30 / 07 / 2024

Sinpaş GYO da vergi ödemiyor denmişti! Şirket açıkladı: GYO'ların elde ettikleri kazançlar, kurumlar vergisinden muaf! 

Sinpaş GYO da vergi ödemiyor denmişti! Şirket açıkladı: GYO'ların elde ettikleri kazançlar, kurumlar vergisinden muaf! 

Son günlerde ‘Sinpaş GYO’nun vergi ödemediği’ gibi başlıklarla yayınlanan internet haberleri ve sosyal medya paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle açıklandı. İşte Sinpaş GYO'nun o açıklaması...



Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Denetim Kurulu'nun risk analiz sistemi üzerinden yaptığı tespitler sonucunda 2 bin 815 büyük mükellefin halihazırda toplam yüzde 27'si nezdinde vergi incelemelerine devam edildiğini geçtiğimiz gün açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından sosyal medyada birçok büyük şirketin vergi ödemediğiyle ilgili paylaşımlar yapılmaya başlandı. 

Vergi ödemediği iddia edilen bir şirket de Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) oldu.

Sinpaş GYO da vergi ödemiyor denmişti! Şirket açıkladı: GYO ların elde ettikleri kazançlar, kurumlar vergisinden muaf! 

Sinpaş GYO tarafından şirketin vergi ödemediğine ilişkin  yayınlanan internet haberleri ve sosyal medya paylaşımları ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. 

"Son günlerde ‘Sinpaş GYO’nun vergi ödemediği’ şeklindeki başlıklarla yayınlanan internet haberleri ve sosyal medya paylaşımları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konu ile ilgili sizleri ve sizlerin aracılıyla kamuoyunu doğru bilgilendirmek isteriz" denilen açıklamada muafiyete değinildi. 

"Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO), Kurumlar Vergisi Kanununun 5. maddesinin (1)/d-4 bendi gereğince kurumlar vergisinden muaf tutulurken, aynı kanunun 15. maddenin (3) numaralı bendi ve Geçici 1. maddenin (4) numaralı bendi gereği gelir vergisi stopaj oranı sıfırdır" bilgilerinin verildiği basın açıklamasında, bu mevzuat kapsamında ayırt edilmeksizin tüm GYO'ların elde ettikleri kazançların kurumlar vergisinden muaf olduğu belirtildi. 

Sinpaş GYO da vergi ödemiyor denmişti! Şirket açıkladı: GYO ların elde ettikleri kazançlar, kurumlar vergisinden muaf! 

Sinpaş GYO tarafından yapılan açıklamada, GYO'ların mal ve hizmet satışlarından KDV, tapudaki taşınmaz alım satımlarından tapu harcı, kayıtlı taşınmazlardan ise emlak vergisi ödedikleri belirtildi. 

"İlgili vergi kanunları ve mevzuatlarında yer alan bu koşullar, tüm GYO'lar için geçerli olup sadece SİNPAŞ’a ait bir durum değildir" denilen açıklamada, GYO’lara ilişkin kurumlar vergisi istisnasının, Vergisi Kanunu’nda 11 Temmuz 1992 tarih ve 3824 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle vergi sistemndeki yerini aldığına ve hiçbir değişiklik olmadan bugüne kadar geldiğine vurgu yapıldı. 

Sinpaş GYO, konuya ilişkin basın açıklamasını "GYO’lar ve bunlara ilişkin kurumlar vergisi istisnası 32 yıldır vergi sistemimizde bulunuyor" diyerek tamamladı. 

Mevduat faizlerinde 17 hafta sonra bir ilk! Bankada parası olanlar dikkat! 500 bin TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? 

Asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki makas açıldı!

Milli Emlak, iki şehirde 8 adet araziyi satıyor! 14 bin TL'den başlayan fiyatlarla...


 


Geri Dön