin 80 ev satışından 434 milyon TL ciro elde ederken, 2011’de bin 800’den fazla ev satarak, 793 milyon TL satış hasılatı hedefliyor.

HERŞEYE MÜŞTERİ KARAR VERECEK

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, yeni satış kampanyaları ‘Nasıl istersen’i anlattı. 2011 yılında uygulayacakları satış ve pazarlama stratejisiyle sektördeki tüm tabuları yıkacaklarının altını çizen Çelik “Ev almak isteyen ama kafasında soru işaretleri olan, keşke şöyle olsa da ev alabilsem diyen herkese biz de Sinpaş GYO olarak ‘Nasıl istersen’ diyoruz. Peşinatı olmayan, ara ödemelerini kendine göre ayarlamak isteyen, hap gibi minik minik ödemek isteyen ya da iki odasını birleştirip tek oda yapmak isteyen bu kampanyada aradığı her şeyi bulabilecek. İster dekorasyonlu, ister dekorasyonsuz satın alacak. İster banyosunu, isterse salonunu değiştirecek. Hatta istediği metrekareye ve oda sayısına kendisi karar verecek” dedi.

‘ÜLKEM İYİYE GİDİYOR’

Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Sinpaş’ın yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üreteceğini, gelecek 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacağını söyledi. Çelik, dünyada ‘hava’nın iyiye gittiğini, Türkiye’nin de iyiye gittiğini ve daha da iyi olacağını dile getirerek, “Türkiye bugünleri gördü, daha iyilerini de görecek. Bastığımız yer kaygandı, bugün sağlam gözüküyor. Devletin komşularıyla sıfır sorun politikası bunları sağladı. Ülkem iyi gidiyor diye düşünüyorum. Ülkem bölgesel bir güç olmaya başlıyor. Bir şeyler iyiye giderken içinden pay almak işadamının hakkıdır. Biz bu hakkı sonuna kadar inşallah kullanacağız” diye konuştu. • EKONOMİ SERVİSİ

Zengin yabancıya Marmaris’te konut yapacağız

Çelik, Marmaris’teki projelerinin de bir tabuyu yıkacağını, ‘yabancıya konut’ denince dağlara yakın, denizle ilişiksiz Avrupa’nın, orada geçinmekte zorluk çeken kesimine hitap eden konutlar yapıldığını, bu zincirin Sinpaş ile kırılacağını söyledi. Çelik, Marmaris’te daha yüksek gelir grubuna konut üreteceklerini, buradaki yatırım alanının Türkiye’nin en güzel lokasyonlarından olduğunu, 2 km sahil şeridi, çok iyi iklime sahip arazinin bir yanının Simi, bir yanının Rodos’a baktığını anlattı. Sinpaş’ın şu anda 6 bin civarında konut ürettiğini, yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üreteceklerini belirten Çelik, gelecek 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacaklarını söyledi.
Star